Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. Florena

Florena Member

Відповідь: Сад моєї мрії або квіти біля будинку

За ці роки цвіли нормально, китиця з суцвіттям була великою, а біля маточної рослинки цього року повилазили дітки. Я коли купувала гіацинти, то продавець радила років 4-5 їх не рухати, то я так і робила, цього року буду викопувати, бо хочу пересадити у нове місце.

2. maistrina

maistrina Загублений

Гіацинти дуже хвороливі до викопування, а ще полюбляють затінок, і як що добре квітнуть рік від року, то Ви знайшли для них вірне місце, це вдача.

3. mirishka

mirishka Well-Known Member

Напевно дійсно їм у Вас добре, я свої коли не викопувала, в кращому випадку це було таке [​IMG] і гіршому таке:[​IMG]
    Минулого року викопала просушила, то квіти трохи збільшились, але все одно такі як мають бути не були, хочеться щб були ось такі:[​IMG]
    Читала що для того щоб вони були такого розміру потрібно перед посадкою хоч два тижні їх охолоджувати.

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:18 ----------

А з чого Ви зробили такий висновок? В мене навпаки після викопування набагато краще виглядають, тим більше коли викопуєш є можливість оглянути кожну цибулинку, замочити їх від хвороб у марганці, та й у всіх довідниках пише навпаки, що для того, щоб не хворіли потрібно викопувати щороку.

4. altari

altari New Member

В книжці вичитала,що є 2 види гіацинтів:Римський (дрібний,не повний) і Голандський (китиці грубі і повні)

5. Florena

Florena Member

Буяння весняного різнобарв"я

[​IMG] [​IMG]

6. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Маю запитання... цей мох, що зараз відцвітає, формує коробочки з насінням. Чи буде толк з того насіння, чи зрізати квітконоси?

7. mirishka

mirishka Well-Known Member

Якщо любите бавитись з насінням можите позбирати, попробувати посіяти і написати нам що з того вийшло. Я ніколи не пробувала, завжди зрізаю квіти, за декілька років цей мох швидко розрісся. В мене є ще такий білий.

8. Skaliaria

Я люблю з таким бавитись :) Якби знати, що це насіння родюче...може я залишу кілька коробочок і попробую, що з цього вийде. Потім відзвітуюсь ;)

9. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Щось тут всі затихли:) А я дівчата маю вихвалялочку:) моя фрезія випустила колосочки!!!!УРА!!!! Скоро розцвітуть то обовязково сфотографую і покажу:).
    Так, ще відцвіли вишневі піони, починають розпускатися білі. дуууже красиво цвіте і дуууууже приємно пахне лілійник, підросла хоста, а!!!! і вже розпускає листочки оранжева калла!!!! Іксфія підростає, іриси також (хто знає чи зацвітуть мені вони в серпні? чи вже не встигнуть....), ще цвіте якась штука (не знаю як називається). Ну, поставлю фотік на зарядку і пофотографую.
    А от георгіни і канни не вилізли.....так мені шкода...особливо каннів, вони такі класні, оранжеві, не знаю що таке, мабуть тому що їх викопали повністю, а попередні роки мама просто пересаджувала в відро. Чи ще вилізуть, як думаєте?

10. Florena

Florena Member

То певно вже і не вилізуть бо пройшло чимало часу як ти їх садила

Повинні зацвісти у мене того року зацвіли десь під кінець серпня, то ще доцвітали у вересні.

11. Лідочка

А іриси не потрібно викопувати правда?

12. Florena

Florena Member

Ні, не потрібно, їх викопуєш, коли розсаджуєш бо розрісся сильно кущ, або коли хоче пересадити в інше місце.

13. Skaliaria

Думаю, ще вилізуть. Я садила пророслу канну, то вона так мертво і сидить...А кала теж не думає вилазити...за неї переживаю.

---------- Додано в 22:41 ---------- Попередній допис був написаний в 22:39 ----------

Моя велика бругмансія, мабуть вмерла...змерзла. Торчать грубі одерев"янілі стебла і ніяких признаків життя. А маленькі вижили. Не знаю, що робити, викидати шкода, може десь проклюнеться пагінок...

14. Лідочка

О, калла дуже довго вилазить, я садила 5 квітня, то десь 1-1,5 тижні як вилізла і то так повільно....Тобто сходила вона більше як 1,5 місяці

15. Skaliaria

Будемо надіятись... ;)

16. Florena

Florena Member

Трохи моїх квітів:

[​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG]

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ----------

---------- Додано в 21:51 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

17. SEPTIMA

SEPTIMA миється в бані

А які от мої троянди.Шкода, що не можна передати запах.
    Зараз замовили ще арку, щоб була кована, бо мали таку куплену то вона дуже ламається.

18. Зіра

Зіра Well-Known Member

Надзвичайно гарні троянди. Троянди це моя слабість....

19. SEPTIMA

SEPTIMA миється в бані

А через кілька днів розцвітуть кущі гортензії - рожеві і голубі.

20. Holly

Holly Moderator

а в нас на дачі зацвіли ось такі трояндочки, запах неймовірний