подарунки для молодят

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем marusenechka, 1 Серпень 2010.

1. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Відповідь: подарунки для молодят

Чек це дуже важливо! Моїм знайомим на весілля подарували поламаний тостер, а потім ще й не хотіли ті дарувальники чек віддавати, казали, що загубили. Зрештою, таки знайшли, тостер вдалося обміняти. А без чеку - то пиши пропало.
    П.С. Підозрюю, що не хотіли віддавати чек, бо той тостер вартістю приблизно 150 грн (по чеку) в складчину купувало 4 людей...

2. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Мені на весілля фрітюрницю подарували. Добре що через півроку йшли на весілля, то віддарували:girl_wink:
    Як кажуть, ніколи не розпаковуйте подарунки при гостях, не зможете їх тоді нікому подарувати:girl_curtsey:

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Напевне найкраще все-таки коли дарують гроші. Проте і в подарунках є своя користь. Я не маю на увазі комплекти постільної білизни невідповідного розміру, чи з такою окраскою що око "ріже", чи ще щось не зовсім потрібне. Моя коліжанка подарувала мені на весілля дуже гарний золотий кулон де зображена Матір Божа з Ісусиком. Кулон я не знімаю ніколи і завжди коли поглядаю на нього з вдячністю згадую свою подружку.

4. zaderyshka

zaderyshka Member

і я б хотіла подарунки від найрідніших, хресних. Бо то дійсно згадка. Бо то ті люди, які знають, що саме мені потрібно. А решта хай собі не сушить голову дарунками. Знайомій на весілля подарували два комплекти баняків і три валізки з ложками-вилками...ну і куди то дівати.
    А от золоті прикраси...чогось переважно молодій кулончики з Богородицею дарують, особисто мені таке не подобається. Маю свій освячений медальйон з дитинства, так і ношу так само і з перстенями чи іншими прикрасами- не все вгадається до смаку. Хоча тепер вихід є - подарункові сертифікати.

5. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

В золоті є одна перевага, одній знайомій хресна колечко подарувала. Вони вже розлучились, а колечко залишилось:girl_wink:
    Але в день одруження чомусь не хочеться бути такою меркантильною...

6. Lusuzka

Lusuzka New Member

А скільки вам батьки дарували на весілля чи що? І ще, вони наперед домовлялись між собою, що дарувати?

7. Karrizo

Karrizo New Member

Я вважаю, що коли батьки організовують весілля (матеріально), то іншого подарунку і не потрібно. Від своїх батьків нічого не чекаю, навіть не те що не чекаю, не хочу щоб вони нам щось дарували, вважаю, що вони для мене зробили дуже багато, наприклад ми будем жити в квартирі, яку вони колись купили мені, але скоро це буде нашою домівкою. Все весілля вони оплачують, за що їм дуже вдячна і ніяких інших подарунків більше не треба. А в селі мого нареченого прийнято відправляти з дому з приданим: батьки готують ковдру, подушки і ще не пам'ятаю що, замотують те все в велике простирадло і під кінець весілля вручають це молодому. Цікаво чи на нашому весіллі вони притарабанять цей клунок в ресторан:girl_haha: А ще знаю, що майбутня свекруха образ нам готує.

8. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Я вважаю гості повинні дарувати гроші (у нас так вийшло неспеціально) і не жалкую. Що купити ми самі розбиралися і підбирали, що треба і хотілося і не було потреби придумувати куди дівати дарунки, які несподобалися, не підійшли, не потрібні...

9. zaderyshka

zaderyshka Member

Я теж не очікую і не хочу, щоб батьки мої і нареченого щось нам дарували. Ми не маємо змоги повністю оплатити своє весілля і вони нам допомагають - це і є величезний подарунок. Я вдячна їм за таку підтримку, тим більше, що "цінними порадами" нас ніхто поки не грузить, якісь дрібниці, то так, але свою беззаперечну волю не диктують.
    А від решти гостей я хочу отримати гроші, мені якось байдуже, що хтось думає, що то не пам'ятний подарунок. Ті хто мали подарувати подарунки на згадку за рік їх вже обговорили, і узгодили. А згадку у вигляді нових валізок з ложками і баняками отримувати не-ба-жаю! Я до посуду вередлива))))

10. Gaps

Gaps Member

Часто так буває, що на весілля молодим дарують 5 соковижималок, 3 покривала, які нікому не потрібні, тому коли я іду на весілля то ніколи нічого не купляю, дарую гроші. Вважаю, що молодятя краще знають , що їм потрібно.

11. Sela

Sela New Member

Я б теж не хотіла ніяких "пам*ятних" подарунків, по - перше смаки можуть суттєво відрізнятись, і потім ще й люди будуть ображатись, що їх подарунки не використовуються за призначенням, а по - друге, в нас є певна пріорітетність необхідних речей. І якщо нам подарують гроші, ми згідно неї зможемо придбати саме необхідні нам речі. А повірте -молододому подружжю, яке починає жити окремо потрібно стільки всього...

Мене от більше цікавить, як виглядає привітання молодих родичами, які хочуть ще до весілля видати певну сумму, щоб ми придбали і вже встановили деяку побутову техніку, щоб після весілля можна було одразу переїхати. Всі ж гості стоять і дивляться: хто що дарує, чи не буде це якось дивно виглядати...? Чи було в когось таке? Може це і не важливо, але мене от цікавить:)

12. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Нам ще до весілля подарували деякі речі. Звичайно, на саму забаву їх ніхто не тягнув. Ті гості, що подарували подарунки раніше, прийшли з квітами та й все. І ми одного разу дарували подарунок до весілля, потім ще квіти подарували. Мені всеодно, що про мене і мій подарунок подумають інші, головне, щоб сподобався тим, кому я роблю подарунок.
    Знаєте, на селах гроші в конвертах не дарують, а кладуть так, щоб всі бачили скільки. Бажано ще побільше купюр і так їх покласти, щоб всі бачили, що тих грошей багато. Я це до того, що все залежить від Вашого ставлення до подарунків і від ставлення Ваших гостей.

13. zaderyshka

zaderyshka Member

ну, ви ж то подарунком задоволені. Мені хресна подарунок вже подарувала, хоча весілля аж в липні. Головне, щоб ви розуміли, що вітають ВАС, а не випендрюються перед родиною і гостями.
    О, ще одне про весільні подарунки. Мені підкинула гарну ідею стосовно пам'ятних подарунків - подарункові сертифікати. Фактично кожна поважюча себе мережа магазинів має нині подарункові сертифікати і на посуд і на ювелірні вироби, на постіль , побутову техніку тощо. Якщо впевнені, що молодята хочуть подарунок і не впевнені, що он ті банячки з золотими квіточками їм сподобаються, то краще обрати сертифікат.

14. Almariel

Almariel Well-Known Member

мені здається, що не правильно, коли на весілля дарують подарунок тільки комусь одному. це ж створення нової сім’ї, то і подарунок має бути для сім’ї, не зважаючи на те, з чийого боку це гість. не буде ж чоловік носити кулон своєї жінки. а от, наприклад, ті ж самі баняки сім’я (і жінка зокрема) використовує для всієї сім’ї.

15. Delfy

Delfy Well-Known Member

щодо подарунків молодятам, я - однозначно ЗА гроші. може я і дуже матеріалістка, але вважаю, що молоде подружжя хотіло б якось самим все для себе вибирати. замовляти, радитись, купувати. це ж буде їх. спільне. то цікаво.
    звичайно, якщо подарунок від дуже близьких людей - бабусь, дідуся, навіть батьків (хоча нашим ми кажемо взагалі нічого не дарувати - вони й так матеріально бруть участь у весіллі), то тоді з радістю прийму пам*ятний подарунок.
    а 13 чайників, 3 мікрохвильовки (файно, і головне - велика коробка!!!), 5-7 сервізів в орнамент "червоні троянди" і кілька одіял мені ну геть не треба.

16. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

можете тим гостям після покупки техніки видати гарантійки/інструкції до техніки, і нехай вони вам на весіллі їх торжественно вручать. І всі будуть задоволені.

17. Sela

Sela New Member

я до речі була свідком, коли на весілля принесли фото подарунку:))

18. SEPTIMA

SEPTIMA миється в бані

На рахунок фото, то це можливо, якщо подарунком буде - квартира, машина тощо.
    А так, найкращий подарунок - це гроші. І тоді молодята зможуть купити все, чого їм не вистачає.

19. allja

allja Well-Known Member

Мені теж вже відомо,що подарує бабуся на наше весілля.Хоча весілля аж в жовтні,але вона купила вже подарунок,і ми його отримали(правда не використовуємо ще:))
    Щодо подарунків взагалі,то я б хотіла,від близьких мені людей,отримати подарунки,а от від інших гостей - гроші.

20. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

Дівчатка а скільки прийнято зараз дарувати?
    я розумію що всі відштовхуються від того що може...але цікаво..
    Я на весіллі була два роки тому, через 3 місяці запросили на весілля, дарувати буду гроші,але незнаю скільки.