Порохотяги

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем levandivka, 2 Грудень 2007.

1. Іриска

Іриска Well-Known Member

Відповідь: Порохотяги

дівчата, а що скажете на парові порохотяги? типу керхера? бо я думала брати Зелмер той 919 миючий, а подруга порадила подумати над гарячою парою, що нею все ідеально відчищається.... от тепер в роздумах, хтось має паровий?

2. Seppy

Seppy Active Member

Я якраз його замовила, а тепер думаю чи правильно зробила бо в кімнатах в мене ковролін (під ним дубовий паркет), а коридор-кухня - плитка. Парове чудо маю, рідко використовую. Воно бруд лише добре розмочує та й не весь, а прибирати на сухо ганчірками все одно довгенько треба, бо води море-мокрезне залишається.

3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я дивилася на керхери, вони мені "внушають" довіру, бачила в реальних умовах))))
    чоловік сказав, що не буде купляти миючий пилосос, бо він десь там від когось чув, що людину струмом на смерть вдарило)))

5. Іриска

Іриска Well-Known Member

ну так, але ним потрібно покористуватись, щоб знати про недоліки, наприклад. Для мене дуже важливим є можливість чистки м"яких меблів та килимів з миючими засобами, бо меблі майже білі і килими дуже світлі
    чи дасть Зелмер хороший результат по мийці меблів?

6. manka

manka Member

Придбали тиждень тому. Є свої плюси і мінуси, як в кожному товарі.
    Після кожного прибирання виливаю стільки бруду, що жах. (При тому, що пилосошу двічі на тиждень, а щодня підмітаю і мию підлоги). Вчора почистила в кухні диван і доріжки. Чистить непогано, але все-таки в деяких місцях мусіла долучити до роботи руці з щіткою (техніка технікою, а рук ніщо не замінить).
    Мінуси: важкуватий; коли прибираю, постійно стежу щоб малий до пилососа не заліз. Думаю, що ті застібки де фільтри і щітки можна було міцніше закріпити.
    Вже десь читала, що пластмаса ненадійна. Таки-так. Вчора тільки витягла з коробки щітку для чищення диванів, бризнула водою і від щітки відкололась деталька, яка тримає оприскувач. Проблема: гарантія на пластмасу не поширюється. От тепер думаю, дзвонити в сервісний центр? Може в них можна докупити цю деталь?

---------- Додано в 10:40 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

в мене в кухні світлий диван, який вже давно не чистила. Малий за столом малює, іноді фломастери падають на диван і...., також коли їсть може щось пролити. Всі плями відчистились. Правда вони відчищались і коли мила щіткою. Не користувалась порошком, який входить до порохотягу, а купила Ваніш для килимів для миючих пилососів.
    До речі, порохотяг непогано миє підлогу, вологу збирає так, що підлога майже суха. Але все-таки шваброю швидше і нею легше дістати під диваном чи поміж іншими меблями.

7. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

В нас Thomas, миючий з аквафільтром. З плюсів - потужний, воду втягує моментально, на кухні після вологого прибирання підлога аж скрипить. Килими миє більш-менш, особливо нові: достатньо буде мабуть чистити раз на тиждень, щоб підтримати в ідеальному стані. З нашою доріжкою в коридорі і стареньким ковриком за першим разом ради не дав, на вигляд набагато краще, ніж було, але до ідеалу далекувато (у нас ще треба котячу шерсть здирати :) ). Порохи витягує повністю, але від затоптаних плям треба ще попередньо нанести на якийсь час "Ваніш" - ми пробували для порівняння звичайне миття з Томасівським засобом і з попередньою обробкою "Ванішем", то в другому випадку покриття виглядало як новеньке.
    Головний мінус - громіздкий, зараза, і дуже складний в збиранні-розбиранні-промиванні. Навіть не те, що складний, а просто багато часу займає скласти - налити воду - почистити (це якраз недовго) - витягнути резервуар, зняти захист від бризок, витягнути фільтр (у мене особисто інцидентів не було, але деякі господині примудряються його втопити в унітазі :) ), вилити воду, промити нутрощі, розкласти на просушування... У мене з ним чоловік бавиться.

8. manka

manka Member

Як на мене, постійне витріпування мішка (як в моєму колишньому пилососі) займає більше часу + постійне нагадування чоловіку, щоб це зробив.
    В мене, поки, це моя забавка.
    Щойно відсвіжила ще один килим і диван. Вони дуже забруднені не були, але вигляд став кращим.
    А турбо-щітка не справляється? Бо у мене кота нема, але волосся, те з яким не справлявся попередній пилосос, зібрав добре.

9. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

До нашого Томаса щітки в комплекті не було, потім здогадалися взяти від старого Самсунга (до речі, він замість мішка мав контейнер для сміття, просто висипали у відро, також непогано).
    У мене не тільки кіт, ми з малою також патлаті, турбо в принципі видирає все, але ще є старші плями авторства малої: то вона чай колись розлила, то щось там колись розтоптала, то такі старі плями за першим разом не відпираються. А якщо комбінувати "Ваніш" і потім миючий пилосос - результат буде набагато кращим. Ваніш все роз"їдає, а пилосос втягує (єдине тільки треба вважати, щоб не було забагато піни). Далі можна тільки періодично для підтримки чистоти робити звичайне вологе прибирання. До речі, який шампунь для миючих пилососів найкращий?
    До Томаса в наборі йшов їх універсальний засіб, але він краще відмиває плитку, ніж килими.

10. Seppy

Seppy Active Member

а поверхня дуже мокра залишилась?

11. manka

manka Member

вчора ввечері диван в кухні змочила щедро, на ранок висох. Сьогодні в кімнаті мочила вже менше, бо
    Де є плями, то миючого засобу треба більше, відповідно килим буде мокрішим. Але ввімкнула в кімнаті опалення, закрила, щоб діти не ходили.

12. Іриска

Іриска Well-Known Member

і я таки вирішила взяти той зелмер 919, ще й у Львові зараз на нього акція є за 1600 грн. Дзвонила до тих чуваків, то казали якраз партія з Польщі має приїхати. Виявилось колега чоловіка в особняк собі такий купив, то мега задоволений)))) так що таки братиму)))

13. Solomi

Solomi New Member

а гарантія і печатка польська чи фірмова?

(бо в деяких сервісах хочуть з укр. печаткою )

---------- Додано в 11:36 ---------- Попередній допис був написаний в 11:34 ----------

14. Іриска

Іриска Well-Known Member

я зразу за гарантію питала, то казали якщо хочу на тих 4 роки, то їм треба буде знов забрати і звозити в польщу проштампувати, і тоді в Україні можна обслуговувати

15. manka

manka Member

Як на мене, то зелмер хороший для такого "повного" прибирання. Я ще планую в майбутньому купити собі якийсь "електровенік", щоб можна було щодня ним по хаті пробігтися.

16. Knopka

Knopka Well-Known Member

В мене якраз з печаткою проблема виникла. Брала свій Зелмер в інтернет-магазині, в нюанси гарантії не вникала, а вона виявилась недійсною, в сервіс-центрі сказали, що має бути інша печатка, за ремонт довелося заплатити.

17. TinkerBell

TinkerBell New Member

в нас також зелмер. мити килим ще не пробувала, але прибиранням за допомогою аквафільтра задоволена. недоліками на даний час для мене є вага і габарити:girl_smile:.

18. карапуз

карапуз Well-Known Member

Читаю вас дівчата і виникає у мене запитання - ви що його в руках носите:girl_wink: ? Як він може бути легенький, якщо там контейнер з водою ? А коли він без води, то зовсім не важкий. Користуюсь Зелмером пів року, наразі, немаю ніяких зауважень. Ми коли його вибирали, то читали відгуки . Один з відгуків мене просто вразив - дуже тоненький шнур . Машину ним хотіли тягнути, чи що :girl_crazy:...

19. TinkerBell

TinkerBell New Member

в руках не ношу:girl_smile:, але в порівнянні із звичайним порохотягом то він важкий навіть без контейнера.(до зелмера в нас був lg із мішком для пилу тому різниця у вазі відчутна:girl_smile:)

20. Іриска

Іриска Well-Known Member

Я от також про ту вагу читаю і не розумію,чи люди справді його при прибиранні носять в руках? Бо я буду тягнути по підлозі... Для мене вага чомусь плюсом є) а про дріт - дотепно! Для мене важливо,щоб оббивку добре чистив у світлих меблів і килими світлі. Карапузику, а якими миючими засобами в зелмері користуєтесь?