О, я завтра за тим добром їду -- і завтра буду садити, тому теж послухаю --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2016 --- а по скільки дерева -- теж хочу абрикос, персик, яблуню і черешню. Ще б від груші не відмовилась, але кажуть, що вона плодоносити починає років через 10 після посадки. То правда? Я так довго чекати не хочу, та й місця стільки немає. Ну і вишню хотіла б, але кажуть сусіди, що чомусь вони на наших дачах не ростуть
брехня! Вона через рік точно родить вже 2-3 штуки --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2016 --- то може за горіх таке чули? горіх довго не родить і повільно росте
напевне як який сорт, у нас в селі були зимові сорти які почали родити після декількох років! --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2016 --- Доречі магнолію продають на плантполі, але ціна 550 грн за кущ і то такий собі, середній
Я знаю, що не радять при посадці дерев кидати добрива у лунку, бо коренева система буде погано розвиватися. Рослина буде " лінуватися" діставати добрива з інших місць. А за туї і ялинки взагалі мовчу- де вони в природі гній взагалі бачили? За 3-4 роки її вже можна було б і удобрити. Деколи рослинам просто потрібен час, щоб прижитися. --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2016 --- Глинистий не означає неродючий, в ньому також може бути достатньо поживних речовин.
Ще коли в перший рік на деревці буде плід/плоди треба зірвати відразу не дати доспіти. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
все залежить який сорт і як доглядати і який грунт. В мене дідусь раніше садом займався, то в нього дерева могли і в перший рік цвісти (груш в нас немає), а ми як з мамою посадимо, то 10 років яблуня стояла, поки не зрубали і жодного яблучка. Зараз нові посадили(та як писала, але в нас дуже близько крейда), то яблуні на 2-3 рік плодоносять. Минулого року посадили грушу, то цього року випустила якийсь дуже набувнявілі бруньки, може то цвіт буде...хз, ті хто правдав саджанець, казали що родити має через 1-3 рік.
Щоб міцніла коренева, дереву потрібно наростити коріння, якщо відразу плоди, то все витрачається на плоди і, якщо цьогоріч воно приживеться і навіть заплодить, то наступного року може згинути. Так нам казали досвідчені садівники. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Для нас то є нереально))). Ми ще не посадили, а вже чекаємо плодів. Якось років 5-7 тому посадили ми 2 яблуні. Нічого не читали, ні в кого не питали, йшли якось додому і купили два саджанці. Посадили іх в тіні, під деревами, у темному північному закутку, у грунти повні сміття (там колись якісь сараі були). І прижились вони моментально, і родили кожен рік, і ніхто іх не підкормлював. Новичкам везе))). Відносно цін: купувала всі дерева і малину в одному місці, то платила за все - 1040 грн. Там ще залежало від віку деревця. Персик-абрикос в районі 70-80 грн. Дуже мені радили одного виробника, то я цільово до нього йшла, тому не дуже перед тим прицінялась Магноліі були від 400 грн. Пережити не можу, що в Польщі не купила за 22 злотих іі. Вибір хвойних взагалі не вразив, а ціни - то взагалі печаль. Після польських якось рука не піднімається стільки платити))).
@Rodionochka так рекомендовано. Звісно, робити можна не так. В нас минулого року морелька ніби прижилась, навіть ягідки були, які мені тааак шкода було зривати але таки зірвала не всі, залишила на пробу, а потім вже побачили, що вона почала сохнути і таки згинула, не врятували. Чи саме через це ,звісно, сказати не можу але більше не ризикуватиму, бо дууже шкода. А ми яблуньки карликові посадили, вони так цвіли і яблучко було але чоловік , не жаліючи зірвав.
ого-го! Ми минулого року за свій абрикос дали 30 грн, цього року вже напевно зародить. Відразу як посадили, то були бруньки з цвітом, але вони відразу після посадки облетіли. Цього року також випустив бруньки на цвіт. Мій дідусь навіть з дорослих яблунь зривав зайві яблучка. Посадив одну яблуню, то після цвітіння там яблук на гіляках було, як ягід обліпихи. Залишив 2-3, ми також трохи сварили...Але потім чуть ту яблуню не огробили, не обірвали яблука, і одна гіляка зламалась. Просто стовбур розчахнувся навпіл. а скільки в Україні, якщо не секрет? А то моя мама минулої середи купила шарову тую (висота десь 50 см з стовбуром), то вона на 30 грн дешевша, ніж минулої осені була...
Дівчата, а якщо одна яблунька захворіла, чим її обробити? Я не бачила як саме хвороба проявляється, але чоловік каже, що якась зелепушка по ній росте і дерево чахне.
Швидше за все -це мох. Якщо хочете, можу спитати в людини, чим обробити. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Ще додам з того, що знаю. Ту зелепушку треба знімати, а місця обробляти залізним купоросом. Нам взагалі радили щовесни обробляти залізним купоросом, а пізніше мідним. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Той мох можна зняти і бажано, він з дерева всю поживу забирає. Тоді скропіть залізним купопосом або купіть іншу хімку. Чоловік, в якого питала не зловживає хіматурою, тому конретно якусь не може радити(він і нам, крім купоросу нічого не радить, хіба вже дуже кепсько) але казав є польські нормальні. На рахунок раку- поляки лікують але, то дуууже клопіткий процес. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk