подарунки для молодят

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем marusenechka, 1 Серпень 2010.

1. marycherry

marycherry Member

Відповідь: подарунки для молодят

Дуже оригінальним подарунком для молодят може бути от такий тортик з памперсів :girl_haha: З побажаннями найшвидшого поповнення

2. Gajka

Gajka Well-Known Member

Як на мене це не смішно, ми от уже майже 5 років одружені, а поповненя то нема:girl_cray:

В суботу ідемо на весілля до двоюрідного брата чоловіка. Зорієнтуйте мене скільки тепер дарують, бо не маю найменшого поняття і в кого спитати теж нема. Буду дуже вдячна.

3. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

і мені видалося якось некоректно таке дарувати... ситуації в людей різні бувають...а хочеться,щоб подарунок приніс позитивні емоції

4. finik

finik New Member

дарувати гроші це файно, але подарунок - є подарунок, хоча б память гарна залишиться. А гроші як вода... Вважаю, що усе залежить від молодят, де і з ким житимуть, яке у них становище матеріальне, які зацікавлення і т.д. Як це не банально, але дійсно гарна , якісна бамбукова постіль, рушники, єлітний набір посуду, чи щось з побутової техніки, чого у них ще немає - завжди буде приємним подарунком.
    Зараз весілля на людину по мінімуму 500 грн. (якщо рахувати з алкоголем та солодким), тому і подарунок від особи не повинен бути меншим... А якщо порахувати витрати на відео, фото та інші весільні прибамбаси , то взагалі... Кошмар))))))

5. Raven

Raven Мама малятка

Бідні Ваші гості. Вони ж не в курсі кіко на то потратилося. Кожен дарує по своїх можливостях, а не скільки молодята потратили. Вважається, що мінімальна сума - вартість місця в ресторані, а весільні прибамбаси - то не парафія гостей.

6. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Воно то оригінально, але більше би пасувало на хрестини :)
    Справді, не всі ж одразу планують дітей, не всім вдається завагітніти одразу ж після рішення про розширення сім"ї і т.д. Чесно кажу, мені особисто такий подарунок не приніс би якогось особливого захвату.
    За умови, що молодятам це справді потрібне. Знову ж таки, суджу по собі: в мене в селі на "придане" наскладано вже стільки тих рушників-комплектів постелі-скатертин-посуду, і дорогих, і не дуже, і елітних, і ширпотребних, що надцятий комплект викличе зітхання "ех, ще один....". Тобто якщо хтось подарує мені на весілля рушник, я не буду дивитися на таку людину якось звисока або що, однак то вже власне питання доцільності подарунку.
    Ми для себе вирішуємо це питання так: вже є певна частина найближчих родичів, які виразили готовність дарувати саме подарунки. Ми просто-напросто складаємо список потрібних нам речей (в розумних межах, ясна річ) і розсилаємо по родичах, які хочуть зробити нам подарунок. Це полегшить і їм завдання, і нас позбавить від другої мікрохвильовки або що.
    Це точно! Весілля робиться не для заробітку на ньому, а для розділення радості з молодятами :)

Ну, тоді вже краще не робити весілля, або зробити маленьке і скромніше, адеж дуже і дуже малоймовірно, що всі гості матимуть в голові такий же калькулятор чи таку ж суму в бюджеті, щоб вартість весілля хоч б повернулася. Кожен то дійство влаштовує відповідно до своїх вподобань і фінансів, хоча знаю й людей, які кредити (!!!) на весілля брали, бо хтілося гульбища на стопіццот чоловік, райського молока на фуршетних столах і т.д. Також їх не осуджую, але й не бачу раціональності у стрибанні вище своєї голови.

Ой, куди ж це вже мене несе :)))

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

на хрестини-оригінально, на весілля-просто не етично... Стільки вже писано-переписано про те, що наші люди не мають культури у тому , що можна наприклад питати, в що можна лізти в сім'ї, а в що ні, тому такий подарунок вважаю дивним.... Весілля то не означає, що от вже одразу автоматом має з'явитися дитина. І в кожного свої на то причини, хтось ще поки не хоче, а хтось може й ще не може отак одразу.

8. zaderyshka

zaderyshka Member

От власне. Для чого таке робити? Терпіти не можу, коли на весіллі дарують щось пов'язане з дітьми. Тоді нашо дрібницями страждати, хай дарують зразу візочок, повзунки, ліжечко.

9. Milongera

Milongera Well-Known Member

Нам на весілля подарували лиш один подарунок, а не гроші. Це був дуже оригінальний набір для молодят - обкутий металом деревяний піднос, мережана скатертинка і такі ж салфетки. Супер! Дуже красивий, і ми досі користуємося. А подарували, до речі, іноземні гості - родичі. Було дуже приємно.

10. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

в основному це 100 доларів, хоча, як на мене, враховуючи теперішні витрати то вже може бути трохи малувато.
    особисто я рахую вартість місця в ресторані ну і трошки додаю зверху.

11. Gajka

Gajka Well-Known Member

Це від одного?
    Весілля в Хирові, поняття не маю, які там ресторани і ціни.

12. Heureuse

Heureuse вірю...

від двох.
    якщо середня ціна за місце зараз орієнтовно 300 грн + солодке, випивка і т.д, то десь власне так і вийде.
    я, наприклад, була б рада, якби повернулись хоча б витрати на банкет, але ж не буду я людям озвучувати ціни. тому, надіємось на адекватність наших гостей, ну і звісно ж не забуваємо про різні можливості кожного.
    в будь-якому разі, головне присутність і бажання розділити з нами радість щасливого дня :)

13. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Ми з Луцька і весілля теж робили в не найгіршому ресторані.
    Чим ближча родина, тим більші були подарунки.
    Батьки - багато ;), хресні по 100 у.е., друзі сімї - 500 грн. коллеги чоловіка 150-400 грн. Так що, все залежить від людей. Подумайте, наскільки близькі Вам ті люди, з того і виходить ціна. Я б дарувала з пари - 400-500 грн. І не більше.

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

чому не більше? з пари то не є багато, якщо врахувати, що зараз місце одне коштує в ресторені в середньому 300гр плюс ще солодке, спиртне..

15. KAPUCHINKA

насправді це мало, так коштує тільки одне місце. зрозуміло, якщо немає грошей, то кожен дарує скільки може, але якщо можливість є то це мало б бути хоча би 100 дол.

Два роки тому ми були на весіллі у Добротворі, то дарували 100 дол. Це була дальша родина. Зрештою друзям даруємо так само.

16. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Я орієнтуюсь по Луцьку. В нас ресторан коштує від 150 грн + (зі свого: алко, соки-води, м’ясне, фрукти, солодке) до 350грн. (з усім включено). Тому в нас на весілля несуть в середньому - 200грн. з особи, а далі по можливості...

17. Gajka

Gajka Well-Known Member

А ще мені скажіть, що треба брати з собою. Квіти, само собою, ну і думаю взяти коробку цукерок і шампанське, чи краще горілку?

18. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Спиртне дарувати, як на мене, не дуже практично - на стіл її не поставлять, додому будуть забирати - зайвий вантаж та ще й скляна тара, яка може розбитись. Та й замовлена горілка як правило ще залишається з весілля.
    Це, звісно, не стосується сувенірних пляшок.

19. KAPUCHINKA

а для чого? як правило всі дарують тільки квіти і гроші.

20. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Ну, колись було заведено приходити з пляшкою:). Зараз, справді, в основному приносять гроші і квіти, іноді - цукерки, пляшки дуже рідко.