@Haidee класна ідея, бо я мабуть своїм інстаграмним друзям набридла зі своїми квітами) Але цього року вже отримую естетичне задоволення від того дизайну. Нарешті деякі клумби вже завершені (може то трохи заголосно сказано, бо руки чешуться до постійного вдосконалення). Та вже якийсь більш-менш порядок вималювався і принаймні не так соромно когось в гості запрошувати. Ще би порядок з садком навести і з городом. Зависаю в пінтаресті, а там такі шикарні грядки з овочами/зелениною (такі розділені огорожею і чистенькі). Колись таке зроблю, але треба маму «випхати» (не буквально, слово мені сюди так вписалося) з її класичним баченням городництва. І придумати як тих рудих ненажер потравити, бо всю зелень мені зжерли. Щось багато букв вийшло...
Мені би чоловіка випхати з його «коло хати має бути бараболя» я вже ту його бараболю затиснула з усіх боків квітами, а він вперто садить по центру подвір‘я тих 10 квадратних метрів під самими вікнами, ааа!
@Haidee аха) Впертий який) Ну нічого, рано чи пізно капітулює. І похвалюся професійною фоткою своєї лаванди:
Кислий торф змішаний з піском і тирсою. Додатково политий добривом і укорінювачем. Сподіваюся прийметься, бо напрацювалися біля тої посадки зі всіх сторін.
Відпишіться навесні про результати... Бо я трохи понарозводила на балконі в горшках, але вже забагато (постійно старалась кілька молодих рослин виростити, раптом старі пропадуть); то завезла б до свекрухи "на землю". Тим більше, як їх не пильнуй, в горшках чи ящиках не такі гарні, як на відкритому повітрі. В мене родичка в Італії, то в неї біля хати росте; 2 роки тому їздили в гості, послала мене по розмарин на вулицю. Я покрутилась і не знайшла... А він просто біля паркану і вищий від мене , то я й не зорієнтувалась одразу... Звісно, в нас на таке годі сподіватись, але якби перезимовував, то було би добре, нехай і малі кущики...
@Shapokliak навіть за один сезон в землі такі кущі виросли, що я їх фізично не мала куди пересадити, щоб забрати з вулиці. Тому зважилася на експеримент. Маю маленькі відростки в хаті якби ті пропали. Напишу що з того вийде)
Думаю, можна вже відзвітувати про розмарин. Зима була холодна з -10 і навіть -18 ...-20, але снігу було достатньо. Звичайно, трохи змерз, але не загинув. Я його обрізала до живих пагонів і навіть ще трохи, щоб надати форми. До обрізки (після зимування) кущі виглядали так: Після обрізки: І висновок: в принципі можна пробувати «зимувати».
Цього року вперше пробую мульчування, щоб не полоти. На вигляд гарно. Плюси/мінуси, в принципі, зрозумілі. Підсумки підіб’ю згодом.