Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. malibu

malibu Well-Known Member

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

А я..... попила кави. Іще ніц не готувала. Во-о-обше!!! Оце ліньтяйка.:girl_cool:

• Подобається Подобається x 5
  2. natka75

natka75 Well-Known Member

ви не одна!!!Коли моїх нема вдома, я відпочиваю від кухні....
    зранку зробила собі салатик з помідорів з огірком,оливковою олією і зеленню, канапочка з сирком копченим і випила кавусі))))
    а на роботі маємо іменинницю - то вже так поооообідали, що вже і вечеряти не буду))

• Подобається Подобається x 8
  3. natorella

natorella Well-Known Member

вже готове сирне печиво (солоне) і сирний пляцок з маринованими мандаринами (солодкий)
    ше насмажу коропа і зварю картоплі, мо ше грецького салату (якшо захочу)))

• Подобається Подобається x 9
  4. Галченя

Галченя Well-Known Member

А я сьогодні вранці перед роботою зварила розсольник, компотик, настукала відбивних. Така я молодчинка:girl_wink:...от зараз ще сиджу на роботі:girl_sad: ... :girl_in_dreams:...а думками вся в поїданні приготовлених страв:girl_haha:

• Подобається Подобається x 7
  5. irys214

irys214 Well-Known Member

Зварила борщ з домашньою сметанкою, рис, компотик. Посмажила рибку - хек. А ще зробила оселедець під шубою. Шота мене на рибку потягнуло...

• Подобається Подобається x 3
  6. Alias

Alias Well-Known Member

А у нас олів"є, розсольник і оладки хто з чим захоче, шубу доїли вчора

• Подобається Подобається x 2
  7. Holly

Holly Moderator

А я вчора то робила, сьогодні до холодильника, а слату нема.
    А сьогодні нічого не варила, нема бажання. Є вчорашній борщ і відбивні, хіба піти картопельки зварити, чи що?

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

бефстроганов, макарони, салатка.

9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я зварила гречку і зробила салат з огірків і помідорів. В холодильнику ще є борщ і трохи тушеної курки. Чоловік пообідав нормально але на вечерю вимагає грибний жульєн, вереда!:girl_cool:

• Подобається Подобається x 5
  10. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А явчора спекла мамі яблучний пляцок, а нині кабачки тушені зробила.

11. Масік

Масік Well-Known Member

А я сьогодныі спекла яблучний пляцок, ну смакота просто :) І яка тут -60 :)

• Подобається Подобається x 1
  12. Orman

Orman Модератор-бомба

Сьогодні суп і рагу овочеве - ням-ням :)

13. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

А я спромоглася на плов. Тепер сиджу і думаю що б то ще придумати

14. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А я вчора на ніч натушила фаршировані перчики-а сьогодні ввечері йдемо на ДН, так що я нинька відпочиваю!!!!!

15. Alias

Alias Well-Known Member

Сьогодні у нас голубці і кизилово-чорничний компот.До вечора може щось ще придумаємо..а! ще каша манна:)з медом була на сніданок

16. loreniya

loreniya Well-Known Member

а як з кизилу компот варити? в мене він якийсь терпкуватий трохи (сам кизил), чи воно в компоті вже не чути?
    в мене сьогодні будуть чебуреки - справжнісінькі!!! Я рецепт тіста колись викупила за 10 грн в жінки що робить чебуреки на продаж - якщо комусь треба можу написати безплатно рецепт :girl_bye2:

• Подобається Подобається x 4
  17. Melisa

Melisa Well-Known Member

Напишіть мені будь ласочка

18. Рибка

Рибка Well-Known Member

ХОЧУ!!! Дуже люблю чебуреки :).

А я нині збираюсь пляцок з виноградом спекти, бо багато маю, їсти вже діти не хочуть...
    Ще планую котлетки з індичатини, картопельку, певно пюре, салат з помідорів, цибульки, перцю.

19. loreniya

loreniya Well-Known Member

про пляцок з винограду пліз подробніше!!!
    а тісто там просте як двері - інгредієнти майже як на вареники - тоєсть на око - мука, яйце, вода, сіль але ще плюс олія і ... 50 г горілки!!! - це щоб тісто пупиришки діставало коли смажити будете.
    Процес замісу - сіль і муку в мисці легко розтираєм з яйцем і олією - так щоб то яйце +- рівномірно в муці крупками було = 3 хв. Далі вливаєм воду (але кип"яток!) і горілку. горілку всю, а воду поступово - мішаєм ложкою, бо гаряче. Тісто маєм зробити як на вареники, тому якщо влили забагато води, треба підмісити муки. через 4-5 хв тісто вже можна місити. Має відставати від руки. Тепер його треба покласти в холодильник мінімум на 6 год, а краще і на всі 12... тобто можна зранку замісти а ввечері робити чебуреки. :girl_smile:
    готового тіста відщипуєм як тенісний м"ячик і тонко розкатуєм - тісто дуже пластичне буде. Робити то треба на змазаній олією поверхні стола і скалку також олією змазати. Не забагато тільки олії - бо чебуреки вахко буде зліпити!!! Можна присипати мукою, але та мука буде при смаженні горіти і вам прийдеться міняти олію на сковородці. З такого розміру тіста маєте зробити такого великого чебурека як в продажі! або відщипуйте менше тіста - шкірка має бути тонка.
    начинка - тільки не магазинний фарш... вони в нього щось дають таке для загущення - і вас не вийде сочний чебурек... краще самому - свинина + цибуля + сіль, перець, + трошки води. Цибулі багато, майже на пів з м"ясом. Я роблю в комбайні - нормально виходить, хоч на м"ясорубці ліпше...
    смажити - приблизно 1 см олії, сильно розігріти - інакше будуть тверді чебуреки. Мені поміщається по 2 чебуреки на мою велику пательню - маєте то врахувати при ліпленні, щоб не вийшло що чебуреки не влазять в пательню!!! кажуть можна і в фритюрі - але мені в мою фритюрницю ніяк би вони не влізли...
    чуть не забула - перший раз робила - думаю покладу побільше м"яса, мені ж не шкода... а потім як то донести до пательні??? Тягну за вуха, середина падає вниз і розтягує того чебурека так що на пательню не влазить!!! максимум 1 ст л фаршу - і то не грудкою а розрівняти.
    ну смачного. :girl_curtsey: Найважче - то розкатати тісто... :girl_devil:

• Подобається Подобається x 9
  20. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

Та там не чути буде.. тіки теж буде трошки кислуватенький, але мені пішов добре.
    головне додати цукор або мед. смакота.

Статус теми:
Закрита.