Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

Дівчата, створила окрему тему щодо молитви за чоловіків.
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=117274 пишіть туди

2. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

знаю купа прикладів реальних, що користають жіночки з цього по всій програмі ( двоє родичок на гвалт ватігніли втретє , маючи менших дітей до року , а одна умудрилася просто купити липову довідку про вагітність та потребу в лікуванні). Та нічого їм та афера не дала.... як то кажеться - від долі не втечеш..

3. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

І ще. Дівчата, я би радила не повідомляти на форумі про переміщення/передислокацію ваших чоловіків (ми не можемо знати напевно хто читає форум і яку інформацію тут шукає).

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ти мене насмішила.)))

Проблемна третя вагітність з реальною загрозою викидня, всіма довідками і скеруванням в лікарню, оформленням в лікарню не повернули чоловіка, на той час поки дружина буде шпиталізована, що по ідеї є правомірним.
    Воєнкомат місяць перевіряє достовірність інформації. Вже й вагітності нема, бо як була загроза, то без лікування і належного догляду за такий час вона вже закінчилася плачевно... Це реальний приклад на 100 відсотків.

Доречі, третя вагітність- то не вважається як троє дітей. Має бути три свідоцтва про народження, так що про демобілізацію з цього приводу можна забути.

5. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Жанно, що там у вас? Бо родич з Яворівського полігону їде на Схід, але обмундирували по повній , сестра каже, що все німецьке і форма і взуття, про бронік нічого не казала, бо не знала

6. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

А коли їде? Хто обмундирував? Сам чи армія?

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

Наш теж їде, тільки не знає коли точно, у них це відкладається постійно, нема наказу.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ми свого обмундирували самі, ну, тобто не самі, а з допомогою добрих людей.)
    Це я про броник. А що стосується всього решта, то на разі на місці йому не давали нічого і ні слухом ні духом.

А коли їде? Якщо тут не можна таке писати, то пишіть в карму. Але думаю не можна казати куди, а коли можна.

8. Ari

Ari Well-Known Member

Жанно, ваш чоловік десь працює, можливо керівництво не поскупиться, чи спіробітники скинуться на нормаліні обладунки, в мого чоловіка на роботі так робили, все-таки не на багами їде людина, можна раз і допомогти.

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Так допомогли вже. За те, що я писала вище.)
    Мала на увазі, що там у в/ч йому нічого не давали.

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дивно... дивно. Щойно слухала репортаж по 24-му, якраз говорили про оцей батальйон з Яворова, який готується їхати на схід.
    Казали з обмундтруванням туго, практично нічого немає, на весь батальйон 20 (!!!) бронижелетів.
    І ще таке, то вже надто дивно. Оголосили їх (третій батальйон з Яворівської в/ч) як добровольців. То як? Для чого таке казати, як там половина рапортів про те, що не хочуть їхати.

11. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

якщо форма німецька, то обмундирували волонтери. Певно конкретна рота має "шефів"

12. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

дівчат, поки ніц конкретного не знаю, ми в селі 2 день, буду знати напишу, але мобілізованих багато, по відношеню до кількості населеня

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

є у мене деякі думки з цього приводу. І пов язані вони з подальшим юридичним врегулюванням їхнього статусу та перебаченими згодом пільгами у зв язку з цим ( тобто там тоді можуть бути "варіанти" )

14. Trumbumbulja

Trumbumbulja вперед до мрії

На скільки знаю, то добровольці, у випадку поранень і т.д. не отримують ніякої матеріальної допомоги. Нехай вимагають обов'язкового статусу!

15. terezka

terezka котяка-вишивака

а заодно і збереження робочого місця, зарплати та права на повернення додому (коли там троє дітей і т.д.) - "доброволець" же...

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Розтулкуйте, хто в курсі. Як то має виглядати, що робити, до кого йти? Їм нічого не говорять, тайна покрита мраком, а потім візьмуть, як попередній батальйон вивезуть та й все, бо вже ідуть активні збори.
    Коли я дзвонила нині на гарячу лінію, мені сказали, що статусу вони можуть не надавати, бо призивали їх якби на навчання. На питання чого тоді не вчать, а відправляють в зону АТО, відповіли, що вони мають право передислоковувати.
    То виходить як, хлопці будуть воювати, а в воєннику буде писати, що вони відбувають навчання?
    Я не можу дати толку. Допоможіть хто розуміється.

Слухала нині одним вухом ВР, так файно і влучно сказав один депутат про дану ситуацію. Ну, прям мої думки та й в голос. Хто слухав, розуміє про що я.

17. Trumbumbulja

Trumbumbulja вперед до мрії

18. AilataN

AilataN жива

Конкретно слово " добровольці" там не вказано, але є інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення
    http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=51223
    http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1233-18

19. Milady

Milady Well-Known Member

Мого тата знайомий повернувся зі сходу, то їм так і записали, що проходили навчання в Дніпропетровській області, а не були учасниками АТО.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

зараз важко щось сказати, оскільки як реально вони це проводять- таємниця. Зокрема навіть ота більш рання історія із волинською бригадою, яка тоді постраждала. Виявилося, що багато в\с по документам- не на Сході, а власне на Рівненщині на навчанні...
    тому що учаснику АТО потрібно надавти статус учасника бойових дій. А разом з цим- купу передбачених пільг і не на один рік . Коштів на це ж у бюджеті реально немає. Відповідно, для "заспокоєння" законодавчо прирівняли учасників АТО до учасників бойових дій, але на практиці під цю категорію проводять не всіх. Бо реально це потрібно тоді роками у бюджеті закладати фінансову складову на соц. гарантії учасникам бойових дій, чого витягнути не можливо.