Ще одна тема про Миколая: розставляємо акценти

Тема у розділі 'Свята великі та маленькі', створена користувачем Олюнька, 9 Грудень 2009.

1. La esposa

La esposa Moderator

Відповідь: Ще одна тема про Миколая: розставляємо акценти

а що буде, коли не зможете виконати якогось пункту? різне ж буває - від планів на бюджет до рівня "адекватності" дитячих захцянок? а дитина-ж то чекатиме..
    ггг, а мене так і вчили: "Прийде до школи театр, буде сценка про Миколая" — і пояснювали, що дітей багато, а Миколай один, і встигає тільки подарунок покласти під подушку, а решту доручає помічникам.

2. рижик

рижик Well-Known Member

Ми ж список писали разом, відповідно я могла б підкоригувати бажання, яке написано в листі, як би була така потреба - та я написала, що нічого "неадекватного" не було. (Якщо не брати до уваги ляльку Монстер хай:girl_crazy: - що було основним бажанням ще з літа).

3. Hermi

Hermi Well-Known Member

В дитинстві я лише один раз написала листа до Миколая і звісно що отримала що хотіла, правда не на довго. Ту ляльку я загубила. Скільки було плачу, ще досі згадуючи ту подію на душі відчуваю гіркий відгомін тих подій. Мама мені тоді сказала, що Миколаю не треба говорити що саме ти хочеш, він краще знає що тобі дійсно треба. І після того повелось що списків що я хочу ніколи не складала і отримувала саме те що мені довго служило і приносило задоволення. Для мене було набагато цікавіше заглянути під подушку і тішитись тим що я там знайшла. Не знаю, але для мене і зараз набагато цікавіше знаходити під подушкою якийсь такий подарунок,про який з мамою не домовлялись;) Для мене подарунки на Миколая мають бути загадкою...А от на Різдво завжди складала список що хочу отримати

• мімімі мімімі x 1
  4. La esposa

La esposa Moderator

це якраз адекватне)) я теж їх хочу, тільки ціна жим-жим :girl_crazy:

5. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

мій старший хотів написати ще одного братика :girl_crazy:
    Ледве вмовила, що на наступний рік напишем (може забуде), а цього написав - самокат з великими колесами - його не буде точно (він дорогий, а в нас вже лежить ровер, ролики), але син спокійно сприйняв моє питання, чи він сильно розстроїться, якщо його не буде. Думаю, що вдасться покласти щось, що б його потішило.

6. APR

APR Well-Known Member

Ні, не має такого. Дід Мороз - це нав'язування совдепії, ( його я пам'ятаю, бо ще застала трохи тих часів). На мою думку , в наш час, ці діди Морози мали б відійти у минуле.
    Ну а Миколай це реальна постать, це Святий, який опікується подорожуючими, водіями, допомагає бідним у скруті, є покровителем дітей і студентів.
    Як чудо яке стається в ніч з 18 на 19 грудня.

Святий Миколай приходить до всіх, і до чемних, і до не чемних, і до дітей, і до дорослих, бо ми всі діти Божі.

7. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Розповідь про життя св.Миколая - це теж виховний момент ;)

---------- Додано в 16:13 ---------- Попередній допис був написаний в 16:12 ----------

Прошу УВАЖНО читати мої дописи

---------- Додано в 16:17 ---------- Попередній допис був написаний в 16:13 ----------

Так, мали б відійти.
    А ви подивіться уважно - кого будуть показувати по телеканалах (новини) з центральних площ Києва та багатьох інших міст України 18-19 грудня.
    Та й у Львові не всі Миколаї - Миколаї

---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 16:17 ----------

І знову - про акценти.

Список побажань щодо подарунків (замовлення) дитина робить і на свій День народження, й іменини (хто святкує). Зрештою, протягом року можуть бути й інші свята в дитини, з подарунками.

Чим для вас тоді відрізняються вони від свята Миколая?
    Лише, що подарунок не отримується з рук в руки?

---------- Додано в 16:32 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

Повторю кілька цитат - хотілося б, щоб "трошки глибше пояснити малечі традиції свята, звернути увагу дітей на моральну сторону питання, а не чисто матеріальних подарунках, як воно часто буває..."

"..... краще з самого малку намагатись вкласти в маленьку голівку не прив’язаність до конкретних матеріальних благ, а розуміння того, що в житті добре, а що погане. Не егоїзм і хибне враження, що варто тільки захотіти, і все “впаде з неба”, а вміння відрізняти важливе від другорядного, та здатність турбуватись про інших людей....."

"хочеться змістити акценти свята. Хочеться, щоб маленькі люди розуміли, що таке доброта, турбота, чому треба бути “чемним”; замислювались над тим, чим живуть близькі їм люди; вірили що вони самі здатні на маленькі “чуда” і що Миколай Чудотворець живе серед нас і, тим чи іншим способом, допомагає з найважливішими бажаннями всім, хто того потребує............ "

8. DivineVanGate

DivineVanGate Member

А я ще хочу додати, щоб у це свято ми не обмежувалися лише даруванням подарунків для своїх дітей та близьких, а й подбали і про інших дітей та людей, долучившись до акції«Святий Миколай - дітям з інтернатів»
    Адже і справді інколи ми,батьки, занадто вже заморочуємося над блокнотом хелло кітті чи сукенкою з блистячками, а іншим діткам вистачає просто "купи повітряних кульок"...

• Подобається Подобається x 1