Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Багіра

Багіра Well-Known Member

власне про звички я і хотіла запитати
    варіації - діти перед сном граються з кутиком ковдри, подушки, чи труть пальцями простиню, чи бавляться волоссям когось з близьких, чи віями мами та інших близьких (ага, казала подруга, що скоро нарощувати треба буде, бо дитина їй повитягувала), чи закльопками якимись бавитись, знаю випадок коли дитина тягнула себе за волосся...
    я думала що це через те, що нема вже ГВ чи соски (пустушки чи пиття з бутилочки), і дитина відповідно якось хоче сама заспокоїтись
    але після знайомства з мамами, які довго годують, бачу, що діти мають якісь звички всерівно, наприклад знову ж таки бавляться маминим волоссям, чи чимось на її одязі (як от мій), маминою рукою, можуть щось витворяти з іншою груддю (чого багато мам не терплять і відлучають пошвидше)

так от, що з цими звичками? яка поведінка правильна? тобто не перешкоджати, якщо це нікому не шкодить, обмежувати чи не втручатись взагалі? я ніде не натрапляла інформації про це, єдине в якійсь статті була замітка, що якщо дитина проявила увагу до другої груді і починає нею гратися, робити боляче, то варто переключити увагу на щось інше, при чому одразу
    а от в чому суть всіх цих звичок, в чому причина, як реагувати, ніде не зустрічала...

Останнє редагування модератором: 26 Січень 2016
  3. бетменша

бетменша Well-Known Member

я теж так думала. але мій малий так рве мені волосся, шо капець. а коли забираю, починає себе скубти. і взагалі, поки годую, ота його рука, яка вілна, як вітряк, аж поки не засне.то з нічним сном так

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Almariel

Almariel Well-Known Member

Не бачу нічого поганого в тих звичках, якщо сама звичка не робить нікому боляче.
    У старшої у віці рік-півтора була звичка чіпати свої війки під час засинання. І це була гарна звичка - ніби ритуал засинання, який допомагав їй заснути без мене.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Також так думаю. Ми всі потребуємо рутини в житті - це заспокоює, дає якусь опору, всі мають такі звички - жести, якісь дрібнички - може, навіть, швидше за все, не помічаємо того. Я, наприклад, мотаю стопою під якусь мелодію в голові - дуже рідко я помічаю, що це роблю. А ще, думки. Не знаю, як хто, але я засинаю думаючи, може фізичні монотонні дії також виступають таким "переходом".

• Подобається Подобається x 1
  6. Женічка

Женічка Well-Known Member

@Mansikat, думаю, всі засинають думаючи. Крім тих випадків, коли відключаєшся від втоми.
    Мій Сашко теж має звичку. Не знаю, чи вона з завершенням ГВ має щось спільне, чи ні. Але він просто мусить мнути руку чи то мою, чи то когось іншого при засинанні. Тому я, коли вкладаю його, мушу мати щось на довгий рукав :) моі нестійкі нерви того мняцькання не витримують.
    Був у нас і період гри вільною груддю. Але тут знову ж таки моя нестійка психіка рубала то на корню :)
    Не довгоия мала спокій. Анютка вже вовсю намагається своіми ніхтиками мега колючими щипати мене за цицю під час трапези. Ууууух.

7. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

донечка має крутити каблучки в мене на пальцях,зразу здається нічого страшного,але коли вона протягом 20 хв,крутить,колупає і царапає,то починає і бісити і боліти, а як каблучки зняти то в неї істерика, мушу терпіти

8. domino

domino Well-Known Member

Я якась, мабуть, не правильна мама, бо мене наше ГВ дуууууже напрягає(( і почалося це десь з 1.3 місяці. Ще якби малий просто собі їв, а то ні - мус другою рукою сосок витягнути, крутити його, щипати, тягнути, втискати...ужас...і мене це ужасно дратує, просто жахливо((
    А ще вимагає, де б я не сіла, присіла, де б не була, і інакше ніяк - забороняю йому крутити ним, а він у крик, тільки так, я вже навіть кричу, як дуже болить(
    вже і лейкопластиром заліплювала, і гірчицею , зеленкою мастила - а він далі( і головне, що мені вже вдавалося вкладати його вночі без циці, бо ж гірчиця відлякувала, а тепер він навчився її витирати)
    Зараз мене закидають тапками, я готова, просто виговорилась)

Останнє редагування: 18 Лютий 2016
    Reason for edit: Помилки
  9. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Щось не уявляю таких проблем з нормальним одягом для годування. Ви що, голі годуєте?

10. domino

domino Well-Known Member

Ні, вбрана, а що міняє?

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Він робить це тому, що йому це дозволяють робити.

• Подобається Подобається x 4
  12. Kandya

Kandya Well-Known Member

Я, наприклад, вдома в майці чи халаті, чи футболці. Ну із своїм нульовим розміром -- точно без бюстгалтера. Тому звісно, що доступ в дитини є. Моя теж намагається , але я просто забираю руку. І я зауважила, що то вона робить, коли не хоче їсти. А як хоче -- то а)не лізе б)циці не просить -- йде до каструль і холодильника))) От якщо ще нічого немає їй поїсти, або груди дуже набрали -- тоді даю. Тому в нас ГВ переважно нічне. І то кожну годину.... І то все на сидячи (ну я сижу). Впринципі я висипаюсь (звикла вже), але мене мучать сни -- по 10 за ніч (бо ж часто не втсигаю у глибокий сон провалитись, а сни якраз при тих поверхневих сняться). Просипаюсь вранці: таке в голові, ніби всю ніч різні серіали дивилась

13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А чого? Я також вдома без бюстика, в майці,доступ легкий. Була в нас така є проблема, зараз якось легше, але гладити іншу цицю як смокче мусить, інакше крик. Ввечір як лягаємо, то якщо забираю руку одразу будиться. Ясно, що мені як хочеться, щоб вона врешті заснула, я їй руку не забираю.. Знаю, що всі говорять про правила, але як то з своєю дитиною робити щось не знаю...

14. Mansikat

Стосовно того скажу, що мій син мені теж не дає сісти, але не в плані грудей (хоч часом теж буває, і був такий період тривалий, що тільки я присіла - він під футболку)), але тут же тягне мене кудись (щоб я його до шафи доствила, чи відкрила щось, чи просто не сиділа), то мус бути рух - попри те, що я щось роблю, ходжу, він може сам себе зайняти, але в жодному випадку не дасть мені читати, вишивати, ну, жодної статики) Тому, я б не пов'язувала то суто з грудьми, то поведінкове.

15. Suzi

Скільки дитині?

16. Mansikat

1,9.

17. domino

domino Well-Known Member

Ну, в мене таке теж проскакує, звичайно, я і не мрію про те, щоб читати, вишивати, чи навіть з мамою по скайпі поговорити. Мусить володіти моєю увагою, а як ні, то крик. Хоч я говорю, пояснюю, бавлюся. Ну а ви як поступаєте, йдете на поводу?

18. Mansikat

Маєте на увазі, коли просить груди, чи тягне робити що він хоче?
    З грудьми таке рідко, і це буває 100% від недостачі уваги, якщо я закрутилась своїми справами, тому або даю або він радо погоджується на будь-що інше разом зі мною)
    Ну а коли тягне - та як коли, іноді роблю те, що просить, як не маю сили чи натхнення до чогось конкретного - пропоную щось інше, ну, в будь якому випадку, він просить уваги - даю, не вважаю це капризами. Коли капець не можу (тримати його, наприклад, 30 хв перед шафою), не роблю, незважаючи на крики. Коли є якась робота - йдем, робимо, йому цікаво, від роботи він мене не тягне переважно (ну, марудні періоди з істериками, коли лізуть зуби і т.п, не в рахунок).

Останнє редагування: 19 Лютий 2016
  19. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Почав малюк "кусати" мене за сосок при годуванні. Зубів ще не має (боюсь уявити, що буде, коли почнуть лізти :girl_in_dreams:), але яснами так зчіпить грудь і ще може потягнути туди-сюди. Вчора аж просльозилась, так боляче було. Я відразу забираю груди, говорю, що так не можна, маму болить і т.д., але в силу свого віку малюк ще не розуміє. Як бути в таких ситуаціях?

20. Suzi

Забирати і не давати якийсь час.

• Подобається Подобається x 2
  21. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Якщо зціпив - мізинець в кутик ротика. Так точно найбільш безболісно забираєте грудь. Пояснити строгим, спокійним голосом. Якщо просить ще - дати, але забрати якщо повторює і иак само пояснити але вже не давати довший час...
    Такий метод добре мені допоміг, правда мій малий був трохи старший. Так само допоміг коли ліз рукою до вільної груді (щоб не крутив і не щипався)

• Подобається Подобається x 3