Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. Irunaqwerty

Irunaqwerty Member

Відповідь: Сад моєї мрії або квіти біля будинку

приймуться однозначно, пагінці треба брати довжиною 15-20 см, 10-12 см в землю, ну і бажано звичайно садити під дощ і поливати, коли сухо. Я в себе таким способом зробила навколо клумб такі живі парканчики.

2. zetta

zetta Well-Known Member

дiвчата маю два питання : як вiдвадити котiв з грядки (ходять в туалет)
    i чогось квiти ростуть а квiтнуть погано, чим пiдживляти?

3. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Наші, цвітуть і пахнуть)
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    Ще зазнимкувала трішки квіти сестри, кольори такі ніжні)

• Подобається Подобається x 1
  4. mirishka

mirishka Well-Known Member

А які саме квіти? Може такі види не сильно квітучі.

5. zetta

zetta Well-Known Member

Та я не саджу не квітучих, от гладіолуси , тюльпани, Лілії ледве одну квітку випускають , тюльпанів купа а зацвів аж один .

6. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Давно менi в очi впали червоно-рожевi троянди, мабуть в'ються, їх часто на паркан чіпляють. Що це за сорт? Як і коли його посадити і чи складно доглядати? Поки собі нема де, то може в свекрів посаджу:)

8. Roxie

Roxie Галицька панянка

Сюзі, в мене така ж ситуація. Все що мені дають, чи десь щипну - несу до свекрів, і мрію про власне подвіря.

9. Suzi

Минулої осені відвезла до свекрів гвоздички на зимівлю, вони в мене за вікном в горщиках жили. В квітнику виросли мабуть в рази в 3. Я кожен день ходила любуватись. І пахнуть дуже класно.
    і для порівняння, які вони були

• мімімі мімімі x 1
  10. Suzi

О, mirishka, здається у Вас такі є
    Розкажіть будь ласка, як вони називаються?

Останнє редагування: 24 Червень 2014
  11. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

Підкажіть,що це за дерево і як його відновити,зрізали випадково :girl_tender:
    ще ось троянда,яку господиня садила,зацвіла,тепер думаю,як її підняти,драбинку зробити чи що? можливо щось порадите,буде дуже вдячна! тимчасово сперла на яблуню,бо вона бідна на бурянах лежала

12. flame

flame невгамовний експериментатор

це кущ. Кизил, який саме сорт не знаю, бо в нас теж вже ріс, коли ми поселилися. Дуже смачні солодкувато - терпкі ягоди. Якщо рослина була здорова, повинна сама з кореня випустити нові пагінці. Не чіпайте корінь, підлите добривом і чекайте. Мої кизили 2 рази змерзли (рік за роком, випустили молоденькі і вони знову вимерзли) я думала вже нічого з них не буде, чоловік хотів зрізати, я не дала, потихесенько повилазили нові гілочки і зараз вже буду мати новий урожай.

13. YeS Svit

я так і думала,мені казали,що то якась "Губка" притому старша людина:girl_crazy:
    треба чим пошвидше,бо як господиня навідається,мені буде капець,називається почали обрізку всіх дерев,зрізали пару гілок калини і всього підряд,а те,що треба було то лишили. Називається попроси когось....засліпило явно певно...шкода дерев:sad:
    Ще повного дерев невідомих

14. Gentle

Gentle Well-Known Member

Дуже мені подобаються власне такі.
    А в нас розпустились лілії.. Який то запах.. на ціле подвір'я.. Шкода, що не можна зрізати і в хаті поставити.

15. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Дівчата, ці кущові троянди що в'ються дуже легко приймаються і ніякого догляду не потребують)) мені кілька років тому сусід дав пару гілочок зрізаних, я їх просто в землю запхала, як вміла, і вони всі прийнялись! Трохи вже пороздавала....хіба обрізаю відросші гілки які мені не потрібні, тобто трохи корегую. Є багато гарних кольорів, я поки маю рожевий кущ, але ще хочу білий і бордовий.
    Чекаю не дочекаюсь коли вже мої соняшники зацвітуть))

Моя бругмансія по другому разу цвіте...

16. YeS Svit

ці квіти дуже популярні в Берліні,на центральних вулицях ростуть,не думала,що у нас теж такі водяться :girl_crazy:

17. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Питала поради щодо квітника. Гортензії відкинула (чоловікові не подобаються), наразі є таке (точніше було в кінці травня)

На передньому плані півники низькі, анемон, високі наперстянка, ромашки білі, жовто-гарячі квіти типу ромашок, які цвітуть в кінці літа-восени, хризантема.

Оце наперстянка розквітла

Крім того, зараз посадила трояндочки плетучі (чи як правильно вони називаються), рожеві. Suzi, я купувала в хлопчини на Привокзальному, мав багато троянд, на днях. Казав, що вони не особливо вибагливі, прикривати на зиму не треба (Мають червоні кущі батьки, цвітуть гарно, один біля сітки, а для другого тато зробив опору, типу драбинки). Якщо розростуться, ще хотіла б кущ такого є кольору, як на фото Мар"яни Mirishka (тільки мені здається, що на фото кущові, а не плетучі троянди) Клематис теж з часом хочу. Відносно паркану, надумала посадити зелений парканчик зі самшиту, щоб прикрити нижню частину, тільки тепер всі квіти треба буде пересадити трохи, щоб вмістився цей самшит.
    Як думаєте, буде добре?

Недалечко на траві ростуть магнолія і вейгела -мав би вийти квітучий куточок.

Дуже гарні! Вони в горщиках на фото? Я висіяла гвоздичку турецьку, цього року ще не цвіте, а на наступний придумала її в горщики пересадити. Якщо не передумаю :girl_haha:

І як Вам це мульчування? На дачі мушу щось зробити із землею (правда, йдеться про квітник) - суглинок, тверда, як камінь. Скошена трава є в наявності часто :) Як правильно з її допомогою підживити/розрихлити землю? Сусідка каже, що можна в якісь ємності (маю стару ванну) наскладати траву, можна перегній, залити трохи водою і "законсервувати", можна навіть на рік. Хтось таке практикує? Бо я взагалі не орієнтуюсь, а завести доброї землі нема можливості

А що це за соняшники? Купували насіння?

18. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Соняшники брала вже готову розсаду так як з насіння нічого толкового не зійшло, тому накупила багато різних квітів у бабульок на базарі.

19. Gybka Bob

Gybka Bob Member

Ще нові троянди розцвіли:
    [​IMG][​IMG]
    Лаванда
    Клематіс
    І такий темний лілейник

• Подобається Подобається x 1
  20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Дівчата, може комусь з вас буде цікаво. Сьогодні купили 3 саджанці гліцинії (вістерія). Один коштує 30 грн, якщо берез 3, то платиш за 2, третій в подарунок. Місце: Мазепи, балатон, напроти сходів в Сільпо. Хлопчина мав ще багатенько їх. Є синя, фіолетова. червона, жовта і біла. Всі в одну ціну.