допоможіть хто розбирається в аналізі крові, в малої високі тромбоцити 400 г/л ( норма 180-320), еретроцити 4,77 т/л ( норма 4-4,4), наскільки зрозуміла це швидке згортання крові або густа кров. *****
@Kohaju то швидше за все період одужання, у нас завжди після хвороби підвищуються лімфоцити, а ШОЕ ще до місяця часу буде внормовуватись) наш педіатр каже що це норма
Зробила аналіз крові сину 7,5 років. Результат насторожив. Чи можете порекомендувати лікаря, бажано терміново і в телефонному режимі, який би нам їх проаналізував. В нього моноцити 12.9 і базофіли 1.8. ШОЕ 6. Дякую.
На що вказують завищені еритроцити 4,67 (норма 4,0-4,4) і моноцити 10 (норма 3-9)? Решта показників в нормі.
Прошу допомоги в розшифровці аналізів, у сина подруги (малому 3р) пятий день тримається температура 38 (збивають нурофеном), легені чисті, соплі, лікарка в суботу призначила антибіотик, але подруга ще не давала, сьогодні здали аналіз крові ШОЕ - 23 Лейкоцити 7,1 Еритроцити - 4,72 Моноцити - 11,5 Еозинофіли - 0,1 Паличкоядерні 12 Сегментоядерні 32 Може щось не написала... але допоможіть розібратися варто чи ні пити антибіотик?
Дівчатка, може хтось мені пояснить Лейкоцити 14,3 ШОЕ 10 паличкоядерні 1 Лімфоцити 54 Еозинофіли 9 Дитині 3 з половиною Лаборантв державній поліклініці, яка видавала (не вона робила) пояснити не може, педіатр теж , кажуть, що така сукупність даних не може бути... Хотіла перездати в Ескулабі біля нас - результат 2 числа
та чого не може бути. правда, всіх показників немА, але нехай. не перший поглд - або видужання, або через чуть високі еозинофіли алергія або глисти.
Виписала тільки ті, які не поєднуються у їхньому розумінні, ну крім еозинофілів, а лімфоцити, ШОЕ і Лейкоцити їм не пляшуть(вказують і на вірус, і на бактерію, щось таке) Гемоглобін 127 Сегментоядерні 32 Моноцити 4 Цікаво, що ті Еозинофіли в мене 5 (казала для дорослого то дуже багато) , в сина 12р- 8. А місяць-2 тому були в нас 2:-3. Сказала всім травити глисти, а я так боюсь тих термоядерних таблеток
ви спочатку виключіть алергію і солодке) і чого ви здавали аналізи - щрсь турбує чи планово? ну бо є ще жива людина а не цифри.
Тижні 2 тому старший приніс вірусяку і за пару днів у меншого раптово ввечері 38.5, збили нурофеном і більше темп не піднімалася взагалі, через день соплі і ,відповідно, легке покашлювання, пропили імунофлазид, тай ніби все А в понеділок почав несподівано сухо кашляти, (чи то в суботу на вітрі нахлепався холодного повітря?) вівторок прослухали в поліклініці свист, обструкція. П'ємо неофілін, ношпа, (я зменшую дози, боюсь того неоліту), інгаляції з амбробене. Пішов мокрий кашель. От так...
В нас був схожий аналіз. Тільки ШОЄ було значно вище. Більше 30. Лейкоцити 13, а моноцити не пам'ятаю, але теж високі. То Гайдук казав, що вірус такий. І перездати аналізи через 10 днів. Через 10 днів була норма.
Розрадьте, будь ласка. ШОЕ 40, дитині 2,10 р., це дуже поганий показник? Інших показників не знаю, результати лишилися в лікарки. Нині 6-й день хвороби, на третій день знову було підняття т-ри, вчора вночі (5-й день) було 39,6. Дитина дуже млява, багато спить. Лікарка поставила діагноз бактеріальне ускладнення після вірусу, прописала антибіотик. Зараз вдома, але дуже переживаю, може варто було наполягати на стаціонарі? Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk
Мирось, трохи великувате, до 15 здається норма. Якійсь запальний процес. Мені здається, задавнена хвороба такого б не давала. Або перездай ще раз. Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
То не задавнена хвороба, якраз активна стадія. В ніч перед тим, як здавали аналіз, т-ра була 39,6 (загалом 6-й день з певними скачками). Таки п'єм антибіотик.
Норма 4-12. Це дійсно активна стадія хвороби. І швидше всього дійсно бактеріальна інфекція. Як не шкода ляльку а антибіотики просто необхідні. Єдине щоб я порадила- це при можливості зробити антибіотикограму. А то моя співробітниця вже 3-й вид антибіотиків приймає (після 2-х попередніх таки зробила антибіотикограму).
гемоглобін-108(чи не занизький?) лейкоцити -8.2, ШОЕ-4, палки-1, сегментоядерні-33, еозинофіли-1, лімфоцити-60, моноцити-5 малому 9 місяців. віруска чи ні?крім кашлю ніяких симптомів нема. мали восени кашлюк, то аналіз був подібний(ШОЕ вищим було).чи може бути паракоклюш чи щось таке?
Будь-ласка, допоможіть з розшифровкою післяангінних аналізів, особливо турбують тромбоцити.. Дитині 9,5 років Еритроцити (RBC)4,82 Гемоглобін (HGB)144 кольоровий показник0,90 Гематокрит (HCT)39,8 Тромбоцити (PLT)474 Лейкоцити (WBC)7,9 Швидкість осідання еритроцитів (ШОЕ)7 Нейтрофіли Мієлоцити- Метамієлоцити- Паличкоядерні3 Сегментоядерні50 Еозинофіли1 Базофіли- Лімфоцити38 Моноцити8 Середній об'єм еритроцитів (MCV) 82,6 Середній вміст гемоглобіну в еритроциті (MCH) 29,8 Середня концентра- ція гемоглобіну в еритроциті (MCHC) 361 Розподіл еритроцитів з коефіцієнтом варіації (RDW-CV) 12,7 Розподіл еритроцитів зі стандартною похибкою (RDW-SD 38,5 Розподіл тромбоци- тів по об`ємах (PDW) 15,6 Середній об`єм тромбоцитів (MPV) 7,3
то в період одужання можуть бути великі+мало дитина п"є\пила. можливо від ліків теж,тре інструкцію почитати. так нам принаймні лікар пояснювала, бо моя мала вупше ніц не п"є як її не змусити, то в нас кожен аналіз або на межі або завищені.
Треба буде ще раз перездати пізніше для певності, пізніше, бо дійсно не так давно перехворів, може справді ще тільки процес одужання іде, тому так. Мій теж традиційно взагалі дуже мало п"є, може, дійсно, в тому причина. Але, сподіваюсь, що то не критично, бо змусити його попити через "не хочу" - досить важко (практично неможливо)..
Гляньте, будь ласка, на наші аналізи крові. Перший робили в кінці лікування бронхіту (2 дня після антибіотику), другий через 10 днів. Лейкоцити 6.3 / 5.6 (норма 6.6-11.6) Еритроцити 4.3 / 4.5 (3.8-4.6) Гемоглобін 113 / 114 (111-123) Гематокрит 34.8 / 36.8 (33-41) Сер об'єм еритроцитів 80.5 / 81.6 (70-85) Сер вміст гемоглобіну в еритроциті 26 / 25.2 (25-30) Сер концентрація гемоглобіну в еритроциті 324 / 309 (320-370) Тромбоцити 502 / 370 (200-400) ШОЕ 2 / 2 (2-6) Базофіли 0 / 0 (0-1) Еозинофіли 2 / 4 (1-5) Паличкоядерні нейтрофіли 4 / 3 (1-3) Сегментоядерні нейтрофіли 28 / 15 (21-43) Лімфоцити 62 / 70 (43-69) Моноцити 4 / 8 (4-10) Особливо цікавить сер вміст і концентрація гемоглобіну,бо нам лікарка почала натякати за початкову анемію. Сказала вводити м'ясо малому в раціон. Є в тому зерно правди чи стандартна реакція лікарів? І ще чомусь знизилися сегментоядерні нейтрофіли. І лейкоцити ще нижче норми, ніж в попередній раз. Є щось в тому чи то все післябронхітне і післяантибіотикове?