Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Лохину маємо) 2 кущика, минулого року посаджені, живі, але урожай певно буде аж наступного року, так принаймі казали. Землю підкислював чоловік, також підсипаю ігляком, тато має ялинки, беру в нього, такий вже чуть перегнивший. До речі, куди б то ще ігляк пристосувати, зараз маю суміш ігляку і соломи чи шось такого плану (з татового декоративного дашку)) Наразі підсипаю лохину і магнолії
    От власне думаю про лісову чорницю, якраз біля лохини місце є, чи варто її пересадити на город чи толку не буде?

mirishka, і ще при нагоді про курячки) А Ви часто ними удобрюєте?

Я теж тут набралась апетиту до троянд. Посадила 2 плетисті минулого року, одна з них - жива. З дитинства знаю таку, як на фото,і теж назви не знаю), може дівчата підкажуть. Але зараз би таку не садила, імхо, є набагато гарніші. От любуюсь (наразі в інтернеті))) такими сортами, типу старовинних, з повною квіткою, ммм

• Подобається Подобається x 2
  2. Sweet kitty

Sweet kitty Вишивалочка

хм,а я купила минулого тижня на привокзальному чорницю і брусницю,але то ніби як лісові були
    то тепер думаю чи ростимуть вони в нас:girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 2
  3. mirishka

mirishka Well-Known Member

Стараюсь удобрити хоч два рази за сезон, перший раз два три тижні перед першим цвітінням, другий раз перед другим. Завжди перший раз був а червні, цього року дівчата розомани кажуть що вже починають настоювати, щоб на травневі підживити, бо чепез ранню весну весну буде раннє цвітіння.
    --- дописи об"єднано, 22 Квітень 2015 ---
    А на фото це Chaplin's Pink, ще з схожих є Excelsa і American Pillar. Всі вони однократки, цвітуть один раз але дуже пишно. Я такі дуже люблю.

• Подобається Подобається x 1
  4. Gajka

Gajka Well-Known Member

Хочу лілії. Чи не пізно ще садити? Підкажіть де придбати і адекватну ціну. Можна трохи про догляд за ними. Буду вдячна.

5. La esposa

La esposa Moderator

я купувала лілії в бабульок на базарі, зазвичай виростало те що заявлене. Догляду ніякого, росте та й росте.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Oddly

Oddly Well-Known Member

Минулого року набагато пізніше садила.
    Мої лілії тільки десь на 3 см показалися.
    От в мене питання - на місці минулорічної одної вилізло три росточки. Їх розсаджувати? Чи хай так ростуть? І чи не будуть тоді заважати одна одній? Чи то буде такий собі кущик-нагромадження лілій?

7. Strekoza

Взяла на замітку. А ще що удобрюєте ними? Теж від батьків маю того "добра")
    mirishka, а ще підкажіть мені сорт плетучої троянди, непримхливий, який можна купити в нас, в рожевих (від світлого до темного) тонах з повним бутоном. Місце дуже вітряне, дуже сонячне. Не знаю, чи цього року садитиму, хоч помрію)

8. Я свої лілії розсаджую раз в 3-4 роки і обов'язково в інше місце. А так нехай собі ростуть.

9. mirishka

З тих що в мене є, подобається Pierre de Ronsard, але плетистих в мене дуже мало, їх потрібно на зиму опускати на землю, бо вимерзають, трохи проблематично, більше люблю високі шраби. Найздоровіші в мене, найнепримхливіші, найкраще зимують і найпишніше цвітуть троянди Девіда Остіна, тому люблю їх і найбільше)) Дуже чекаю на тогорічне цвітіння, зима була тепла, зараз після обрізки кущі по метру, півтора.
    І ще з плетистих рожевих маю дуже красивий старовинний сорт Souvenir de la malmaison. Старовинні також дуже-дуже люблю, мають вони якийсь магніт в собі, якщо дивитись на них в живу дуже вражають, може через те, що прийшли до нас через віка, і колись на них милувались якісь графині, королеви, на жаль багато сортів дуже рідкісні, а багато вже і втрачені.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Top-Olya

Top-Olya Well-Known Member

Дівчатка, кому потрібна інформація про агроволокно? На Городоцькій у садовому центрі "Свитязь", біле по 12грн, а чорно біле по 24,50.
    Дівчата, а рози, що минулого року висаджені були під банки, коли відкривати? І якщо я хочу їх на інакше місце посадити, коли це можно буде робити?

• Інформативно Інформативно x 2
  11. mirishka

Оля, краще ще не відкривайте, нехай мине загроза заморозків, якщо підуть літом у ріст то пересаджувати можна осінню.

• Безграмотно Безграмотно x 1
  12. Top-Olya

Top-Olya Well-Known Member

Дякую, Мар'яна! Я тільки корки познімала, щоб провітрювались, правильно?
    Доречі рози ті, що ти мені нарізала гілочок ;)

• Корисно Корисно x 1
  13. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Дівчата, у мене на одному кущі смородини листочки у червоні пупирчики. Що можна і треба зробити?

14. mirishka

Дуже приємно що прийнялись)). Нехай провітрюються, але якщо на ніч передають холод то краще закривати.
    То смородинова тля, можна обробити каліпсо, але так щоб добре змочити листочки з двох сторін. Якщо смородина ще не цвте, і збоку не має інших квітів, то можна актарою (вона шкідлива для бджіл) і обовязково додати до суміші прилипач.

15. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

квітів нема, не цвіте. В нас трохи холодніше, така природня западина+вітер з Карпат. А ці препарати можна купити у садівничих магазинах? І чи всі корчі обробити, чи лише хворий?

16. mirishka

Продаються у всіх садових магазинах, обробила би всі, якраз свої тільки що закінчила, обробляти краще вечіром, коли всі корисні комашки сплять.
    Дівчата а хтось має сон-траву, може хтось має різні кольори, з радістю би обміняла на якісь із своїх квітів. Ще цікавить сортова полуниця, маю на обмін сорт Ламбада.

17. Strekoza

О, то певно моя доля)) Пішла дивитись у закладки, якраз цей сорт закинула колись в хотілки (просто на вигляд сподобався), зараз прочитала відгуки, мав би підійти мені. Дівчата, а ще б хтось хотів троянди з Мельсансад (теж маю в закладках, mirishka, може то Ви давали наводку) Чи то вже зараз буде пізно садити?

Полуниця мене теж цікавить, не на обмін (нема на що міняти)), відкупила б сортову. Хочу частину своєї замінити, а хто який сорт рекомендує? Ламбадою Ви задоволені? Читаю, що вона рання і дуже смачна.
    В мене якась ноу нейм) свекруха садила

18. Strekoza

11.JPG 22.JPG Нарешті тепло! :)

• Подобається Подобається x 3
  19. mirishka

Там вже нічого нема в наявності, треба замовляти пару місяців наперед.

• Інформативно Інформативно x 1
  20. mirishka

І садити вже пізно, йде жара, краще почекати на осінь. Взагалі осінню набагато краще приживаються і розвиваються троянди ніж весною, краща якість і більший вибір саджанців.