Порохотяги

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем levandivka, 2 Грудень 2007.

1. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

Відповідь: Порохотяги

і мене то цікавить,
    паркет зараз дорогий, чи миючий пилесос його не знищить?

2. Alicia

Alicia Well-Known Member

Так, можна. Я і суху також роблю, просто витягую контейнери для води і ставлю паперовий мішок. Але бачу, особливо на сонці, як від сухоі підіймаються порохи по хаті, від вологого миття такого немає, я пилюку "прибиваю" і одразу ж вбираю пилососом.

Підлога у нас дерев'яна - масив (крім коридору, половини кухні і ванної кімнати), мию спец щіткою для паркету з щетиною, в відро лию воду фільтровану + ковпачок засобу для паркету. Вода розпилюється дуже дрібними струменями, калюж немає, і я її тут і одразу вбираю щіткою, тому вона там і хвилини не залишається. Ще може залежить, чим покритий паркет (масло, лак), від самого дерева (у нас тм екзотік, бразильський горіх сукупіра ), навіть не знаю. У нас поки все гуд, хоча читала в неті, що не можна миючим мити натуральний паркет, але я за своїм спостерігаю по щілинах - він трошки всихається, коли зима і опалення включене, щілинки по кілька мм, і влітку щілин майже немає, з пилососом, чи без, цей сезонний процес завжди є на нашому паркеті.

Останнє редагування: 5 Жовтень 2014
  3. arushka

arushka завжди досягаю мети

маєте на увазі щітка з комплекту порохотягу чи окрема?
    Зараз стоїмо перед вибором, не маю поняття, що обрати, але ті порохи вже замучили((

4. Alicia

Alicia Well-Known Member

З комплекту.
    А у вас килими є?

5. arushka

наразі у нас нічого немає:girl_crazy:, але в планах докупити в вітальню щось невелике
    Покриття - плитка у ванній, кухні і частині коридору, решта - дубова паркетна дошка, цікаво, як вона переживе опалювальний сезон:girl_in_dreams:

6. Alicia

Alicia Well-Known Member

Я чого питаю, бо у чоловікових батьків всюди килими, починаючи з коридору, то ми їм привозили наш миючий, і мені результат не дуже сподобався, потім ота вологість залишається, яка не дуже хоче швидко висихати, це ж не добре, там і пліснява з часом може з'явитися. Ну і миється тільки верхній шар ворсу, якщо можна так сказати, тому я за те, щоб килим просто пилососити сухою чисткою, а раз-два на рік давати на автомийку, щоб то все добре вимилося і висохло на сонці.

7. arushka

тобто порохотяг чистить прям мокро-мокро?
    Я трохи чайник в тому, тому не гнівайтесь за дурнуваті питання))): от пропилососили ви паркет...як він виглядає?...як після швабри/шмати чи більш сухо?

8. Alicia

Alicia Well-Known Member

Сухіше, ніж після шмати. Щітка має половину насадки з щетиною, а половину - гумову, і от вона щільно-щільно прилягає до підлоги, коли воду вбирає. Як для миття скла є схожі щітки, щоб воду стягувати.
    А от з килимів вже так не виходить вбирати "насухо", це нереально, бо вода швидко вбирається в нижні шари, в будь-якому випадку вологість є. Але не мокрий-мокрий, а просто вологий.

9. Kurylychyn

Kurylychyn New Member

Добрий вечір,стою зараз перед вибором порохотягу,бо старий простий на колбу поломався. По квартирі килими бо дуже рипить старий паркет. Хочу миючий порохотяг не для того щоб прати килими,а для того щоб пилюку вбирало в воду .Який вибрати , будь ласка, ну підкажіть щоб добре тягнув і був добрий?????

10. octavia

octavia Well-Known Member

Якщо Ви не хочете мити килими і мякі меблі то миючий порохотяг не потрібен. Достатньо буде порохотяга з аква фільтром ,де пил збирається не в простий контейнер, а контейнер з водою. Я вже писала що мені миючий пилосос Томас не дуже підходить для щоденного прибирання. Користуюсь ним раз на 2-3 місяці. Підлогу мені ним мити складно незручно мию лише килимове покриття і мякі меблі. Килими трохи вологі після цього ,але в мене дома сухо тому грибка не боюсь. Після прибирання порохотягом з аква фільтром більш відчутна свіжість ніж при звичайному. Але так я пилосошу 4-5 раз на тиждень то користуюсь звичайним ,бо аква фільтр не можна залишити не митим і не просушеним.

11. arushka

то у вас три порохотяги?:girl_impossible: чи той з аква фільтром має функцію сухої чистки?

12. Kurylychyn

Kurylychyn New Member

А який тоді брати з аква фільтром,якої фірми добрі???

13. olangel

olangel Well-Known Member

Я пилисошу 3-4 рази на тиждень. Після того як пропилисошу все повимиваю і залишаю у ванній кімнаті. Під вечір все сухе, кладу назад у пилисос, ну або у ванні так і чекає на наступне використання))) Але в мене Zelmer

14. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

Ми особисто брали Зелмер, а не Томас, якраз саме через оте відро, куди наливається вода і збирається сміття. Воно зручніше у Зелмера.

---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

Користуємось третій рік. Нарікань немає)

15. octavia

octavia Well-Known Member

Ні у мене 2 порохотяги. Звичайний- збір пилу у вакумний контейнер витягую і витряхую пил. І миючий Томас ним можна просто пилососити і пилюка збирається у фільтр з водою, можна переставити фільтра і аж тоді мити підлогу чи килим.

16. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Ага:) будете мити підлогу, пилюка ж ніде не дівається:) . Але насправді після прибирання миючим пилесосом в повітрі залишається відчуття свіжості і дрібна пилюка в повітрі не просвічується на сонці, як колись. Ну і зникла проблема, де попрати килими навесні - просто періодично мию килими пилесосом і завжди чисті, сохне 4/5 год після миючоі чистки. В мене ТОМАС твін тайгер.

17. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

В мене миючий зелмер, правда ми нічого не миємо, бо немає килимів ))). Але хотіла б ще щось маленьке легеньке щоб протягом тижня по підлозі пройтися, бо той зелмер мені трохи загроміздкий. Раз на тиждень, він супер, але для частішого використання хочу щось дрібне і от думаю чи то пилосос шукати чи електровіник підійде, бо відгуки про той віник якісь неоднозначні.

18. arushka

а паркет не миєте? бо дівчата кажуть, що тоді менше порохів в хаті
    в нас теж поки без килимів, поняття не маю, який порохотяг брати:girl_in_dreams:

19. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

в нас в кімнатах паркет, в коридор і кухні паркетна дошка можна раз на тиждень мити миючим зелмером? чи буде робитися шкода?

20. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

можна питання - а нащо паркет аже миючим пмлососом мити7 не доста швабри? тою, пласкої, що добре пилюку-куделі збирає?