Посудомийна машина: за і проти

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем VIKI, 17 Квітень 2009.

?

Чи добре відмиває бруд посудомийка?

1. Відмиває усе

84 голосів
    33,5%
  2. Зрідка, щось залишається брудне

155 голосів
    61,8%
  3. Погано миє

12 голосів
    4,8%
  1. Angel

Angel Well-Known Member

Відповідь: Посудомийна машина: за і проти

я мию!і такі пластикові баночки/банячки,і мию фужери Богемія з позолотою,після святкувань. І нічого...

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

і це також мию,мию все шо туди запхається)))

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

мене це також цікавить,бо закидаю все і таблетку 6 в 1,і ще окремо сіль,ополіскувач...

2. карапуз

карапуз Well-Known Member

Я мила і від позолоти майже нічого не залишилось :girl_sad:.
    А запчастини від блендера мию.

3. kati

kati Well-Known Member

???? а шо ж там 6 в 1

ну ти мене заспокоїла. а то я вже думаю нашо мені та посудомийкаблін...

---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:25 ----------

:girl_cray::girl_cray:
    в тебе неправильна плозолота:girl_cool:

4. карапуз

карапуз Well-Known Member

5. Angel

Angel Well-Known Member

точно не знаю(бо не вдома) але ті всі прибамбаси що потрібно...сіль,ополіскувач,пом"якшувач,може якийсь освіжувач....потім гляну

6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Позолоту і срібло посудомийка дійсно змиває, співробітниця казала, що позмивала геть усі малюнки з чашок. Правда чашки були ще совєцкі і мила вона їх кожен день.

а чому не можна мити пластмасу там не написано? запитую тому, що на багатьох виробах з пластмаси написано що можна мити у посудомийці.

7. Oneal

Oneal New Member

у мене є програма для делікатного миття. мила в ній і кришталь і з позолотою. все на місці. пластмасу також мила. взагалі мию все крім дерева

8. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

О, Катюх, вітаю!
    Кать, в таблетках 4-5-6 в 1 або all in 1 є вже сіль, ополіскувач і тд. Я користуюсь таблетками Calgonit all in 1, єдине хочу докупити ополіскувач, щоб розводів не залишало, ну бо , власне, з цією функцією таблетки не справляються, принаймі, в мене так.
    Те саме в мене. "позолоту" і малюнки на так званому "делікатному" режимі не стирає. Глянь в себе...З блендера усілякі фіндіклюшки та пластмасові причандалля теж мию, все нормал:girl_cool:

9. Іруня

Іруня Well-Known Member

Теж маю посуд і горнята з "золотом" і за рік часу, товарного вигляду не втратили. Єдине, що можете попробувати перший раз помити не весь набір в машинці, а хоча би випробувати на одній тарілці.
    Деталі з блендера теж мию в посудомийці. Ножі з дерев"яними ручками теж мию :). Єдине, що зіпсувалася мені дерев"яна дошка. Розклеїлася пополам. Тепер маю дві дошки:girl_crazy:.

10. Megan

Megan Well-Known Member

Делікатні вироби слід ставити не на саму серйозну програму, а на коротку+полоскання, і не дуже високу температуру. Пластмаси не радять кидати через те, що при високій температурі пластмаса виикривляється. Ось. А на рахунок солі і ополіскувача - я ставлю таблетки, і сіль, і ополіскувач (просто коли нема солі, то в мене лампочка горить. а це мене "смущає").

11. Oneal

Oneal New Member

як на мене при нашій якості води сіль ніколи лишньою не буде

12. Solomi

Solomi New Member

ми маємо теж набори посуду з позолотою , використовуємо 4-8 разів в рік
    тоз за 4 роки миття посудомийкою ( 4* 8 = 32миття) трохи золото стало блідувате

але ще тримається, не змилось

13. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Я без машинки вже не витримую! Була у мене 6 років Бош, напевно своє відслужила, бо користувалась я нею по декілька разів на день! Це чудо техніки! Купуйте всі!:girl_crazy: Тим більше посуда миеться на стільки гарячою водою, що вручну ні за що так не зможете, а це гарантія стерильності!

14. enigma

enigma Well-Known Member

Я мию все окрім деревяних предметів. Всі скажімо харчові коробочки з пластику, навіть раз мила пластмасові полички з холодильнику.
    Але наприклад на кружці фотонапис трохи вицвів - з чорного став синім. Також спортила часникодавку стару радянську (вона посіріла і стала маститися чорним).

В таблетці присутні всі компоненти - сіль, миючий засіб та ополіскувач. Але на жаль тої солі в таблетці недостатньо, тому я додатково її досипаю, тим більше що вона не дуже дорога і її надовго хватає.

Дівчата, порадьте якийсь якісний порошок (не Домоль), а основне де ви його купуєте. Бо я раз шукала, то навіть того Домолю в ДЦ не було, в Ашані та інших супермаркетах - тільки таблетки.

15. kati

kati Well-Known Member

а скільки її засипати і як часто?

16. Christi

Christi Well-Known Member

Я також користуюся таблетками до посудомийної машини, солі не сиплю хоча мене та постійно червона лампочка нервує:girl_impossible: але завжди забуваю її купити, в принципі думаю вона не буде лишньою, та й ціна не дорога. На рахунок шклянок з позолотою то не ставимо маємо гіркий досвід знайомих мили постійно Богему з позолотою і з ліпкою то знищилося. Ми ставимо такі прості стакани там щось також блискуче на них було намальовано, то стерлося повністю все (в принципі ми їх і не шкодували знали що так і буде) залишився білий стакан:girl_crazy:.
    Користуємося німецькими таблетками, фірми на жаль не пам"ятаю буду вдома подивлюся, але не є відомою, пачка коштує 50 грн там 40 або 45 таблеток . Перед тим мали таблетки Фейрі (привезли нам з Італії) то не дуже ними задоволені, не відмивало все до блиску, деякі тарілки приходилося мити по два рази, або ставити по дві таблетки.

17. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А порадьте, яку фірму вибрати, поки зупинилась на Гореньє, але тільки тому, що гарантія найдовша? Хто своєю задоволений - напишіть, будь-ласка фірму і модель. (Хто незадоволений - теж:))Дякую

18. Seppy

Seppy Active Member

Я своєю дуже задоволена, маю ZANUSSI ZDTS 401. Тихенька, має таймер відстрочки миття, швидку і інтенсивну мийку, споліскування посуду.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:51 ----------

Я й дерево теж мию, але на короткій програмі, щоб сильно не розмокало, зате все чистеньке і зараза не розмножується. :girl_dance:

19. kati

kati Well-Known Member

а хіба є в гореньє посудомийки??
    в мене вся техніка горєньє( крім холодильників) то нам казали що посудомийок вони не роблять, ми взяли бош, а під свою серію від горєньє взяли накладку на дверку , тому в мене ззовні горєньє, в середині бош))))

20. enigma

enigma Well-Known Member

Я засипаю приблизно повні дві склянки раз на два місяці. Сіль маю Домоль.