подарунки для молодят

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем marusenechka, 1 Серпень 2010.

1. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Відповідь: подарунки для молодят

Ну та розумієте, що в більшості якраз молоді знають, "хто чим дихає", тим більше, що якщо це родина. Тут якраз і йшла мова про те, що ніхто не буде осуджувати бідну бабусю чи небагатих родичів - добре, що прийшли і привітали.

2. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

От на наше весілля моя мама подарувала мені ТІЛЬКИ 100 євриків, чоловікові батьки 1000 грн., мої найближчі 2 колєжанки поклали в коверт по 100грн. Але чи це важливо для мене, та хай хоч без грошей би притьопали...я ж свого весілля без тих бузь просто не уявляла.
    Весілля-це тільки проблеми молодят. Особисто мене не цікавить скільки коштує одяг молодих, хвальоний супер-тамада, салюти на пів години і які заморські делікатеси на столах... На крайній випадок можна кожному особисто написати розрахунок витрат за весілля і вручати при даруванні, щоб гості в разі чого змогли ще докласти трішки баблосиків.

3. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

ну то що якщо в людей все добре, то вони мають дарувати більші подарунки?
    а може ваша тітка спитала хресних скільки вони дають і дала так само
    те що в тітки проблеми не означає, що вона має дати менше грошей. залежно які в неї пріритети і бачення в тому плані.

4. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

ну та загалом мова не йде про те, щоб давати більше, ніж інші, а про те, як люди до того всього відносяться. Ще раз повторюсь, що здебільшого розмір подарунка не залежить від статків, а виключно від відношення людей одних до других і до самого весілля, а також від взаємоповаги. Ну і совість не останню роль у відіграє.

5. Junita

Junita Member

а що можна подарувати молодятам до яких йдеш тільки на розписку без ресторану?

6. Just me

Just me Member

Квіти, цукерки, щось пам"ятне, або просто якийсь сертифікат, який відповідає їх зацікавленним чи міг би приємно здивувати молодят.

Ну і по темі веселої дискусії)
    Рідко доводиться потрапити на весілля, де все і всі грають відведену їм роль від душі - молодята кличуть гостей від душі, а гості радіють за молодят. Переважно я чую "Ой, вуйка ж треба покликати, як то мамин брат, мусимо". Або "Ти дивися, всіх на весілля просили, а нас із тобою ні....", "Ну і що то таке, прийшла, подарувала якісь квіти, тицьнула конверт, а там 20 гривень..." в чому проблема? В тому, що часом весілля - то велика вистава, молодята роблять все, щоб не образити гостей (бо гості насправді виявляються не настільки толерантними, щоб радіти запрошенню, вітати від щирого серця), а гості роблять (або й не роблять) так, щоб не образити молодят. Оця дискусія, яка тут точиться, аніскільки мене не дивує, бо так як гості ображаються, що "музика була не така; а в Ганьки на весіллі їди було в чотири поверхи, а тут ніби й свої люди, а було лише в три...; а вона в тому платті весільному виглядала як корова; а мене навіть запросити не додумалися", так і молодят ображає 100 гривень з людини у конверті. І не проблема в грошах у конверті, в браку їжі за столом чи підібраній без смаку сукні нареченої, а в щирості людській проблема і бажанні обговорити все і вся.
    Моя подруга дивувалася, що її батьків не запросила до себе на весілля сина рідна татова сестра, з якою в них прекрасні стосунки. Я, звичайно, розумію, в мене б теж може залишився осад, якби рідна сестра не покликала на синове весілля, ну але тут хоч люди продемонстрували, що молодята чесно закликали тих, кого хотіли бачити, тож думаю, на їх весіллі питання "100 грн в конвертах" не стояло, вони мали радість від вибору гостей.

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

до речі, про суму подарунку і кореляцію з витратами на ресторан. якщо мене одного року запорсили на весілля дві двоюрідні сестри, то я їм подарувала однаково і при цьому мені байдуже, що в одної весілля в їдальні, а в другої в ресторані.

8. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Саме так! Бо це просто

9. Яруська

Яруська Well-Known Member

Наша пісня гарна й нова)))
    Бідні-нещасні молодята, з боргами з весіль виходять. То не робити і крапка. Це мені нагадало, як недавно моя свекруха розпиналась, скільки ж то її родичі на весілля стратили, в борги позалазили, але зато "Всьо як в людей і як має бути". На питання мого чоловіка-"кому треба такі жертви?", ледь не посиніла так верещала..
    От власне. В мене розрахунок простий, дарую суму чи подарунок відповідний до мого ставлення до людини, а не до того де було весілля чи скільки коштував коровай)))
    Ой, не факт! Здебільшого родичі думають, що вони знають щось, а насправді це може дуже сильно відрізнятись від реальності...

10. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Багато часу затратила щоб перечитати всі баталії. Не хочу нікого тут цитувати і виправдовувати. Але на мою думку, Gorbywka, на яку тут всі так накинулись також багато в чому мала рацію.
    Якщо людина йде на весілля, значить та людина яка запросила дорога і рідна для тебе, тоді хочеться розділити ту радість, відповідно зробити приємне і для молодят. І якось дарувати суму, яку на Д.Н і то більшу дарують, це якось не правильно. Тут маю на увазі справді тих людей які фінансово спроможні. І навіть якщо в фін. забезпечених є якісь труднощі, то моральна людина всеодно 100 грн в конверт не положе. Була така пара яка не прийшла до нас на весілля, бо мала певні фін. проблеми. Я їх дуже просила щоб прийшли з коробкою цукерок, що вони для мене дуже важливі гості і мені не важливий їхній подарунок, головне їхня присутність. А люди сказали що після весілля зустрінемось і ще відсвяткуємо. Кожен має свою мораль, комусь стидно прийти з 100 грн, а комусь це нормально.Я ще на жодному весіллі не була, де я мусіла йти і щось дарувати. Я завжди хотіла зробити приємне, і навіть якщо ці гроші треба було відкладати і себе в чомусь обмежувати. Але зі шкірки також ніхто не говорить що треба лізти і віддавати останні гроши.
    І на своєму весіллі я не очікувала товстих конвертів, мені головне були гості яких я чекала. Це суто моє ІМХО, прошу не коментувати.

11. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Були ми у суботу на весіллі в коліжанки і мене "здивував" один подарунок: просто велетенська м`ягка іграшка-ведмідь, ростом з людину. Він, звісно, красивий, навіть дуже, але чи доцільний це подарунок для мене залишається загадкою. Можливо це було подаровано з перспективою для майбутніх дітей, щоб вони бавились :)
    А, ще було дуже багато цукерок в пачках, подарункових. Цікаво, що молодята з тими 20-ма, 30-ма пачками роблять? ;)

12. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

А може, це був якийсь прикол, зрозумілий лише нареченим і тим, хто подарував?:girl_in_dreams:
    Їдять, дарують, ходять з ними в гості. Цукерки не пропадуть:girl_haha:

13. Freitag

Freitag Active Member

Можу помилятися, але то здається спосіб побажання солодкого життя молодятам. В мами в селі ще завжди хліб несли - побажання добробуту.
    І справді цукерки - не пропадуть, наші скінчилися дуже швидко :girl_blush2:.

14. La esposa

La esposa Moderator

Ми свої просто з'їли - самі і з друзями :girl_flirt: Самі побачите - шоколаду забагато не буває ;)

15. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Пригадую, на весілля брата йому подарували ведмедика і нам теж подарували такого класного ведмедика. Ми його поставили на почесне місце до всіх пам'ятних іграшок. Правда, він зовсім не ростом з людину:) І в обох випадках іграшки дарували діти.

Це точно! Я теж думала, що ж з ними робити, бо не фанат солодкого.
    Але якісь дуже класні цукорки одразу дали батькам, коли прийшли в гості. Якісь брали, коли йшли в гості до знайомих. Багато з'їв чоловік, а я йому трішки помагала:)
    Ще пару коробок досі залишились:)
    Так що вони справді не пропадуть!

16. lilochok

lilochok Well-Known Member

Хочу почути вашу думку.
    Запросила нас (мене і чоловіка) подруга на весілля.
    Квиток в одну сторону близько 90 грн. Мабуть, доведеться зняти номер в готелі.
    Отож, поїздка в же сама по собі затратна
    Скільки подарувати молодятам грошей (від сім"ї) щоб не було соромно?

17. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

мені здається ці речі не повинні бути пов'язані

і якби я до себе запрошувала гостей в інше місто, то подбала б про їхнє перебування там.

18. lilochok

lilochok Well-Known Member

то Вам тільки так здається. А для молодої сім"ї то немалі витрати. Ще й враховуючи, що кругленька сума коштів нам необхідна для іншої цілі
    а не поїхати, тому що грошей обмаль і образити цим подругу, не хочеться
    От і питаю, скільки не соромно дарувати

19. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

ну так, я ж фінансовий магнат і що таке "мало грошей" мені невідомо.

виходьте зі свого бюджету, бо в кожного поняття "нормальної суми" різне
    якби я дарувала, то суміжні витрати не впливали б на суму подарунку.

20. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Головне це ж присутність, як показує мій досвід тут. Для когось і 100 грн нормально.
    Тому подаруйте скільки зможите, або позичте, якщо будете спроможні потім віддати.
    А на рахунок цукерків, у мене всі ще є, бо зїли 2 коробки з 20.
    Тому шоколадні дні , будуть ще довго!:girl_dance: