подарунки для молодят

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем marusenechka, 1 Серпень 2010.

1. zaderyshka

zaderyshka Member

Відповідь: подарунки для молодят

2. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Так . це моя вина , що я не дописала , дідусів , бабусів..., але ви пошукайте ще і знайдете де я писала що не маю на увазі бідних, не видерайте з контексту , та не перекручуйте моєї думки..

---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

та бо я по відношеню до себе відчуваю, що би певно як була біля вас , то скоро мене б по тсн на 1+1 показали, як друшляк:girl_haha:

3. Masterpiece

Masterpiece Member

Вашу думку всі зрозуміли так, як Ви її подали - гості повинні нести фінансову відповідальність за весілля і захцянки молодих, бо тож наречені для них, дорогих гостей, стараються. І не треба з себе ображену жертву тепер робити і виправдовуватися - не личить дорослій заміжній жінці:girl_flag_of_truce:

4. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

5. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Я не виправдовуюсь, і не збираюсь, бо мені всерівно хто там якої думки...а те що ви собі подумали це ваша справа, я вас поважаю, і поважаю вашу думку, а те що ви читаючи чогось не розумієте...ну то скільки людей стільки думок.
    У когось ,ще є запитання?

6. Masterpiece

Masterpiece Member

Є, але краще не буду питати... все ясно і так)

7. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

згадувати що дарували нам на весілля не буду(як кажуть:це було давно.....і не правда:girl_wink:).
    напишу швидше зі сторони гостя
    - далекі родичі, не маю бажання йти, вічливо відмовлюсь, попереджу завчасно
    -близькі родичі, знайомі,друзі-йду завжди, дарую також не мало(і не важливо маю чи немаю, якщо немаю то позичу) бо розумію що люди понесли також витрати.....
    -і як писала Катя про подарунки, замість того щоб покласти 1000 грн ву конверт можна купити мясорубку зелмер в польщі за 500 грн(яка у нас буде коштувати 1000 грн) і принести гарний подарунок
    Хоча я вважаю що краще таки гроші,нехай молоді собі купують що треба.
    Від батьків-подарунки..,золото ще щось памятне

8. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

А що, 1000 це теж мало?

9. Raven

Raven Мама малятка

Ну в мене на весілля прийшло подружжя пенсіонерів і принесли скільки могли. Чесно, я така рада була, що вони змогли приїхати, що навіть подаунка не треба булоло від них. А Ви тут про 100 грн. розказуєте. Я просила на весілля тих, з ким хотіла провести такий знаменний для мене день і не сильно рахувалась з подарунками.
    Але є ще друга сторона. Люди з дуже непоганим достатком принесли мало не по 100 грн., ну то таке. Але коли до них на весілля прийшли - обговорювали скільки там хто подарував, і шо можна було більше. От тут трафляє.

10. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Власне, що прикидати суму чи вартість подарунка і про це думати - то вже справа гостей. Кожен робиться так, як вважає за потрібне. І цього ніхто не засуджує. Негарно виглядає, коли з боку іменинників чи молодят починаються такі розрахунки і якісь там розчарування чи підрахунки "боргу".

Щодо "розчарувань", то я розкажу про наше весілля. Дуже шкода, що подарували нам кілька цінних речей до інтер"єру, які нам не подобаються (і не пасують до стилю).... Так вже сталось. І якось не знаю...ніяково думати про продаж, та й використовувати не будемо. Ото реально шкода. І хай я буду тут меркантильною, але краще б грошима подарували. Тому я вище і писала, що краще дорогі подарунки (а на весілля вони все-таки дорожчі) узгоджувати - буде і пам"ятка, і користь.

11. amaretto

ні я мала наувазі що можна зробити і подарунок за 500
    це відносне порівняння

12. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

А якщо в людини немає коштів на такий ресторан, то що не йти? Якщо місце коштує 500грн., а йти має пара з дитиною. То скільки покласти? 1000-1500? А якщо сукупний дохід сім"ї складає 1500 грн на місяць? То віддати все і зуби на полицю?
    Дарувати потрібно щиро, а не по прейскуранту ресторану, фотографа, тамади і музиків....

13. Raven

Raven Мама малятка

зберігаєм на пам"ять, приємно витягнути і згадати про тих людей, і, взагалі, як то було..

14. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Для мене (зі сторони гостя) досить просто:
    - до близьких друзів та родичів йдем і даруємо більше, ніж коштує місце в ресторані (так-так, я така гниль і інтернет в мене є - дізнатися скільки коштує забава для мене неважко). На такі весілля запрошують заздалегідь, то можна відкласти кошти на подарунок
    - до далекої родини, яку бачила два рази в житті, просто не йдем і відразу попереджаєм
    Я не готова віддати останні гроші в хаті заради забави - прийти за тиждень після весілля в гості справді добра ідея. Так само я не готова нести 100грн в конверті - мені було б незручно. В кожного своя позиція і її треба поважати.

15. truskaffka

Всі поважають. Тим паче все виглядає дуже логічно
    Не в тому була незручність ситуації (це я про останнє обговорення)...але ж того внутрішнього такту не навчиш, якщо нема. Та й навіщо?

16. Insolence

Insolence Living The Dream

Якщо Ви, Gorbywka, не зрозуміли, то я перефразую, поставивши Вас на іншу сторону барикад. Ваша найкраща подруга\сестра\друг\брат етс. вирішили зробити весілля на одному із островів Іспанії. зафрахтували літак на 100 осіб і вирішили, що гулянка буде 3 дні. Відповідно літак\готель\забава для гостей все за рахунок молодят, ну бо у них є така забаганка і є можливість її реалізувати. Ви і супроводжуюча особа = запрошені гості. Яким чином розрахуєте суму подарунку, адже прекрасно розумієте, що "оплатити" своє місце на цьому весіллі Ви фінансово неспроможна? А) не їдете нікуди Б) даруєте суму, яку спроможні, не залізаючи в кредити В) залізаєте в кредити, даруючи суму еквівалентну витратам молодят Г) купуєте сервіз Люмінарк, Д) ну і так далі.

17. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Моя позиція не відрізняється від переважної більшості:
    І на своєму весілля я була сильно здивована і безмежно вдячна дядьку мого чоловіка, який знімав та монтував наше відео (при цьому за столом фактично і не був, а отже і "відбивати" свою присутність формально не мав) та при цьому подарував ще й певну суму (!!!!), а також своєю тіткою, якій справді дуже важко в житті, яка має купу проблем, та ще й на весілля їхала далеко (по приїзді брала в мами одяг, бо не має нічого такого "парадового") і при цьому подарувала неймовірну суму - 500 грн.!!! Саме такі речі мають запам"ятовуватись!

І все ж, прогортавши останні 8 сторінок, ледве почала розумінити суть розмови... Киньтеся того ровера і відправте один одному смайлика гарного =)

18. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Ми теж так завжди поступаємо.
    Так, але не усі це розуміють. Чомусь, як хтось пише, що соромно 100 грн. на весілля дарувати, то більшість на форумі бачать у цьому лише одне сторону медалі, починають наводити в приклад бідних бабусь, майже голодуючих родичів, згадують важкі часи (мабуть 90-ті роки), в принципі "гуртом легше і вовка бити" :girl_wink: Я думаю, що усі це прекрасно розуміють і бідну бабусю ніхто не буде "звинувачувати" , у тому що вона мало подарувала - дякувати Богу, що вона жива-здорова і прийшла на весілля. Так - усі дарують хто скільки може і скільки вважає за потрібне - і це правильно, але 100 грн. дарувати ще й з пари??? Та 100 грн. тепер навіть на День народження не дарують, не те, що на весілля. Та так можна і 20 грн. подарувати або як тут писали раніше - пустий конверт. Повірте, що розмір подарунка залежить не зовсім від статків людей, а від самих людей. Хороший приклад lovikyou навела.

Це було б найправильніше. "Проблема" форумів - що часто все перебільшується, і що не кожен може висловити правильно свою думку в дописах, а також кожен, хто читає - розуміє все по-своєму, дехто читає між рядків. Тому й виникають різні суперечки.

19. amaretto

я б обрала
    а або в

---------- Додано в 12:36 ---------- Попередній допис був написаний в 12:33 ----------

20. truskaffka

Ну та 100 грн це фігурально :).
    І я погоджуюсь, що в ролі гостя я б теж собі там вважала, що 100 - це мало-багато-смішно-..... Але якби хтось подарував мені цю суму яко молодій, я би ніколи в житті не почала того осуджувати чи обговорювати на форумі. Ось у чім справа.

---------- Додано в 13:22 ---------- Попередній допис був написаний в 13:20 ----------

Ось таке твердження теж не зовсім коректне, бо часом ніхто сторонній навіть про сім"ю хресних не здогадується про можливі проблеми. Чужа сім"я - темний ліс і подарунок - справа особиста. Хіба про гостя має впасти думка, якщо він приніс замаленький подарунок?