Про нечистоту жінки...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 19 Лютий 2009.

1. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Відповідь: Про нечистоту жінки...

Наскільки я пам"ятаю, шлюб бажано брати в неділю, бо субота, то день, коли правиться за померших.
    А щодо штанів в церкві, то релігія мусит адаптовуватися до людей(звісно це стосується дрібниць, от як одяг), у нас в церкві в селі нема опалення, і інколи зимою температура -10, якщо на дворі -20. То чому б не одягнути штани, щоб не змерзнути? Як на мене людина в церкву йде молитися, а в чому вона одягнена, то вже десята гриза.

• Подобається Подобається x 9
  2. Megan

Megan Well-Known Member

Ну я теж не можу сказати, що я "ас" в цьому. Я як і кожна дитина не дуже хотіла читати церковні книжки, але дещо в моїй голові залишилось. Просто церква вважає, що після пологів, коли в жінки "лохії", це і кров, і інші виділення, які потім дають змогу повернутися жінці до свого стану. І кров церква не дозволяє проливати в храмі. Як відомо, там де капнула кров, це місце випалюється вогнем. А 40 днів, це саме вже за медичними показниками в середньому (хоча в кожної жінки по-різному) матка скорочується. Ну здається так.

• Подобається Подобається x 1
  3. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Хоча я і не розділяю ваші погляди, все одно - спасибі за відповідь.

4. Megan

Megan Well-Known Member

Будь-ласка.:)Ну такі порядки в тій вірі, яку я приймаю як свою, і до якої церкви хожу. Я з батьком і з іншими священниками не раз сперечалася по тому поводу (типу штанів, хустини, і т.д.). Ну але правила є правила. Іноді я теж вважаю, що це занадто:feminist:, але мовчки виконую те, що мене вчать:shutup:.

5. katkas

katkas Well-Known Member

ну чому розмішила, я цілком серйозно цікавилася. я прочитала Ваш допис, мені здалося, що знаєте про іслам, і цікаво про нечистоту жінки з боку цієї релігії почути.

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

в православному Закарпатському сел, де живе моя бабуся, весілля роблять по вівторках і четвергах... середа, пятниця - багато людей постять, субота - служба за померлих, неділя - служба Божа зранку, яке може бути весілля? хіба за понеділок не знаю...

7. Megan

Megan Well-Known Member

Ну а весілля в неділю після служби.

8. kitka

kitka Well-Known Member

Люди, чому скидуєте знову в один баняк релігієзнавство, традиції, обряди і ВІРУ?
    Вважаєте, чи може навіть відчуваєте це? Якщо починаєте це відчувати, то це і є той самий момент, коли людина починає народжуватися знову, але не тілом, а духом. І саме з цього часу людина починає ніби новими очима дивитися на все (і на ж нечистоту жінки, ...). Я не можу вам того досконало пояснити чи описати, але ви це відчуєте, коли це з вами відбудеться.
    Вірі неможливо навчити. Ви можете добре знати і виконувати всі обряди чи традиції, прочитати ще в дитинстві цілу біблію, ходити щодня чи щонеділі на службу, але це все не є ознаками віри. Тут трохи плутаються поняття. Віра поселяється у вашому серці, коли народжуєтеся духом. Це може трапитися з вами і в 19 років (як наприклад у мене), може і 60.

• Подобається Подобається x 6
  9. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

кожного дня:p

школу МП в Росії. - ну то ж в Росії.
    На рахунок місячних, то ніби не можна, але то мені не священник говорив, а моя мама....А перед весіллям коли треба було йти до сповіді, в мене були місячні, мама як завжди - кіпіш:), я пішла до священника, сказала, він сказав прийти до сповіді, каже "Без сповіді я шлюбу не дам, тому приходьте сповідатися і не видумуйте". Тому, тут вже люди трохи видумують всі ті прибамбаси.
    А взагалі думаю, що то є різні просто священники. Біля нас є церква МП, моя баба пішла туди сповідатися, вірніше хотіла, не знаю чого її туди понесло і шо то було, але...то їй священник відмовив у сповіді, сказав, що вона не МП, тому сповідати її не буде...

Останнє редагування: 20 Лютий 2009
  10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Все про хрещення

Ось одна із молитов:
    Господи Боже наш, благоволивший сойти с небес и родиться от святой Богородицы и Приснодевы Марии ради спасения нас грешных, знающий немощь человеческого естества! Прости рабе твоей (имя), в сей день родившей, по множеству сострадания Твоего. Ибо Ты сказал, Господи: "Плодитесь, и размножайтесь, и наполняйте землю, и владейте ею". Поэтому и мы, рабы Твои, просим и, дерзновенно надеясь на долготерпеливое Твое человеколюбие, со страхом взываем к Царства Твоего святому имени: "Взгляни с небес и посмотри на немощь нас, осужденных, и прости рабе твоей сей (имя) и всему дому, в котором родилось дитя. И прикоснувшимся к ней, и всем, здесь находящимся, как благой и человеколюбивый Бог, прости: ибо Ты один имеешь власть отпускать грехи по молитвам святой Богородицы и всех святых Твоих. Аминь.
    Тут є й інші молитви. http://wertograd.org.ru/trebnik/treb.htm

Так що ті, хто до тої жінки торкалися, теж осквернені, не лише вона. :)

11. Liliyah Romanova

Я такого не сказала.
    Як на мене, деякі речі, то вже пережитки. Саме тим мені подобаються східні католицькі церкви, що традиція залишається східна, а відкритість уже близька до католицької. :)
    Чи я писала, що є неправильним? ;)
    Як ви кажете, Церква є Церква. Тільки цікава ж це Церква, що забороняє курити й зловживати алкоголем, але сама є частиною виробництва цих продуктів. :shutup:
    Так що є Церква як святиня, а є Церква як інституція. Воно всюди чітко розділено, але в МП якось аж надто виразно, завдяки дивному бізнесу, співпраці з державою... Ну, є трохи. Багато писати не хочу, бо це не тема гілки. :)
    У спідницях я ходжу постійно, тому це не проблема. Шалі та хустки теж люблю часом мати. І проблема теж не в цьому.
    Бог дав мені моє тіло, Бог створив його систему, завдяки якій можливий найбільший дар, який лиш може бути. Чому я маю стидатися свого тіла в якісь особливі дні й чому хтось має мені забороняти в ці дні приступати до Бога?
    Мені робите зауваження, що і як писати не гарно, а самі. :lol::lol::lol:
    Суто з цікавості. На Короленка мають повне занурення чи поливають водою?
    Що я можу сказати. Щиро співчуваю. Я би, мабуть, здуріла, якби треба було стояти весь час надворі. А в нас хрещення ще й під час Літургії відбувалося, то це взагалі би була мука несусвітня.
    Я розумію, що колись сумнівалися, чи має жінка душу чи ні, але ж нині це питання вже ніби не стоїть, то чому її далі трактують так само?
    Ви просто категорично заявили. От на ту категоричність я й відреагувала. Тому вам тепер доводиться так багато пояснювати, мабуть. :p
    У канонах такого не пише. Завважу, що ви досі не зацитували мені канону, ані не послалися на параграф із нього. :)
    Та віра одна. Обряди, традиції, церковні забобони трохи (а іноді суттєво) відрізняються.
    Щодо косметики й усього решта, то тут хтось казав, що то все вигадки. Вочевидь ні, раз ваш батько вас вчив інакше.
    Щодо Великої П'ятниці, то це дуже правильно. Ми взагалі цілий Страсний тиждень "жили в церкві".
    Щодо весілля, то нам у цьому плані простіше. По-перше шлюб ми брали під час Літургії (не мали розписки в той день, тому це було дуже легко зробити), приступали до Причастя відповідно, по-друге, наступного дня ми були на Літургії також і багато наших гостей із нами, для цього ми закінчили забаву десь о 23. Я так розумію, що до Причастя не можна, бо будуть кохатися. Секс - це гріх? Мабуть, теж тому, що це задоволення. :8: Ех, страх - страшна річ. Вибачайте за каламбур.
    [QUOTE+megan]Можливо, десь Церква і пішла в ногу з часом, але я стараюся хоча би на якусь частину дотримуватися тих правил, що встановила Церква, і не мені судити чи це правильно.[/QUOTE]
    Тільки ви чомусь навіть не можете сказати, де ці правила написані. Може, хоч спитайте кого. :)
    Іслам має багато спільного з юдаїзмом. Особливо щодо жінки. Правда, якщо в юдаїзма жінка таки посідала певну соціальну позицію й мала свою дуже важливу й шановану роль, то в ісламі з тим гірше. У юдеїв жінки приходили на віче, що можна в Біблії прочитати, тобто брали участь у суспільному (можна сказати політичному) житті також.
    Нечистою вважається не лише жінка, а й чоловік, коли із них виходить якась рідина. У жінок, відповідно - місячні, в чоловіків - полюції, так розумію. Хоча щодо чоловіків не впевнена. Це все описано в Біблії. Тільки нелогічно зберігати одну соту описаного, а решту не зберігати. Ну, на мою думку.
    В ісламі крім всього, дівчатка починають покривати голову відтоді, відколи в них з'явилися перші місячні.
    А я просто вважаю, що занадто й страшенно тішуся, що мене такі правила не зобов'язують. Просто це не справа віри, а традиції, обряду.

• Подобається Подобається x 4
  12. Kasia

Kasia Well-Known Member

Так повністю занурють у воду. в чашу.

і для цікавості. ви звідки знаєте що церква причетна до виробництва алкоголю? чи були на тому виробництві?

ви знаєте про Хрестини і Хрещення я знаю. але я не Філолог і не надаю значення таким речам , тим більш що суть дискусії в іншому. йдеться не про це. і зауваженя я вам не роблю , а дискутую.

• Подобається Подобається x 2
  13. Liliyah Romanova

Дякую за тверезий голос!
    У мене навернення відбулося в 17 років. У церкві я відтоді жила. Навчилася стихир, тропарів, обожнювала співати з Ірмологіона... І тоді ж почала також вивчати ПМПС. Просто для себе було цікаво, що то за зміни такі з моїм тілом відбуваються. І мушу сказати, що то лише зміцнило мою віру й моя любов до Бога ще більше розквітла від того. Я відчувала таку вдячність за те, що Він усе ТАК продумав, що все так просто, так складно й чудово водночас!
    Я при монастирській церкві тоді була постійно. Косметикою я й так рідко користувалася, ходила завжди в довгих спідницях чи штанах. Для мене не було розрізнення між одягом до церкви та поза церквою. Та й далі не дуже є. Якщо навернення відбувається, то багато речей приходять самі по собі. І коли доводилося прибирати в церкві й мити шкло на іконах на тетраподі чи бічних аналоях, то шматинки були червоно-рожеві від деяких розмальованих цілувальниць. А коли мій чоловік мав перші Літургії й потім давав перше благословення, його руки були такими ж червоно-рожевими від напомаджених губ. І оце є безрозумним, як на мене. Або не мастишся, або не цілуєш ікони. Це ж як бридко після такої цілувати хрест чи ікону. :scare: Те саме з духами. Всі духи до купи роблять таким "благовонієм", що не дивно, коли влітку люди в церкві падають, як дерева на лісоповалі. :shutup:
    Так що це все я зрозуміти можу. Але заперечення того, що Бог мені дав, того, що Він продумав і створив. Не лише заперечення, а називання це нечистотою, скверною (!!!) мене ображає й обурює. Я таки щаслива й Богові вдячна, що я навернулася в церкві, де мені такого не скажуть.

Останнє редагування: 20 Лютий 2009
    • Подобається Подобається x 6
  14. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Все про хрещення

і що в цій молитві не так? хто осквернив кого?

Останнє редагування модератором: 20 Лютий 2009
  15. Liliyah Romanova

Мене дивує, що ви не знаєте.
    А як вам вибори Патріярха за світською системою? А участь бізнесменів у тих виборах? ;)
    Я би радила на дискусію про інституції не сходити, бо там забагато "прикритого Богом небожого".
    Оце вже бздура (вибачайте на слові) і то конкретна. :)
    Ідеться не про філологію, а про поганство. Все одно, що назвати шлюб у церкві весіллям, а похорон поминками. :8:

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

так пишу в останнє. бо дискусія глуха.

почали з місячних закінчуємо вірою.
    в кожного своя віра. і наставники свої.

немає демократичної Церква є Церква. в кожного свої правила. Ходити до церкви - дотримуватися правил - це нормально.
    у кожній церкві не залежно від віросповідання є ті хто не дотримуються жодних правил.

ось і все.

надоїла мені то читати - мракобесіє, поганство, офіційна інформація, і т.д.

які бізнесмени? а в католиків все без бізнесменів - католиків чи як?

будь-яка інформація є тільки інформацією. і все.

ще раз наполягаю на думці, що не має правильнішої Церкви чи не Правильної, є ОСОБИСТИЙ ВИБІР ЛЮДИНИ як себе поводити і чого дотримуватися а чого ні.

Останнє редагування модератором: 20 Лютий 2009
    • Подобається Подобається x 3
  17. Liliyah Romanova

У католиків є традиція вибору папи. Світського принципу з урнами та кабінками там нема. І світські до голосування не допускаються.
    Не плутайте докупи віру, людські зловживання (які є всюди), обряди й звичаї. А саме це ви робите.
    Якщо я скажу, що православні священники розкривали таїнство сповіді (притому на папері викладали) й доносили, ви теж це сприймете особисто? :8:

Я так само знаю про зловживання в Католицькій Церкві. І мене зловживання не дивують.

І не треба так нервуватися. Ніхто не каже, про правильнішу чи неправильну церкву. Мова зовсім не про те. Просто ви прочитали написане не так, як воно було написане й перетягнули все на інший бік.

До речі, що думаєте щодо цитати із Біблії, яку я наводила вище й відповідь священика на православіє.ру?

18. Kasia

Kasia Well-Known Member

ніхто з нас немає права оцінювати правильність дій священника. а що в католицькій церкві немає священників ЗА ВСЮ історію які чогось такого не робили,

та мені все рівно.
    і нічого я не платую і не змішую просто вважаю Вашу позицію надто агресивною і навязливою. вважаю неправильним обговорювати віросповідання взагалі як такі.
    тому що це не коректно по відношенню до інших.

більше не пишу.

19. Liliyah Romanova

То просто в мене категоричний спосіб висловлювання.
    Насправді це не так. Я не нав'язую. Я просто пишу, що думаю, як це бачу і що мені не подобається. Я так самісінько можу й про КЦ написати. Я це вже казала, зрештою.
    От чому вас особисто зачіпає те, що до віри відношення взагалі не має, я не розумію.
    А віросповідання тут взагалі ніхто не обговорював, тільки обряди. Навіть не обряди, а звичаї, що є ще меншою одиницею.
    Я ж уже підкреслила двічі, що віра та сама - християнство. А те, що наросло зверху під виглядом обрядів, звичаїв - це вже інше. Тільки інше - не значить погане.
    імхо, ваш тон ідентичний. Може, тому вас так дратує мій?

Смішно, що ви самі щось вичитали, самі розізлилися й фиркнули. Дивний спосіб розрулювати дискусію. :8:

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

Лілю, я не фиркаю а вважаю дискусію вичерпаною.

рахую мій перший пост був абсолютно вичерпним у цій темі. половину ваших аргументів вважаю водою в ступі. ось і все.

• Подобається Подобається x 3