Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. Gajka

Gajka Well-Known Member

Відповідь: Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Підкажіть де можна купити за розумну ціну туї хоча б метрові і голубу ялинку невелику.
    Треба штук 6 туй, сьогодні знайшла по 180-250грн, трохи кусається ціна.
    А ялинка манюня взагалі 950грн.

2. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

біля податкової вул.Чмоли продають туї точно,ціну не скажу
    туї явно дорого Ви знайшли

3. olerusya

olerusya sweet candy ;)

то все я так розумію цибулини, крім троянд і хризантем. а насіння якесь можна висівати восени?
    до речі, хризантеми однорічні чи багаторічні квіти?

4. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Багаторічні

5. YeS Svit

я от планую висіяти мак східний та агастах мексиканський(багаторічники)
    примула,дельфініум,календула,люпин,гайлардія,флокс
    хризантеми багаторічні,але купляти треба ті,що бабульки продають,бо ті,що в горшках в квіт.магазинах на 1 сезон

6. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

А як ви флокс хочете висіяти? Просто у відкритий грунт?

7. YeS Svit

на дачі є пару флоксів,тому не буду садити їх,бо накупила в інтернет-магазині багато таких,які треба висіювати весною,також мене цікавлять багаторічники і такі,щоб "спритні" не викопали :) скоро приїдуть мої крокуси,лілії,тюльпани,троянди та гіацинт,треба придумати,як їх розсадити і місце
    ось флокси якраз час висіювати,тут можна почитати,я так розумію треба висіювати,а потім садити

хто знає чи можна обрізати троянду на осінь і формувати кущ...бо я погарячкувала видно з тою нітроамофоскою трошки :) раз підкинула пару гранул,а троянда за 2 місяці розрослась і стебла потостішали в 3 рази,в мої плани то ніяк не вписується,бо поруч сонячне місце і грядки

8. mirishka

mirishka Well-Known Member

Троянди обрізаються весною, бо половина стебел за зиму може вимерзнути. Якщо ви обріжете зараз, троянда всі сили буде витрачати на ріст бокових стебл, на оновлення і не встигне підготуватись до зими, стебла не визріють. Мінеральними добривами, селітрою, нітрофоскою зараз вже бажано не підживлювати, дуже добре підлити зараз або й у вересні сульфатом калію (продається в насіневих магазинах) він допомагає трояндам підготуватись до зими.
    А флокси краще все таки розмножувати корінцями, сортові флокси тільки так і розмножують. Я зараз захворіла флоксами, збираю українські сорта, і що саме цікаве в Україні знайти їх дуже важко, мають пару колекціонерів і то по пару штук, в Росії вони збереглись набагато краще і деякі сорта на сьогоднішній день є тільки там.

9. YeS Svit

дякую,скористаюсь порадую.
    у моєї бабулі було багато сортових квітів,казала,що з ботанічного саду подружка давала,але за кілька років,що не була на дачі,там все майже викопали,дувуюсь тільки...як гортензію і півони залишили.
    У сусідів є великий кущ голубої гортензії...я чекаю поки там хтось появиться...дуже хочу

10. olerusya

olerusya sweet candy ;)

підкажіть мені як правильно розсадити гортензію і коли саме садити восени чи навесні?

і ще, дівчатка, хочу придбати цибулини нарцисів та тюльпанів дешевше ніж в і-нет магазинах, можливо хтось з вас мені продасть;)? або підкажіть де купити. пишіть в пп.

11. YeS Svit

Для цього потрібно відігнути від зростаючого куща молоді зовнішні гнучкі гілки і пришпилити їх до землі (в лунці завглибшки 15 см) дужками, прив'язавши кінці гілок до кілочків. На самому дні лунки, на нижній стороні втечі попередньо треба зробити косий надріз довжиною в кілька см і вставити в надріз сірник; пошкодження тканин прискорить утворення коренів у цьому місці.
    Залишається присипати підстави пришпилених пагонів легкої сумішшю грунту і торфу, регулярно зволожувати землю (для заощадження вологи можна прикрити засипану лунку плівкою) Ці відводки з часом утворюють власні корені, і тоді можна відокремити їх від материнської рослини і відсадити.Відведеннями навесні або восени.
    Живцювання гортензії зазвичай проводиться влітку, з середини червня до середини липня.
    У похмуру погоду або рано вранці з куща гортензії нарізаються зелені живці - однорічні пагони довжиною 10-12 см. Нижнє листя відразу видаляються, на черешку залишається пара верхніх листків з повноцінними нирками.
    Заготовлені живці для зручності зв'язуються в пучки. Нижня половина живців обробляється стимуляторами росту для кращого вкорінення
    Оброблені живці гортензії висаджуються похило в дренований живильний субстрат (суміш дернової землі, торфу і піску) на глибину близько 5 см
    Бажано використовувати для вкорінення гортензії череночнік, що забезпечує рослинам високу вологість повітря Інакше доведеться обприскувати укоріняються живці хоча б раз на добу, а краще 2-3 рази.
    При температурі 15-25 градусів живці гортензії вкорінюються зазвичай через місяць. Молоді рослини потрібно ретельно вкривати перед першою зимою, оберігаючи їх від морозів.

то навряд,бо в інтер.маг.найдешевше,там оптом закупляють велику кількість,хіба хтось просто поділиться :) саме краще з кимось домовитись,хто має,будете впевнені,що щось путьнє,якщо не знайдеться,то напишіть мені в пп,дам контакти,де я брала собі...там певно лишні є.
    Тюльпани дорого...по курсу долару рахують,нарциси хтось тут продавав раніше пригадую...то певно треба звертатись до
    mirishka
    :)
    Гортензія, читала любить кислу землю,вона дуже гарно росте на ряснянській землі,насичені кольори.

12. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Вчора)))
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

13. Oddly

Oddly Well-Known Member

Я садила гортензію десь на поч. липня (куплені квітучі кущі), одна добре прийнялася, інша - засохла, але після нещодавніх дощів пустила багато нових пагінців - думаю, це успіх, вона прийнялася.
    Підкажіть, як правильно вкрити на зиму ці молоді рослини, щоб не пропали. Достатньо засипати піском, як троянди? Може, маєте якісь секрети?

14. YeS Svit

smilechyk,на 2 фото поруч хризантем,є червона рослинка,я хочу таку під огорожу посадити,підкажіть,як вона називається і як розмножується?

добре,що не поспішили викинути,
    на зиму обов*язково накривати,може пропасти,взяти цупку клійонку,накинути трохи землі зверху чи піску,як пишете. У мене теж були погани засохлі,відживають з часом.
    Бажано Корневин трохи розвести,коли садять чи пересаджують рослини і ним підлити,краще вкоріниться і швидше пустить корені. Я тим ділом тільки почала займатись,ще багато не знаю,мені бабулька розказує,дала книжки,там є багато чого цікавого. Гортензія садиться так само,як смородина.
    Цьогорічна зима судячи по народ.прикметам буде морозна, тому накривати треба обов*язково.
    Гортензія любить напів тінь.

У мене є питання,що робити з хмелем у мене плоди уже є,якось він мені не потрібен,треба певно на весну спалити Ураганом.

15. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Називається - амарант темний (здається). Розмножується насінням.)

16. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Скільки коштують цибулини тюльпанів у Львові десь в магазинах квіткових чи на базарі? В інтернеті я вже ціни бачила.
    Просто, думаю чи везти мамі чи купити у Львові.

Моя тітка обсипала колись троянди опилками деревяними і накривала хвойними гілками.
    Я мамі привезла минулого року гортензію, то вона змерзла вже ранньою весною, коли були заморозки- вже ніхто не чекав, що буде холодно. Гілки відросли, але квітнути вона вже цього року не буде.

17. YeS Svit

тюльпанів ще не бачила...знаю лілії продають по 30 грн.,а в інтернет-магазині замовила собі від 7-11 грн.,скоро мають бути,замовляла ще в липні...неможу дочекатись :)
    помножте вартість на 3... 100 см по 4 грн.Тюльпан Blashing Beauty
    у Львові буде дорожче,якщо маєте можливість десь закордоном купити,то сміло купляйте,тут росте все не по дням,а по годинам..треба навідатись на Гурської,може уже торгують

18. Відповідь: Сад моєї мрії або квіти біля будинку

На моїй ряснянській землі (живу в Рясне ) виріс великий зелений гарнющий кущ гортензії.КВІТІВ НЕМААААА !Весною удобрила.

19. Irunaqwerty

Irunaqwerty Member

дайте знати, будь ласка, що там і по-скільки

20. YeS Svit

вона любить кислу землю...скоріше підмерзла,от і не цвіте.
    – збалансоване живлення (краще недокормити, чим перекормити), азот можна вносити тільки на початку вегетації і то в помірних дозах, а далі тільки калійно-фосфорне підживлення;
    – на зиму обов’язкове укриття, щоб обов’язково закрити верхні бруньки.
    ніколи не зрізуйте відцвілих суцвіть, навіть якщо вони вам псують дизайн саду, зв’яжіть їх, в крайньому разі чимось затуліть.
    - перед укриттям легенько шнурком стягніть всі гілки куща до купи, так їм буде тепліше і вкривати буде легше.
    - збалансоване живлення (краще недокорми ти, чим перекормити), азот можна вносити тільки на початку вегетації і то в помірних дозах, а далі тільки калійно-фосфорне підживлення;
    - на зиму обов’язкове укриття, щоб обов’язково закрити верхні бруньки.
    - ніколи не зрізуйте відцвілих суцвіть, навіть якщо вони вам псують дизайн саду.
    -перед укриттям легенько товстим м’яким шнурком стягніть всі гілки куща до купи, так їм буде тепліше і вкривати буде тісно обкладіть гілками із ялини, або обгорніть агроволокном, цупкою клійонкою, тирсою.
    - тісно обкладіть гілками із ялини,тирсою або обгорніть агроволокном,цупкою клійонкою,краї присипаєм. Ніби все,а любить напів тінь,подалі від палючого сонця.
    Може хтось поділиться зі мною голубою/білою гортензією...маю рожеву на обмін :girl_wink: на ринку хочуть 30 грн.
    буду там у середу...хожу розпитую продавців...зацікавила ожина і чорниця,якісь супер-пупер сорти,принаймі того продавця ще з травня пам*ятаю...все вагаюсь чи купляти :)
    мене цікавить, можливо хтось може поділитись гілочками жовтої, червоної крупної, не кислої порічки та коричневим агрузом...можу дати на обмін йошту та чорноплідну малину,чорну смородину :girl_wink: