Посудомийна машина: за і проти

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем VIKI, 17 Квітень 2009.

?

Чи добре відмиває бруд посудомийка?

1. Відмиває усе

84 голосів
    33,5%
  2. Зрідка, щось залишається брудне

155 голосів
    61,8%
  3. Погано миє

12 голосів
    4,8%
  1. Іруня

Іруня Well-Known Member

Відповідь: Посудомийна машина: за і проти

Та я колись і писала, що якістю миття з тим Домолом теж задоволена. Але більше ризикувати не хочу.
    В мене в комплекті з машинкою йшли дві таблетки Фінішу. Вони мені дуже гарно відмивали посуд.

2. Oneal

Oneal New Member

мию фінішем постійно, були казцси але тільки тоді коли погано поскладала посуду

3. Seppy

Seppy Active Member

Фініш зроблений для України нікудишній, а от німецький, італійський чи навіть, польський дуже добрий. Тепер взяла на пробу в Метро таблетки ("Aro"). Сохне посуд після них краще ніж після Фінішу. Не можу сказати, що миють набагато гірше, хоча, все ж не той ефект... А ще, мені не сподобалось те, що вони сильно кришаться при відкриванні.

---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

Ще забула додати, що ці таблетки, м*яко кажучи "не пахнуть" як і посуд після миття...

4. Женічка

Женічка Well-Known Member

ох нічого собі!!!! а у нас закінчився фініш і ми купили домол....... :girl_devil:

5. Syrojizhka

Syrojizhka Member

Ми раніше користувалися калгонітом, а тепер перейшли на амвей. якість миття покращилася значно! І ніби більш економний.
    п.с. із пачки насипати було незручно, то я пересипала у пляшку із під салгоніту і тепер все стало ок!

6. true

true New Member

Я купую спеціальний освіжувач для посудомийних машин. Після миття посуда дуже гарно пахне, так само, як і сама машинка. Плюс, якщо немита посуда деякий час постояла в машині, той освіжувач перебиває той запах. На рахунок таблеток, то вже кілька років користуюсь Фінішом, або somat. Дуже задоволена, посуда завжли гарно відмита. Ще купую додатково рідину-ополіскувач.

7. enigma

enigma Well-Known Member

Підкажіть, будь ласка, який саме, де берете і як ним користуватися.

8. true

true New Member

9. Іруня

Іруня Well-Known Member

А для чого потрібен додатковий ополіскувач? Там ж в таблетках, вроді, все є. А ополіскувач теж Фініш купляєте?

10. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Імхо, тен від хімії полетіти не може.

П.С. Дівчата. хтось користувався фрошем для посудомийок?

11. Oneal

Oneal New Member

таблетки є різні. ті що фініш класік, ті без солі і без ополіскувача.

12. Seppy

Seppy Active Member

Я теж користуюсь освіжувачем, але метрівські таблетки перебивають його запах :bad:

13. volkovaj

volkovaj New Member

діш дропс автоматік вже має якийсь ароматизатор лимонний, посуда завжди має приємний запах, і зручно все в одному, не потрібно додатково купувати освіжувачі спеціальні

14. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ну, не знаю... Що сказав майстер, то я і Вам кажу :).
    До речі, привезли сьогодні мені вже машинку:girl_dance:. Таки полетів тен + ще щось в електроніці:girl_cray:. Казав що через те, що Домол засильно піниться, а машинка такого не любить...

15. Dobra

Dobra Well-Known Member

Сьогодні багато часу гуглила на рахунок хімії - дочиталась що таблетки для посудомийки в принципі як фаст-фуд для людини, їсти можна, але рідко. І те, що виробники замовчують, що сіль в таблетці малоефективна. Краще використовувати класичні засоби, а не комбіновані. Від таблеток зменшується термін експлуатації машинки. Знайшла в неті сп по німецьких таблетках DenkMit Geschirr-Reiniger, хтось ними користувався? І ціни за 40-60 табл. орієнтовно 90 грн це нормально? Я не орієнтуюсь в цінах взагалі і не маю змоги їздити по магазинах.
    Ми сьогодні вперше підключили, ледве розібрались, машинка німецька Бош, а інструкція китайська:girl_in_dreams: Щось я наразі не можу звикнути до тої чудо-техніки. Дві години щось мучила, мучила, ніби нормально помила.

16. Іруня

Іруня Well-Known Member

Це дешево. Той же Домол, наприклад, 40 таблеток коштує 80 з гаком гривень. Фініш " 2в1" коштує 1,5 грн/табл, а "All in 1" - 2,5 грн/табл.

Послухавшли порад дівчат з форуму, купила зараз Фініш, але польський. Кажуть, кращий за наш. Побачимо...

17. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчатка, а ніхто не пробував той амвеївський порошок для посудомийок?

18. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

моя співробітниця ним постійно користується - дууууже задоволена

19. Seppy

Seppy Active Member

Купувала один раз, вони значно кращі за ДЦ-шні і Мертівські, але все одно не Квантум...

20. kati

kati Well-Known Member

ох, випробовували і ми сьогодні нашу посудомику...було весело, інструкція на німецькій, знайшла внеті подібну модель, ніби розібрались,...Але я все одно туплю, поясніть мені. Якщо я кидаю табетку, сіль і ополіскувач вже не треба???
    А ще таке питання. Пише ,що не можна мити пластмасу і деліккатні вироби з позолотою/сріблом. Я розтроїлась, в мене парадовий посуд якраз такий і мити 12 комплектів після гостей не руками то була моя головна причина на посудомийку))Чоловік каже, що якщо мити зрідка то нічого не станеться, хтось може експерементував? І чи миєте ви запчастини з наіпівпластмаси( наприклад від блендера)