Посудомийна машина: за і проти

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем VIKI, 17 Квітень 2009.

?

Чи добре відмиває бруд посудомийка?

1. Відмиває усе

84 голосів
    33,5%
  2. Зрідка, щось залишається брудне

155 голосів
    61,8%
  3. Погано миє

12 голосів
    4,8%
  1. kraplynka

kraplynka реалістка

Відповідь: Посудомийна машина: за і проти

2. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Я маю сіменс 45 см окремостояча (це ж той самий Бош), купила за близько 4 тис. Правда купила нещодавно, але вже встигла оцінити переваги ПМ. Це моя перша ПМ, тому порівняти ні з чим, можу хіба що залишити свої спостереження. Вона з простіших певно, бо лише 4 програми. Але як часто кажуть: чим більше опцій - тим скорше ламається:girl_wink: Все геніальне просте.
    Головне вибрати правильну програму. Якщо є банячок - то відповідно вибрати програму з банячком - тоді все чисто вимиває. Якщо з банячком вибираю програму "миски-чашки" - то банячок залишиться напівбрудним. Спочатку думала, що мало поміщаєтсья посуду в неї, але коли навчилася правильно складати, то побачила, що досить багато влазить. Дуже тихенька - тихіша ніж пралка Бош. Опціями півзавантаження чи відтермінування включення практично не користуюся (все одно маю бути в хаті в той момент - щоб сусідів не затопити, якщо щось). Мені здається, що мало бере солі та ополіскувача, бо поповнюю рідко. Користуюся Domol: порошок,сіль,ополіскувач - все окремо - подобаєтсья але в принципі не користувалася іншим:)
    Правда є мені незручність - миє майже 2 год - незалежно від програми (в тому ж числі напівнавантаження), і якщо мені треба якась річ швидше, то мию вручну.

3. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

я трошки не розумію для чого переплачувати по 7-8 тис бо моя бош за 3 тис грн миє на 5(інколи з мінусом)
    гарантія 2 роки, вона давно себе окупила
    берем 3 тис/24м=125 грн на місяць-невже якась людина готова мити посуд за такі гроші.
    Тому якщо помре то навіть не буду горювати, просто куплю іншу

4. kati

kati Well-Known Member

якщо серйозно, то звичайно що є відмінності в якості/фунціях/брендах...так у всьому.

5. amaretto

за якість варто переплачувати
    тут напевно кожному індивідуально, в мене нема відтермінування, замочування та половини миття, але наразі через їх відсутність не відчуваю дискомфорту
    за бренди не готова переплачувати

---------- Додано в 16:24 ---------- Попередній допис був написаний в 16:23 ----------

маю стакани люмінарк на вино та шампанське і ще жодного разу не мила в пм, лякали що розсипляться
    хто миє признавайтесь

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Здрасті - приїхали!
    Нашо мені та ПМ, якщо я скло буду руками пуцувати?
    Я і не задумувувалась, що не можна.
    Я мию, і люмінарк і нелюмінарк, і на тонюсіньких ніжках стопочки і фужери і келихи.
    Після гостей того добра ого скільки, ненатрешся.

А мама моя взагалі все своє придане з серванту принесла рік назад на перемивку, бо їй нра, як після миття в ПМ воно відблискує гаж. То в неї і радянський кришталь і богемія якась...карочь, купа всякого-різного добра. Нічого, все цілісіньке.

7. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

100%, я також завжди мию в ПМ стакани різного виду, і все ОК:d23:

8. Soleil

Soleil New Member

Дівчата, а чого не мажна дерев'яний посуд мити в посудомийці, з ним щось станеться чи з ПМ.

9. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ну бо розмокає сильно, потім пересихає, хімію в себе вбирає. хоча я деерв"яні дошки по ліні своїй туди ставлю, то вже одна розсипалась.

10. octavia

octavia Well-Known Member

Тоді чому купили розрекламований Бош ,а не Беко Індезіт і тд.
    Всі стакани мию в Пм ,люмінарки ітд. Старий кришталь прекрасно миє . Єдине що позмивала машина всю позолоту і узори з деяких стаканів ,графінів (не зі всіх).
    Маю запитання до kati. В Вашій машині багато функцій ,якими користуєтесь. В мене є декілька режимів миття ,користуюсь лише режимом на 70 градусів. Колись пробувала економний ,миє чи не 3 год.,замочування не потрібне, миття без сушки також не прижилось. Часто користуюсь половинним миттям ,в моїй машині тоді не має попереднього миття,тільки основне. Я планую ремонт в кухні ,тоді куплю машинку вбудовану в меблі,обов'язково 60 см,я би 1 метрової не відмовилась :girl_blum:

11. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Ну моя десь так і коштувала десь до 4 тис (45 см) І от якраз знайома продавець казала що вона є доброю. Та й у кількох місцях на самій машинці на металі вибита якась голограма що зроблена вона у німеччині. не думаю що у німеччину возять китайські комплектучі до посудомийок. І така ж машинка до прикладу у фокстроті коштує десь на 1000-1500 дорожче
    То на яку ціну тоді слід звертати увагу, бо виходить що у магазинах побутової техніки вона "дотягує до стандарту 7-8 тис", але в іншому місці таку саму можна взяти суттєво дешевше. то що, вона вже автоматично стає поганою?

---------- Додано в 08:07 ---------- Попередній допис був написаний в 07:59 ----------

12. Soleil

Soleil New Member

В Арсені таблетки Фініш 110 грн. за дві пачки.

13. amaretto

підкупила ціна 2999 грн, ми не планували брати тоді, але подзвонили знайомі і сказали є, от і чоловік купив на 8 березня
    я не фанат брендів, а тим більше бош
    Завжди вибираю золоту середину для себе

14. kraplynka

kraplynka реалістка

щодо різних функцій, я з вами згодна, бо я теж
    Але справа в тім, що в дорожчих може таки й справді кращі комплектуючі, в результаті вони надійніші.

15. kati

kati Well-Known Member

Часто користуюсь програмою 30 гардусів-після готсей смию стакани/фужери/виделки/дощеки/пластикові контейнери.
    Часто на вечір завантажено меше поливини машинки-то включаю ополіскування, щоб не позасихало все, а вже зранку довантажую після сніданку.
    В мене основа програма-50 град. Якщо маю багато посуду(після готування великого) то зменшую цикл на половину(відмиває абсолютно нормально) щоб встигнути другий раз загрузити.
    якщо багато баняків/сковорідок- 70 град.

16. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Хочу поставити питання, яке господинькам, що давно модернізували свої кухні, здасться смішним :girl_blush2:: посуд з ПММ виймається ще вологим, чи вже сухим?

17. Музик

Музик Мартуська

не знаю як в кого, але в нас посуд виймається по потребі повторного використання :) так, ми ліниві

18. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

В мене виймаєтсья сухим, 100% тарілки, кастрюлі, інколи на кружках, які в ПМ стояли прямо, а не скоса зверху залишається вода.

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

...і ще не висушує пласмасові вироби, на них залишається волога.
    Все решта - сухе і скрипить)))

20. Soleil

Soleil New Member

А в нас, якщо одразу не витягати, то посуд стає вологим.