Кавовою гущею удобрюю свої троянди-треба буде глянути, чи є там мурахи. І в нас така ж біда з мурахами. Виривали ями під бруківкою- тепер ми вже все переробляли, давали щебінь- то ніби менше риють. То вони всі емігрували туди, де відкритий грунт. Підривали мені полуницю- вона в нас тут досить недешева( 1-1,20€) кущик, то я за нею борюся. Знаю, що допомагає оцет, але не на рослинах, бо вони від оцту також зів"януть. Мені помагала звичайна сода змішана з цукровою пудрою( головне сипати, коли суха погода, і ще довго не буде падати дощ.) Можна і просто соду, але трохи менший результат. Мурах там не було десь з 3 місяці- а це вже прогрес. 20 см-замало, потрібно хоч 50 см або більше. А не хочете з іншої сторони арки посадити троянду, а з тієї, де ваша вже посаджена росте, клематис? Розцвіла нарешті моя "мімоза"-3 роки чекала на цвіт, хоч побачила, якого кольору у неї квіти.
ні, розпушувати землю біля кущика і поливати, коли сухо буде. Також треба не перелити. Може якусь підживку використати, поки кущик сил набереться
в мене теж шовковиця стоїть гола, (( не прийнялась, але рука не піднімається ще її витягувати. Казав садівник, що це дерево треба на осінь садити.
мало, особливо для плетючих, мені подобаються арки де з двох сторін різні троянди зустрічаються вони ще і самонасіваються якщо мурашник - то напевне тільки руйнувати, мурашину "доріжку" можна посипати пшоном або кавовою гущею, вони їх не люблять
Ні, у мене ні. Тому мені доводилось щороку біля райсполкому тирити пару корчиків))) Аж поки мама не дізналась звідки я приношу ті чорнобривці... Але ні-ні, я загальний ланшафт не псувала, бо їх там стільки садили, що і мені, і всім моїм подружкам вистачало)))
Моя лісова полянка. Скоро зацвітуть ще й конвалії. І ще маленькі, але ніжні квіти. Горянки- їх в Німеччині називають квітами ельфів. Останні тюльпани: Останні квіти магнолії:
Хочу поділитись красотою, яку видно з мого вікна. Якби хотілось в себе вдома щось таке організувати. п.с. вибачаюсь, що фотографії трішки поганої якості, сусіди і так вважають мене якоюсь шпигункою, бо кожного дня я розглядаю їх подвір'я. (розмір квітів цього клематису - як 2 мої долоні)
О, та перша троянда, то здається Августа-Луїза на штамбі. В мене є така, просто кущем - вона розкішна.Квітів дуже багато, величезні, дуже красивого кольору, який з часом і в залежності від погоди міняється, троянди досить довго цвітуть і не осипаються. Я нею задоволена дуже, однозначно раджу.
@Meriroma як Ваші троянди з флоріуму? Мої всі прижились але зараз дві мені геть не подобаються, почахли. І, взагалі, не сподобались їхні троянди- дуже кволенькі кущики.З флоранови більш гідні. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
, в мене також є, минулого року посадили, але саме на штамбі, бо в мене там така ділянка була на клумбі під парканом, що кущем було б мало місця. Квіти й справді великі, і форма така, що запам"ятовується. Але там у Австрії і ціни- 115 € за троянду, вона, звичайно, красуня, але...
то не всі троянди в таку ціну. Де мої сусіди купляли я поняття немаю, але в них там все на високому рівні одне що вбило, якщо туя виростає більша і не такого кольору як всі (не думайте що вона зробилась яка червона, вона просто стала якоюсь темнішою), то її викорчовують і на її місце садять таку як треба (по розмірах і кольору). Також як був Великдень, то вони звідкісь привезли великий кущ лози, ріс він там буквально 2-3 тижні, зараз на тому місці стоїть горшок з іншою квіткою. В них дизайнери все підбирають по тематиці.. В магазині бачила кущі троянди від 5 євро.
Дівчатка, а що воно таке - штамбові троянди? То рози на такому патику? Як воно росте? Який там принцип? Я, село, такого вживу ніже не бачила))).
я з флоріуму троянди не замовляла, замовляла з флоранови, але, я ними не задоволена. Осінні кущики набагато якісніші прийшли, ніж весняні. Весняні такі, як ви кажете кволенькі, пов*яли мені, то і не знаю чи щось з того буде. так, брала на флоріумі клематис - росте потихеньку.
Ще розкажіть мені про тюльпани. Я купила минулої осені декілька цибулин, закопала, і от весною в мене розцвіл ось такі красунчики: Вони благополучно відцвітають, і тепер питання - що далі? Коли їх викопувати? Сусіди по дачі всі тюльпани викопують восени і весною знов закопують. Якщо так, то як тоді мої перезимували в землі?
саме такі як Ви рписали...спочатку патик, а вверху кущ починається. Вони такими вже і купуються. --- дописи об"єднано, 17 Травень 2016 --- сортові тюльпани треба викопувати в червні, а в жовтні саджати. Якщо цього не робити, то з кожним роком вони виглядатимуть все убогішими. Звичайних це не стосується, можна не викопувати
Я минулої весни купила там два клематиса. На початку цієї весни думала, що вони вмерли, так сумне було видовище. А зараз один як випустив бутони, красааа, лиш якось в ріст вони не так швидко йдуть, якби хотілось. Манюсінькі. А ось тут другий, по іншу сторону опори, на ньому цвітом і не пахне, і листочки не такі ефектні. Ждемс:
вони і повинні зимувати в землі і Ви зробили осінню все правильно. Тепер можете їх ще цього року не викопувати - порівняєте наступного року цвітіння і тоді вже викопаєте. Принаймні я свої, посаджені осінню не буду викопувати зараз.