Хатні клопоти

Ремонт (2)

Posted by Pesyk on 2 Жовтень 2014 відповідей - 2.214
  1. Pesyk

Pesyk Member

Ремонт квартири. Матеріали, технології і решта некомерційних питань.
    Застереження:
    Бажаючих поговорити про магазини, конкретних виконавців ремонту, чи інші комерційні стуктури - просю в гілку Реклама :banned:

Тема для пошуку виконавців ремонтних робіт

Продовження теми. Початок - тут
    *******************************************************************************************************
    Як варіант гарна порада, але читаю допис нижче, і не знаю чи варто використовувати ту фугу ( Дякую
    Дуже дякую за Вас допис. А де купити ту епоксидну білу фугу , в епіку є?
    Поки не пізно буду віддавати ту білу Сопро. Але дивно, мені і дизайнер її радила, і знайомий, який продає плитку, брати її

Останнє редагування модератором: 9 Грудень 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
    • Креативно Креативно x 1
  2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Отой Грінпласт точно не акриловий. А чого Ви боїтеся Альби 120? Там досить натуральний склад, а "універсальна" то просто назва, там у складі крейда звичайна і ще щось

3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ану давайте консультацію від чоловіка. треба під вапняні фарби, якщо можна в пп з поясненням як для турка.

4. Burberry

Burberry Well-Known Member

Ого. Ви мене вбили)Ми тільки штуком перетягнули стіни, вперше чую, що він хімічний. Єдине, чула, що в декого стіни грибком покриваються, ті що заштуковані. Але назад дороги вже нема. А якою фарбою найкраще покривати штук: нам радять силікатну і вапняну?

5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ну, для мене логічно, по вапні - вапном. але там трохи з кольорами слабувато, а ті, що яскраві в прімалекс, таки мають чуть добавок і не такий низький вміст летючих речовин.
    про силікатні. нє, віддавати за садолін 3200 я не готова ніяк. навіть за супер-дихаючу, силікатну, всепокриваючу фарбу.

6. Burberry

Я взагалі у тих фарбах повний нуль. Тай кольорів нам не треба: білий і кавовий, то може щось виберемо з вапняних)Але вапняні фарби зовсім не миючі?А як силікатні по екологічності?А робили ми стіни штуком з нуля, тобио перед тим там нічого не було.

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

билися в груди продавці, що 100% паропроникність, і митися можуть і всяке таке. але вапняні - хоч не миються - але дезинфікуючі властивості мають.

• Інформативно Інформативно x 1
  8. Burberry

Я ще не знаю, як там по цінах, але попередньо, думаю, що варто в кухню і коридор взяти силікатну, а у вітальню вапняну)

9. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Місяць тому всю хату поштукатурили штуком. Нічого взагалі не смерділо, а навпаки дихалось легше. І відносно дикого хімії - не згідна.

10. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Є там добавки в ньому 100%. До натуральної штукатурнки йому далеко.

11. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

мусять бути. але залнжить від виробника. + тепер просто вапном працюапти не вміють, тому є що є.
    по голій ценлі, так?

12. NataliaFed

Ой, вперше таке чую). Якщо майстер називає себе маляр-штукатур і не вміє накидати штукатурку- питання його профпридатності під знаком "?" ( жартую). Знаю, що не всі вміють накидати але є ще щукатури -точно знаю:).

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

"Дика хімія" і якісь домішки - то трохи різні речі))). Покажіть мені у нас час хоч щось, у чому хімії нема))).
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2015 ---
    Ні, штукатурили по чорновій штукатурці. Наразі мені все дуже подобається. Між гіпсом і штуком однозначно за штук.

14. Муська

Муська Well-Known Member

Щось не зрозуміло чому хімія, бо ось знайшла перше в неті:
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2015 ---
    грибком любі стіни покриються якщо сприятливі умови (вологість, нема провітрювання і т. п.) Це не від матеріалу залежить. В нас гіпсом стіни вирівнювали, грибок процвітав(правда вже знайшли як з ним боротись , але то постійно робимо)

15. Akina

Йшлося про готові суміші. Справді основні компоненти там вапно і пісок, але добавок реально є багато - всілякі пластифікатори, стабілізатори і т.д, які не є такими вже безневинними і що саме додано і головне якої якості залишається на совісті виробника. Чоловік з тим Штуком працював, (нажаль зараз не скажу Вам якої конкретно фірми був той Штук) і реально каже що там геть не таке все "екологічно-натуральне" як рекламують.
    Якщо взяти самому змішати оту вапняно-піщану суміш - то буде справді добре, екологічно, дихаюче і т.д. Але таки правда що з тим далеко не кожен майстер буде працювати, бо воно вийде геть інше як готова суміш (яку вміють наносити всі).
    А отаких "профі" нажаль є багато. Тому і радять клієнтам зачасту не те що краще, а те з чим їм легше, швидше і "привичніше" працювати, типу "всі роблять і всім подобається". Але коли йдеться реально про ремонт для алергіків чи ставиться задача максимальної натуральності - готовий Штук то далеко не найкращий вибір. Я "Вам не скажу за всю Одессу" - всі до одної марки "Штуків" різних виробників не нюхала :girl_smile:, можливо є якийсь супер чесний і відповідальний виробник того добра, але зачасту не все так райдужно як рекламується.

16. NataliaFed

То не для суперечки, бо кожен вибирає, що хоче/може. Про хімію- окрема тема, якщо в загальному, то так, як Акіна написала
    І ще до того, що подала Муська
    Так, от власне штукатурку вапняно-піщану не рекомендовано давати назовні, вона сипеться, а якщо мова про "штук", то ним можна, бо пластифікатором там є аж ніяк не тільки вапно(то я собі так мислю:)). Але, тут мова йде про штук замість гіпсу- я за гіпс)

17. Муська

Муська Well-Known Member

Щодо "хімічності", то до гіпсових сумішей також додають різні наповнювачі. В штук так само додають різні наповнювачі. Тому по хімічності вони мені одинакові.
    Великим недоліком гіпсу для мене є те , що він "не дихає". Недоліком штуку є те, що з ним важко працювати, майстри не хочуть братись за роботу з ним, з гіпсом легше і швидше.

18. Akina

Хто Вам таке сказав? :)
    Ось перше що знайшла
    І пахне вона крейдою.

19. NataliaFed

Не гіпс не дихає, а йому не дають дихати за рахунок того, що кілька разів(та й навіть, якщо раз) грунтують, а що таке грунтовка?
    В нас жодного разу не грунтовано+ хороший гіпс= на мою і чоловіка:) думку маємо максимально еко варіант але побачити це на готовій стіні не реально, бо виглядає так само, як і всі за технологією? зроблені стіни, то знаємо ми і хіба розказуємо, як хто питає).

20. Takamine

Takamine Well-Known Member

В будинку батьків років 7 тому штукатурили усі стіни штуком. Тоді про нього заговорили, що це краще для стін -стіни дихають, він натуральніший. Так от за ці роки ніде не зацвило. У Львові бригада майстрів не хотіла братися за штук, бо ним набагато важче вирівнювати стіни, і не кожен вміє з ним працювати - деяким "мега" майстрам краще, що їм легше. То ж у квартирі стіни нам покрили шпаклівкою кнауф. За рік біля віконних відкосів почав з"являтися грибок. Я за штук, жодних хімічних випарів чи неприємного запаху під час ремонту у батьків не було. І за стільки років стіни і досі гарно виглядають.

21. Burberry

У мене знайомі, які пов'язані з будівництвом, також покрили свої стіни штуком. У багатьох майстрів теж ремонт вдома штуком. Тому не знаю, це все дуже суперечливо. Якби все відповідало тому, що пише на упаковці - то одне, а в нас всюди хімія)Просто десь її більше, десь менше. А ще згадала, що один знайомий будівельник, щоб зекономити вирішив сам зробити штук, як ви кажете, і виявилося все не так просто, тому він плюнув на це діло))
    Щодо фарби, то вибрали ми таки вапняну, бо різниця в ціні з силікатною огого. Одне відро вже заколорували- то от барвник вийшов недорого - 50 грн на 10 літрів. Але чим темніший барвник, тим дорожчий.

• Подобається Подобається x 2