Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. zetta

zetta Well-Known Member

Дівчата а плющ з північної сторони буде рости ?

2. В мене теж мій деревовидний піон не цвів 3 роки, нарощував коріння, на четвертий рік було три квіточки, а нині порахувала то буде мати аж вісім) Ой, яка то буде краса ;)

• Подобається Подобається x 1
  3. basia

basia Well-Known Member

В мене рік пропустив, тепер цвіте справно, але сам чомусь росте дуже-дуже небагато.

4. і мій теж росте дуже-дуже повільно

5. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Маю декілька питань:
    1. Чи ще не буде пізно за тиждень-другий садити фруктові дерева та кущі?
    2. Хтось має лохину (голубіку)? Чи вередлива?
    3. Хто де купує саджанці дерев та кущів?
    4. Як відрізнити чорнозем від торфу? Як взагалі зрозуміти, що то хороший чорнозем? І може хтось точку здасть))).
    5. Чи хтось стелив сітку під газон від кротів? Якщо так, то де купували?
    Питань дуже багато, але ця справа для мене нова, і не хочеться прогавити сезон))).

6. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Обов"язково нам покажіть.
    Я в перший рік купила його з пуп"янками, але вони так не розпустилися, то я вже знала, що рослина ця примхлива.
    Буде дуже добре рости, це його нормальне середовище.
    В Західній Європі- Німеччині, Англії, Нідерландах вони так на деревах у лісах і ростуть.
    Люблять помірну вологу, але не люблять кислих грунтів.
    З туями не приживаються добре:), ті страшно окислюють грунти.- то я знову про своє, особисте.:)
    --- дописи об"єднано, 31 Березень 2016 ---
    Маю. Любить вологу, особливо, коли вже є ягоди, і кислий грунт.
    Без кислого грунту сиділа, така хирлява, не росла, мунулого року я її посадила в горшок з землею для рододендронів, десь через місяць випустила нові пагони.
    --- дописи об"єднано, 31 Березень 2016 ---
    Ми взагалі кущі і дерева круглий рік садимо, крім морозу, головне потім їх часто поливати.

• Інформативно Інформативно x 1
  7. Звичайно покажу

8. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Дівчаточка, замовила собі троянд трохи, з Еліт-рози. Хтось колись в них замовляв?
    Надіюся, що будуть всі саджанці в наявності, і всі гарної якості.
    Ось те, що замовила:
    ___7780164_orig.jpg Othello 4260_X_4.jpg The Pilgrim

97255030_o.jpg Paul Bocuse Tess-of-the-dUrbervilles_FeatImg (1).jpg Tess of the d'urbervilles
    53f515832ad51_150.jpeg Charls Darvin NPM_070902106_ROSA_JUBILEE_CELEBRATION_.jpg Jubilee celebration
    spring_39.JPG William shakespeare 2000 6260f1fa206bebfdb5739959fcef0af8.jpg Abraham Derby
    PA050005.jpg Octavia Hill pletistaya30.jpeg Polka 91 (плетиста)
    розариум-ютерсен1.jpeg roza-shtambovaya-rozarium-yuterzen-pletististaya-shtambovaya-roza-11004614.jpg Rosarium uetersen (плетиста)

Ще декілька сортів гортензії і на цей рік достатньо. На наступний, хотілося б докупити трошки нижчих троянд на передній план.:)

• Подобається Подобається x 2
  9. Olenya

Olenya Active Member

Ьа чим удобрити троянди з араз? Кутрячий послід не підійде?

10. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Зараз краще азотним добривом, комплексні підійдуть.

Надіслано від мого SM-J200H, використовуючи Tapatalk

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

Ні, не пізно. Ми дерева садимо березень-квітень, кущі навіть у травні. Все залежить від вологості грунту. Не бажано садити коли ще морози бувають(початок березня).

А в мене в саду вже буяє весна, нарциси квітнуть, осока так розрослась, що треба думати куди її пересадити. А ще в мене вихвалялка - сьогодні з флоріуму приїхали мої квіточки! Стільки всього, тепер треба думати де то все садити, а то і мама дещо купила... мої туйки гарно перезимували зиму, вже пускають зелені листочки, троянди також потішили, всі як одна пережили морози і розростаються великим кущем 9(з кореня пускають декілька молодих пагонів).

12. Sweet kitty

Sweet kitty Вишивалочка

не пізно,я роки зо 3 тому купила була в червні 2 абрикоси (спокусилася на ціну-по 15 грн),прижилися обидві

13. Orman

Orman Модератор-бомба

в мене так само. Залежить від багатьох речей.

14. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Ну що я вам скажу - була нині на Шуварі і купила всього на всі гроші))). Там з сьогоднішнього дня якийсь ярмарок з саджанцями. Отже, на посадку чекає 3 абрикоси, 3 персики, 2 вишні, 1 черешня, 4 яблуньки, 4 кущі малини, 5 кущів лохини, 2 кізила, 1 ілга (чи ірга, забула точну назву, схоже на чорницю) і 2 ялинки. Планую садити у середу, зараз майстри бруківку кладуть. Чи треба якось придобрювати ті ямки, в які садитиму дерева? Бо на базарі від всіх була різна інформація. Як робили Ви?

• Зе бест! Зе бест! x 2
  15. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

16. Дівчаточка, скажіть мені з власного досвіду, коли вже буде можна садити калли? Бо я завжди садила приблизно в кінці квітня, на початку травня. А вони в мене вже такі випустили пагінці. Бо минулого року було так само, але я висажувала їх в горщики, а потім вже на вулицю висажувала, але скажу Вам, що я не задоволена такою посадкою, бо при перевалці з горщика напевне травмувалися корінчики, і вони в мене були весь сезон просто ніякі... хоч робила все дуже акуратно. А от калли які садила без пагінців, бо купила нові сорти, росли і цвіли суперово. Може я щось робила не так..

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

треба, без добрив нічого рости не буде.

ми завжди викопуєм дуже глибоку ямку, кладемо перегній, закидуємо, потім сипемо трішки попелу, ще трішки землі, потім лиєм багато води і садимо саме дерево, але так щоб корінь не загинався, закидуєм землею і щераз поливаєм.
    оскільки в нас дуже близько крейда, то викопуєм глибшу яму і кладемо лист скла або пластмаси.

18. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Ми жодного разу не одобряли і все родить. Звичайно, як є бажання побавитись і є чим удобряти, то не зашкодить точно, але то не обов'язково
    --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2016 ---
    А хвойні там були? Які ціни на персики?

19. Hermi

Hermi Well-Known Member

значить у вас хороший грунт. Нам один раз вдарували яблоньку (до того тільки дідусь все садив), ми її просто в ямку посадили...то вона довго ниділя (може 3-4 роки), потім знайомі порадили на зиму обкопати і перегною дати, підливати. На другий рік вона вродила, а до того все листя що випускала, жовкло, крону за весь час майже не наростила.

20. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ми не кладемо жодних добрив при посадці.

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk