Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. НАТКА З РОГАТКИ

НАТКА З РОГАТКИ Well-Known Member

Відповідь: Перший раз на горщик...

Нам 7,5 місяці, ще на горщик не ходимо, але я вже задумуюсь над тим, щоб купити. А так користуємось підгузниками HAPPY, мені їх знайомі порадили, самі їх купують. Я їх вже купую 3 місяці, до того купувала і Pampers (перетікають жахливо, тільки вдягнеш, а мала вже мокра ) i libero (не погані) i ше там якісь... Але найбільше задоволена HAPPY, вони і все всобі тримають (не перетікають), і по ціні досить дешеві!!!!!!!! Доречі, там зараз до кожної пачки йде подарунок!

• Подобається Подобається x 1
  2. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Хочу похвалитись:o Данилко вже сам сідає на горщик. Я навіть часом не знаю про те, що він пішов на горщик. Гарно зніме штанці, сяде на горщик, зробить свою справу і я вже бачу як він виносить свій горщик і в туалет:clapping:. Нажаль на прогулянку дягаєм підгузник, бо важко роздягати всі ті одежини:8:.

• Подобається Подобається x 5
  3. kati

kati Well-Known Member

Мій малий пішов на горщик в рік 6 міс.,до того були 3 зимових місяці в квартирі без памперсів,в одних колготах,щовечора цілий таз мокрих трусиеів і колгот....але результат був....почав проситись на горшок( саме проситись свідомо,ніколи його не висаджувала).Потім ще 2 місяці вдівали памперс лише на нічний сон.Повністю забули про памперси в рік і 9....в нас стався такий прикол....летіли ми на море,ну я думаю в дорогу вдіну йому памперс,а то взльоти-посадки-аеропорти,де буду з ним там ганяти.Тільки сіли в літак,взлітаєм...малий...пісяти...кажу,пісяй в памперс,ні в яку...такий крик мені здійняв,але терпів і не пісяв....так ми з ним і ганяли в туалет кожні 20 хвилин,бо давала постійно пити,щоб вушка не заклало....Тоді я і зрозуміла що можна вже не страхуватись,бо дитина повністю себе контролює...
    Доречі якраз на морі і вночі малий почав проситись на горшок

• Подобається Подобається x 6
  4. Женічка

Женічка Well-Known Member

а у нас горшок - найзліший ворог:ninja:
    ходимо на дорослий унітаз, але не просимось, сьогодні гарненько напісяли на диван, причому свідомо і навмисне, це у нас вже другий раз таке, вилазить на диван, розтавляє стоячи ножки і тужиться, щоб попісяти....:confused:
    моїй обіді і злості не було меж, посварились ми з Настюхою, не говорили, напевно, хвилин 15...
    мені тільки варто сказати, щоб йшла в іншу кімнату і думала про свою поведінку, як в дитини починається істерика, плаче, але йде туди, куди я її попрошу.
    взагалі,я помітила, що їй подобається, коли сварять. вона навіть просить мене, щоб я на намальованих казкових героїв сварила, і казала, що вони нечемні:confused:

• Подобається Подобається x 2
  5. kati

kati Well-Known Member

ооо....моє чадо теж ввечері концерти давало....заліз в тумбу,витягнув стопку фото і давай "на трачку собачку" по всій квартирі......сварились-сварились....потім чоловік до нього...ану бігом в свою кімнату і двері закрий за собою....малий поплентався(я ще дкмаю собі якось бодренько так,без супротиву).....а та коза мала двері прикрив,і давай виглядати і рожи кривляти! я не стрималась і давай сміятись.....чоловік і мене відправив до кімнати.
    Так ,оффтоп,.......а мій теж деколи ходить на унітаз,тільки так щоб стоячи...вот думаю купити спец. підставку щоб міг сам залазити,бо зараз використовуєм відро

6. kati

kati Well-Known Member

а ще згадався випадок мені з садка на цьому тижні.....прийшла ввечері за сашою,поки стояла щось говорила з вихователькою,поряд на килимку бавився хлопчик,спокійнесенько так,вихователька до нього нагнулась і така.....ааа юрчик знов обкакався.....я здивувалась,питаю,що обкакався і так спокійно далі бавиться,а вона мені так,це така дитина,може і спаим і їсти і бавитись обкаканим.
    Я чесно здивувалась.....мій малий якщо пісяє і раптом десь не дай боже крапля попаде на трусики.....всьо...трагедія...крик "мокі..мокі"-тобто мокрий.:confused:

7. Женічка

Женічка Well-Known Member

моке-моке ми теж кричимо, тільки коли попісяємось, абр обільємось чимось.
    от з каканням практично та сама історії.
    коли хоче какати, то йде в туалет, але мене звідти виганяє, какає "в труси", а потім може так ходити і взагалі нічого не сказати:8::8::8:

8. Natalya

Natalya Well-Known Member

І у нас вже є горщик. Завтра буде тиждень, як до нього звикаємо.

9. Улянка

Улянка Well-Known Member

Я кілька днів тому мучатись почала. З одного боку-хочу привчити до горщика поки зима, менше гуляємо, відповідно більше вдома без памперсу. Влітку весь час на вулиці. Але з іншого......
    1. Горщик купила давно, стояв в кутику, періодично ним бавились. Потрібно купувати інший. Не сідає на той і все. Може зависокий а може сприймає як іграшку
    2. Холодно зараз. Вдома реально холодно. Я на кришку унітазу сісти не можу бо холодна. Почну Аню саджати на холодний горщик відіб"ю бажання до нього на довго
    3. І ще, що робити вночі? Я вже не витримую. Ніколи не рахую скільки годую дитину а вчора порахувала.......Вона вставала 12 раз вночі. Це 12 раз на горщик садити? А вона ще така цицяна що тільки очі відкриє, каже циця і все тут. Спочатку годувати в такому випадку чи на горщик?
    Я розумію що на ніч памперс дають ще й тоді як дитина вже вдень ходить без нього але чи не буде тоді важко для неї перестроюватись що вночі пісяє спокійно а вдень для того треба сідати на горщик. Бррррррр. Чи не паритись і спокійно зачекати весни?

10. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

Если все ок то книжка пишет про дату 1 Год и 3-4 месяца - самостоятельно требовать чтоб его посадили на горшок должен.
    Сам садится начал наш ребенок в 1год и 4-5 месяцев

• Подобається Подобається x 3
  11. odree

odree Well-Known Member

оо, а в нас зовсім інша історія. Ходила собі дитина вже чемно на горщик і в туалет. А зараз, незрозуміло з якої причини, може піти на горщик, але частіше заради приколу вилізе на диван, або на ліжко і спостерігає за "процесом". І це все в дитини викликає шалені емоції. Вона прекрасно розуміє що робить, але на гощик не спішить. Навіть незнаю як мені вийти з даної ситуації

12. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

это ребенок вовремя не изучил этот процесс, это происходит в 5-8 месяцев

13. odree

odree Well-Known Member

Да вроде изучала. У меня такое впечатление, что она просто прикалывается или делает на зло

14. kati

kati Well-Known Member

О ми теж в свій час купували новий горщик,але справа не в тому....коли дитина усвідомить суть процесу,то буде ходити на ЛЮБИЙ горщик,унітаз,тощо.....Ми в свекрухи пісяєм в баночку або черпачок,так само десь в гостях,можем і на чужий горшок.....без різниці,.
    А в ночі навіть як дитина просинається 12 раз,то пісяти стільки точно не буде.....А взагалі чекайте тепла.....на вулицю без памперса,в кульочок зміннітрусики і все.Але звичайно зараз незакидуйте горшик далеко,постійно наголошуйте для чого він.

15. Natalya

Natalya Well-Known Member

Теж мучилась перші 3 дні. Я його на горщик, а він плаче, виструнчується... Я знімаю, заспокоїться - ставлю перед горщиком пояснюю, що і чому треба зробити, саджаю знов. Якщо не встигаю, то пісяє стоячи, але в горщик, після чого грає музика. Зараз спокійно сидить, грається, посміхається.
    У нас ні дня не простоював. Спочатку теж думала, що завеликий, але вмостилися :).
    А може дитина стільки встає саме, щоб попісяти, адже:
    Ми спочатку садимо на горщик (і в 99% маємо результат), а потім вже я годую. Моя дитина, коли хоче пісяти/какати, спокійно не їсть. А якби і їла спокійно, то мені ні мокра піжама, ні памперс не потрібні. Трохи важко змушувати себе вставати вночі (трохи легше змусити чоловіка ;)), але хочу якомога швидше і ефективніше направити у вірне русло цю горшкову справу для дитини. Наразі можу похвалитись, що мокрих штанів і використаних памперсів стає все менше :o.
    Якщо дитина звикне пісяти на горщик, то в памперс вона спокійно це робити не буде. То хіба мамі буде спокійно, бо нічого не доведеться прати.

16. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Улянка, молодці, що почали. :) Тепер по питаннях:
    1) що значить холодно, скільки градусів в хаті?
    Моя мала ходить в основному півгола - без штанів і шкарпеток, якщо вдасться задурити, то хіба шкарпетки натягну, в хаті зазвичай 18 градусів. Якщо в вас не менше, то теж можете попробувати, хай побачить, як вона пісяє на підлогу, почує звук..., в той момент можете приговорювати пісь-пісь, щоб асоціювала, похвалити, сказати, що пісяти треба на горшочок... Якщо їй буде холодно, то вона зразу ж на руки буде проситись, щоб погрітися.

2) 12 разів вона може їсти, але пісяти навряд. Моя зараз вночі рідко стає пісяти. Раніше ми робили так: висаджувались перед сном (година 9-10), потім в 12 в півсні ставали пісяти, і аж до ранку, тобто - 1 раз пісяла, але їла теж часто. Крім того, я її вночі НІКОЛИ не садила на горшок, тільки тримала на руках, вона повністю навіть не пробуджувалась.

3) памперс на ніч..., не знаю, ми спали завжди без памперса. А ви пробували без? Попробуйте, тоді будете бачити коли саме вона пісяє, як поводиться перед тим, і зможете орієнтуватись. Тільки наготуйте запасні пелюшки. :)

Взагалі, перш ніж дитину садити на горшок, треба, щоб вона зрозуміла, що то таке пісяти. Попробуйте також, не садити, а потримати її над унітазом.

17. Улянка

Улянка Well-Known Member

В нас теж десь 18 градусів в кімнаті. Дитина не мерзне ні вночі ні вдень, бо завжди чи в піжамці чи в колготках але пластмаса на горщику не є тепла в кімнаті. І попою яка в колготках є теплою посадивши на горщик досить відчутна холодна пластмаса. Перечекаю зараз момент коли вилізуть клики(бо ясна напухли і може вона через те так часто прокидається) і куплю інший горщик. Той явно зависокий. Коли сидить ноги не дістають до землі, починає вставати горщик падає і вона разом з ним.

18. Arinka

Arinka Well-Known Member

В нас температура 20 -21, але горщик завжди прохолодний, та ми сідаємо дуже часто, правда спимо в памперсах(мамі легше) , шлушна ідея на ніч без них.
    Тільки завдяки частому висажуванню можна привчити дитину контролювати такі важливі процеси.
    Ася вже 2 тижні какає тільки на горщик:p

19. молекула

молекула Well-Known Member

Нам скоро рочок, а з горщиком ну ніяк подружити неможимо :sad: Олекса страшний непосида, на горщику викручується як дзига і ....тримаєш його, тримаєш, а без толку....
    з каканням інша ситуація....та процедурка у нас завжди з самого ранку.Виглядає так, він просинається техенько, покрутиться, зробить купку і тоді тільки нас починає бутдити.Тому вловити той момент мені невдається....
    і як привчити його до горщика? чи він ще не готовий просто?!

20. Злата

Злата Well-Known Member

а я саджу дитину на горшок після кожного сну, майже завжди встигаю зловити, і як правило всі каки йдуть після нічного сну в горшок
    але все ж одягаю памперс, напевне треба набратись рішучості і знімати вдома його взагалі, тим більше, що ціна на підгузники після нового року стимулює..