Про нечистоту жінки...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 19 Лютий 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну як не є. У православних є.
    Традиція така - у скрупули впадати. Католики теж колись таке мали, але відійшли від того, бо то тільки створює людям зайві перешкоди до розвитку в вірі.
    Справжня жінка - це та, яка забуде, що вона жінка й буде просто роботом, без вигляду та особистості. :shutup:
    Ви інші пункти "помочі до сповіді" осилили?
    Особливо цікаві:
    115. Зрением.
    116. Слухом.
    133. Смехом.
    155. Мечтанием.

Зверніть увагу, що релігія одна. ;)
    Я лише підкреслила, що не кожна жінка, це по-перше, а по-друге, що такого в канонах узагалі немає. :)
    І говорити, що так є і має бути не варто. Бо не у всіх є і не для всіх має бути.

• Подобається Подобається x 2
  2. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Відповідь: Про нечистоту жінки...

Я взагалі не розумію, ЯК можна вважати жінку нечистою, тільки через те, що в неї місячні?
    Колись ще чула від одної знайомої (правда, вона належить до котрогось із новітніх-модних "відгалужень" християнства), що в церкву не можна заходити n-ну кількість днів після народження дитини, бо жінка тоді теж "нечиста". Це взагалі смішно, втім, ні -абсурдно. Як жінка може бути нечистою, коли народження дитини - це найкраще, що може відбутися з нею у житті? Так само, як і місячні - по суті, лише ознака фізичної зрілості жінки, її здатності дати нове життя. Як це може бути поганим?..
    п.с. Втім, скільки людей - стільки думок...

• Подобається Подобається x 3
  3. Liliyah Romanova

Це все описано в книзі Левіт.
    Жиди мали пунктика на чистоті, тому в них у тому плані 1001 припис.
    Крім нечистоти жінки, є ще нечистота чоловіка. Тому православні "рекомендують" подружжю утримуватися від сексу протягом посту, а дітей зачатими в часі посту вважають упослідженими й наперед нещасливими. Крім того, одружені священики там не служать щоденних служб, бо 24 години перед Літургією не можуть мати сексу. Якщо мали - то нечисті й не мають права приступати до престолу й служити Євхаристію.
    Отакі різні приписи й бажання відібрати в людини те, що дав їй Бог. :)

• Подобається Подобається x 9
  4. Sonne

Sonne Well-Known Member

Це все така фігня, малята! Не вірю я в праведних християн хоч би якої там конфесії, бо маю по сусідцтву жіночку, яка ціле життя бігає до церкви в спідниці з хустиною, а приходить додому і кляне дочку з зятем на чим світ стоїть.

• Подобається Подобається x 4
  5. Багіра

Багіра Well-Known Member

щодо місячних при хрещінні... в моїх знайомих хрестили дитину десь рік тому... довгий час на тілі дитини утворювались різні струпики і нічо від них не помагало.. потім котрась з подруг мами дитини призналась, що коли прийшла на хрестини, мала місячні.. хтось з старших жінок їй сказав підійти до дитини і щось тій промовити(тобто таким чином признати, що вона нечиста).. та зробила і дитині струпи пройшли... я особисто залишаю це без коментарів бо не знаю що про це думати...

щодо сексу... секс природній і в ньому нема нічого поганого, але:shy: після сексу кожна людина себе почуває по-особливому.. тому якщо не 24 години, то якесь обмеження мало би бути, хоча думаю що священники самі його дотримуються і точно перед службою тим не займаються, а наскільки знаю - моляться...

і щодо православних, я православна, але строгості не помічала... принаймі, в містечку де пройшло моє дитинство, жінки з хустками до церкви не ходять вде років 30.. хіба бабусі...
    а от в бабусі в селі - одружена жінка в хустці, обовязково в спідниці(але довжину регулює совість жінки).. але той список що дала Ліля - ніде не зустрічала такі табу... хіба вони офіціфні? якщо так, то неофіційно від них вже відійшли...

• Подобається Подобається x 5
  6. Liliyah Romanova

То з російських православних сайтів.
    Знаю про конфлікти, які росіянки-емігрантки влаштовували в храмах у деяких європейських містах. Мракобісіє, чесне слово. :wacko:
    У нас то називається гріх обрядовірства. :)

Так зазвичай говорять ті, кому треба оправдати власну неприналежність до релігії чи церкви. Ніц то до справедливості, об'єктивності чи поваги до інших не має. :) І про християн теж рівно нічого не говорить.

• Подобається Подобається x 1
  7. viltis

viltis Well-Known Member

Як на мене : Церква теж розвивається, тому не можна все так прямо сприймати.

Просто колись , кои в жінки були місячні і вони йшла до Храму, то це було видно, можливо, неприємно для інших. Тобто, це було неестетично і помітно. Але, зараз, в час, коли є різні гігієнічні засоби, Ви нічим не відрізняєтесь від інших людей, котрі прийшли до Церкви.

Щодо ходіння лише в спідниці. Чесно, я стараюсь ходити в спідниці, але і штани можу вдягнути. Але, якщо вагітною і влазила ЛИШЕ в "вагітні" джинси, і в легеньку спідницю, то в чому я мала йти до Церкви?чи краще, не йти взагалі?

• Подобається Подобається x 14
  8. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я є православною і ще ніде таких дурниць не зустрічала...Лілю, ви ж самі прекрасно знаєте, що такого в УКРАЇНСЬКІЙ православній церкві немає - для чого ви виставляєте такі дурниці???

Источник - книга "Лекарство от греха" изд-во Благовест Саратов ’97
    Брошюры сей издание осуществлено по милости Божией и при содействии православного фонда “Благовест”."
    - оце ви даєте такий лінк????? То я зараз сяду напишу таку саму фігню і скажу що то все в католицькій церкві. Ви ж розумна жінка, а кидаєте такі лінки.....мяко кажучи несерйозні:banned:

9. Радість

Радість Well-Known Member

Ліля, та якщо пошукати в інтернеті, можна стільки ж всякої гидоти на католиків найти! А ви візьміть ті
    прийдіть до православного св"ященика і запитайте, чти є то на справді. Та немає. Звичайно, в православії значно суворіше до всього підходять, але церква то не супермаркет якийсь, щоб легковажно до того ставитись. Бабульки, то взагалі окрема розмова. Вони є всюди, незалежачи від віри. І взагалі, я вже давно зауважила Ваш сильний негатив до православної віри. Що Вас так в ній зачіпає?

10. Лідочка

Яка традиція???? Ви бачили що там пише??Чиє видавництво???САРАТОВ якийсь...Ми здається говорим про українську православну церкву...ІМХО...інша є неактуальною. Наведіть мені якесь нормальне джерело, тоді може повірю. Я все життя православна і закінчила духовно-недільну школу, і ще жодного разу не чула такого глупства від православних українських священників. І ви прекрасно то розумієте, тільки для чого ви то робите, вишукуєте якусь фігню і робите якусь ворожнечу? Мене то зачепило. Бо як православна, ще раз наголошую, української православної церкви, не потерплю щоб хтось виставляв і приписував такі бздури...

11. Лідочка

В нас в церкві - три священники і всі три одружені, служать всі служби, тому...

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, я тут трохи поофтоплю :shy:
    Ніяк не похрестимо малу нашу, подзвонила я на короленка.... ну то батюшка їхній мені там розумності пів години розповідав, та й ще наголосив що українська православна церква ніби не дійсна :shutup: і її основоположник Філарет від її заснування був піддан анафемі. Я була ошарашена бо про це не цікавилась раніше, полізла в нет, і там вичитала що українька православна церква є більш демократичною. Хоча основа в них православна, вони дещо спростили, на дещо закривають очі а дещо привнесли з католицької віри, якось так.
    А в православній церкві, отій російській московського патріархату дійсно дуже багато дуже дивного. Саме на короленка мені теж сказали що наша хресна має на хрестинах бути без місячних, ну і я тіпа тоже.

13. Liliyah Romanova

Кожного дня? Я про щоденні Літургії говорила. І саме про православних. :)
    імхо, це справа особиста. Хтось може, хтось не може. Кожен для себе сам вирішує. :)
    Українська православна церква справді демократичніша, але священики "старої закалки" ще живі, тому може трапитися всіляке. Мракобісіє МП я не розумію й не поділяю. Але в тому плані мені простіше, бо я до них не належу й ніколи не мріяла. :)
    Ми мали нагоду тут познайомитися з представниками української православної, дуже приємні люди.
    А мракобісіє - це стара школа "лякання людей пеклом".

14. Liliyah Romanova

Почитайте "питання священику" та відповіді на православіє.ру. Діти зачаті під час посту - упосліджені. Про місячні й усе решта не згадую. Колись читала регулярно, замість анекдотів майже. :8:
    Колись дивилася про недільну школу МП в Росії. Там дуже багато пересторог. Цілком відповідають духові перелічених "жіночих гріхів". :8:
    Про "православне дерево" чули? А про "неправильний хрест"? ;)
    Шукала і знайшла. На тих же православних сайтах. :xaxa: :xaxa: :xaxa:
    Не до православної віри в мене негатив, а до мракобісія МП. Воно не всюди, але в ставленні до жінки - вражає дуже сильно. :scare:
    Я не поділяю обрядовірства, бо це не віра, це магія, поверховість. А до віри та до багатьох речей у православ'ї я маю повагу й любов.
    Я мала на увазі МП. Вибачте за конфуз. :)
    Мені видалося, що це буде зрозумілим, що то МП.
    Перепрошую, якщо зачепила почуття тих, хто в такому ніколи не жив і з таким не стикався. :)

До речі, як щодо місячних в українській православній?
    Обуритися, ви обурилися, а цей момент не прокоментували.
    У Львові на Короленка, коли була кровоточива ікона, був напис, що нечистим жінкам приступати заборонено. :suicide:

Щиро скажу, що дуже позитивне враження мала від монастиря МП над Дністром, біля Заліщик. А тут взагалі - всі православні чудові люди й на дрібницях не зосереджуються. Я не про людей особисто говорила, тому не треба так особисто сприймати. Про католиків можете писати (я можу сама зрештою написати:bor:), мене то не ображає й особисто не зачіпає взагалі. Зрештою, ті ж католики колись мали ціли талмуди з розписаними нюансами, коли ВЖЕ гріх, а коли ЩЕ НЕ гріх.
    Зараз такі речі можна хіба почитати, аби посміятися. :)

Я не бачу в православ'ї лише негатив. Я багато речей люблю, які є в православ'ї, але певні речі мене дуже вражають. А "бАби" - то хвороба багатьох східних церков, та й не лише церков. :shutup:

Трохи оффтоп.
    На жаль, священик не сказав правди. Ті слова були додані пізніше й саме в ПЕРШОджерелі цих слів немає. Я про це колись розпитувала в єромонаха, котрий займається дослідженням Біблії й не одного свідка у розмові обламав.
    Текст було додано в 4 столітті у рамках доктрини Трійці, а саме різниці між Божими Особами.
    Ватиканська конґреґація у Справах віри оголосила в 1928 році, що ці контроверсійні слова - 1 Івана 5.7-8 - не мусять вважатися за оригінальні (правдиві) слова Нового Завіту.
    Саме тому цих слів не знайдемо у перекладі Хоменка, а лише в Огієнка.

15. Megan

Megan Well-Known Member

Так, мій батько ще живе, і я сподіваюся, ще буде довго жити:p, бо багато чого людей вчить, і хорошого. Чи по вашому усі православні лише людей пеклом лякають?

• Подобається Подобається x 2
  16. Kasia

Kasia Well-Known Member

Думаю, Лілю, раз ви почали таку тем то не має різниці МП чи КП.
    Ви вирвали з контексту певнї статті якийсь так аргумент на користь католиків.

Ви ж самі напевно добре розумієте, що бути перукарем чи ходити в салон краси - це не засуджується.
    Звичайно, є в Росії, віра якась там древлянська , з різними відхиленнями. В кожній церків є щось, що осуджується.
    Не треба так писати, що сам МП є таким НЕПРАВИЛЬНИМ. Чому так сильно засуджувати спідниці чи хустки?. Невже жінці так вже й важко дотриматися такого правила?
    Я відвідую і Короленка і Антоновича. І ходять там жінки в штанах. і нічого. То ОСОБИСТА СПРАВА КОЖНОГО дотримуватися правил чи ні.
    От і все.
    А відносно хрестин, як пише Ніколь, нічого там складного нема, зато саме на КОРОЛЕНКА - це таїнство. в інших церквах цього ще не зауважила.

Але ще раз кажу, на мою думку, демократичність церкви, то троха дивне формулювання. Церква є Церква.

• Подобається Подобається x 7
  17. Megan

Megan Well-Known Member

Ну і я народилася від такого:shy:. Але я бачу перед тим, як батько збирається на службу, як він себе веде і що робить.

40 днів. Для цього і дається вивід при хрестинах. Лише після виводу і жінка і дитина може зайти в Церкву. Я при хрещенні свого сина стояла за порогом. А на вивід прийшла через 40 днів, і на наступний день вже пішла зі своїм хлопчиком до Церкви., до Першого Причастя.

І ще одне, Лілю, повторюю ще раз. Я нікому не нав"язувала що потрібно робити так, як я знаю. Я розповіла лише те, що знаю, чого мене навчили мій духовний наставник і мій батько, чого мене навчили в Церкві. Коли тут прозвучало питання, чи можна йти неодруженій дівчині за хресну, то я не поспішила питати її якої вона конфесії і в якій церкві збирається хрестити дитину. Я лише висловила свою думку, і розповіла, що знаю з тих джерел, які мають до того безпосереднє відношення. А ви чомусь відразу відреагували так агресивно, і почали виясняти, хто якої віри і вишукувати десь якісь бздури. Я не дозволяю собі критикувати Церкву, бо вважаю, що це є, м"яко кажучи, неетично. Я вірю, а віра не вимагає аргументів. Раз приписані такі Правила, значить, треба по-максимуму старатися їх виконувати.
    Я не раз чула від свого батька, що не треба користуватися косметикою, бо це гріх, не треба малювати нігті, не треба слідкувати за модою, не треба ніжитися в ванній, і ніжитися в ліжку зранку, це все теж рахується гріхом. Пам"ятаю, що у Велику П"ятницю тато не пустив мене на побачення, тому що "весь світ в жалобі, а ви будете спокушатися гріхом". І весілля в мене було в неділю лише тому, що шлюб треба брати в неділю, відстояти в Церкві Богослужіння, піти до Причастя, і тоді брати шлюб, а в суботу, за церковними правилами, не можна робити весіль тому, що молодята будуть кохатися, а в неділю треба йти до церкви". Можливо, десь Церква і пішла в ногу з часом, але я стараюся хоча би на якусь частину дотримуватися тих правил, що встановила Церква, і не мені судити чи це правильно. Все решта буде зараховуватися мені як гріх, і лише мені прийдеться за це відповідати перед Богом, тому, що мене вчили як правильно, а я не послухала.
    Тому я не хочу ні з ким вступати в конфлікт і доказувати, яка Церква правильна, яка конфесія, хто відступив від церкви, а хто є демократичним. Це особиста справа кожного. Хай кожен вірить так як його вчили, і виконує все на власний розсуд.

Останнє редагування модератором: 20 Лютий 2009
  18. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Megan, а чи не могли б ви детальніше пояснити чому заборонено іти жінці до церкви 40 днів? Тільки не пишіть просто - вона "нечиста" (мені це нагадує чомусь іслам..). Що саме робить жінку "нечистою" після народження дитини? Направду, мені цікаво..Я не є настільки обізнана в подібних питаннях..

19. katkas

katkas Well-Known Member

а що в ісламі є поняття про "нечисту" жінку, звідки такі знання, маєте відношення до цієї віри?

20. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Коли вчилася у внз, мали курс "Релігієзнавство", то мені пригадується, що в ісламі, жінка 7 днів (але точно не пам*ятаю) після місячних є "нечиста", після народження дитини також..
    А на рахунок відношення до ісламу, ви мене розсмішили :) Абсолютно ніякого відношення не маю до цієї релігії.