Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. mirishka

mirishka Well-Known Member

Звичайно що буде:girl_wink:!
    --- дописи об"єднано, 2 Травень 2016 ---
    Подивилась тільки що в квітник в мене зацвів перший ірис! Карликовий "Вечори на хуторі"

• Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  2. Hermi

Hermi Well-Known Member

от в мене один кущ не руханим росте років 12, цвіте дуже рясно, боюся рухати, щоб не перестав цвісти. Посадила вздовж стежки, розрослись гарно, місцями цибульки зверху, деякі кури випорпали за зиму, листя зрізаєм час від часу...А цвіту майже немає.

а в мене вже маленькі іриси зацвіли
    [​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Мої малята вже також відцвітають

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 10
  4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дівчата, підкажіть будь ласка, що це може бути, оцей рудий наліт [​IMG] [​IMG]

5. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Suzi, ржавщина скоріш за все

6. Suzi

А що воно таке, звідки береться і що з ним робити?

7. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

ну я ще той профі у лікуванні рослин:mda:
    інтернет радить обрізати хворі листки і спалювати, поки не розповсюдилось
    можна поставити на окреме вікно і пробувати що з того вийде (якщо все-таки пропадуть - викидайте і землю, десь подалі від квітника/саду)

маргаритки у вас минулорічні? я цієї весни також спокусилася, цікаво чи перезимують

8. Suzi

Мені в березні подарували. Позаминулого року сажала в подвір*ї, то там пропали, чи від холоду, чи сонця замало їм було.
    Дякую за пораду. Піду ще почитаю в інтернеті, звідки воно береться. Минулого року білокрилка хмарами літали, тепер це. Сподіваюсь, це епізодичний випадок )))

9. mirishka

Та ржавчина, цього року якась напасть, в мене іриси деякі похворіли, навіть груші...Якщо маргаритки ще не висадили в квітник, то краще не садіть, хворі листочки потрібно обірвати і обробити якимось фунгіцидом, тільки не в квартирі.

10. Suzi

Так виглядає, що дешевше ті маргаритки в ліс вивезти. Правда, я там посіяла алісум, вже проріс. Цікаво, якщо його пересадити в інший вазон, він не позаражає квіти. Чи краще все таки обробити хімкою перед тим?
    @mirishka порадьте фунгіцид будь ласка, і як ним обробляти - я повний чайник в цьому. То треба ще пульвелізатор для хімки спеціальний купувати?
    О, і ще хотіла Вас спитати про лілійник апрікот, яким Ви тоді зі мною поділились. В мене він досі так і не цвів. У Вас він в сонячному місці росте? В нас в подвір*ї сонце не весь день, думаю, що , можливо, замало йому сонечка, тому і не хоче цвісти.

11. mirishka

В мене росте біля альпійської гірки, сонце цілий день, минулого року цвів. Але може ваш того року зацвіте, може сили набирає...в мене деякі лілійники ростуть і в тіні., звичайно не повній.

• Подобається Подобається x 1
  12. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

В мене пічалька- чомусь пропала одна лілія((, залишились тільки дітки. З'їла якась зараза, мабуть

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

13. mirishka

А по хмікатах, може дешевше дійсно буде викінути, тільки в ліс не везіть, ще там все позаражується)). Або краще просто пересадити у більший горшик, обірвати листя і поспостерігати. Взагалі-то ці ромашки довго не живуть, два, три роки, потім або пропадають або самонасіваються нові.

• Подобається Подобається x 1
  14. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

В мене один, ні два кущі троянд не прокинулися. То вже все? Чи ще якась надія є?

15. mirishka

Попробуйте чікнути до живої тканини.

16. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Та вже обрізали 2 рази, чесно таке враження що засохли зовсім.
    Я ще думаю може з кореня щось проклюнеться.

17. Orman

Orman Модератор-бомба

в мене одна проклюнулась з кореня, а дві ні (((

18. mirishka

З кореня може тільки шипшина проклюнутись на яку троянда щеплена, бо ж це корінь шипшини, дивіться щоб пагінці були вище місця прививки.

19. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

Дівчатка, скажіть, будь ласка де можна купити кущ півоній і альстромерії?

20. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

дівчата, мені нині муж вирішив клубніку сполоти і зламав виноград, посаджений рік тому. Думала, приб*ю:sad:. Скажіть мені, що з того сухого патичка. до якого щіпка була ще щось може проклюнутись?!