Мої квіти тішать, хоча цього року не вийшло без догляду, як минулого. Трохи підживлюю, трохи лікую, але друга хвиля цвітіння дуже і дуже. Princess Alexandra of Kent, чудесна остінка. Останки взагалі трудяги і красуні, але треба саджанці перевірені брати. Це навесні посаджена в кінці березня: Ще одна весняна остінка Queen of Sweden, значно ніжніша і менша від Александри, але дуже красива Ну і остання з «підсніжних» березневих - Crocus Rose. Буде красуня, точно знаю, але наростає дуже повільно. Така кремова хмарка поки що: Ще покажу свою леді-вамп Astrid Graffin von Hardenberg. Ух, колір бомба. Місцями в похмуру погоду реально заходить в чорний. На останок лілія, яку таки не з‘їли слимаки і дуже мила бордюр на жоржинка. Я навіть не знала донедавна, що вони бувають низенькі.
Ще кілька днів і осінь. Хто що робить на клумбах цієї осені? Я планувала закласти нову клумбу (іриси, хости, ромашки, півонії та ін.багаторічники), але маю нашестя слимаків на цій території, тому доведеться відкласти то все до наступного року...
Дівчата, хто пересаджує троянди восени? Підкажіть чи можна вже пересаджувати, бо завжди пересаджувала весною, а тут мені треба вже.
Загалом їх можна садити будь-коли, але забезпечте добрий полив і прикрийте від прямого сонця. Перед пересадкою треба все зайве пообрізати.
По вашій рекомендації, прикупила в тої жіночки, прийнялися. А тепер скажіть, що з ними дальше робити, повипускали великі пагони. І як їх прикопувати, бо ніколи того не робила. І ще, як потім запускати їх на стіну? Якісь спецприспособлення?
Я взагалі не спец), тому не можу щось радити. Напишу як робила я. Першу зиму пригинала до землі і насипала землю на них. І потім сніг туди згортали. У нас під парканом, якраз дуже зручно і снігом прикривати, і підвищувати, щоб розростались. Відносно стіни точно не пораджу. Але думаю, що в неті можна знайти купу ідей.
Вони пускають гілочки, основні з них я привязую шнурками до паркана, і так формую той кущ. Якось так.
Дівчата, хто вже розкрив свої троянди (з тих хто накриває їх на зиму)? В мене під укриттям (замотую на зиму мішками) вже повипускали листочки. Від завтра вже буде стабільно тепло вдень, але ще мінус на ніч може проскакувати. От трохи вагаюся що робити...
Я не накриваю. Але мені здається, що при +10 і вище навіть в обід вони вже під укриттям запарюються і то грозить грибками. А грибки вивести - то ще той квест. Мої деякі троянди вже випустили пагінці по 5 см. В понеділок листочки трохи примерзли, але то не є проблема, бо скоро прийшли до тями. Я вже провела дві підживки - органічну і добривами з перервою 2 тижні - і першу обробку від грибка. До суботи планую обробку від комах, бо вже попелиці прокинулися.
@Haidee Ну то точно треба відкривати. Якщо ваші -6 витримали, то і мої -1 чи -2 мали би. Та ми теж обробляємо від грибків, шкідників і тп.
@Happy Fiancee я не вкриваю але в людей, що вкривають вже повідкривані. Морозець підпалив трохи (і не тільки троянди) але їм то не шкодить.
Я минулого року пересаджувала і нових насадила, то ще накривала. А на майбутнє буду бачити. Можна з такими зимами відмовитися від накривання.