Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ірена

Ірена Well-Known Member

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

дівчата, хто як варить гарбузову кашу?

2. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

з рисом..солодку, на молоці:xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  3. Cifalius

на перше: СОЛЯНКА, на друге...фаршировані баклажани, картопелька пюре + тушковані шлуночки, салатик: морква по-корейськи з сиром та курочкою...десерт - шарлотка

• Подобається Подобається x 2
  4. Ірена

Ірена Well-Known Member

колись давно в однієї родички їла мариновану крижалку із часником. на жаль, контакт втратили...
    може хто поділиться рецептом?
    (а каша вдалася. кукурудзяна з гарбузом.):)

5. Leila

Leila Well-Known Member

Я сьогодні варила газбузову кашу з пшоном, і ще тушила овочере рагу з баклажанами і цвітною капустою, а ще кабачки з помідорами і яйцем. Вийшов якийсь овочевий день, бо скоро не буде такого розмаїття овочів треба використовувати момент

6. Alias

Alias Well-Known Member

А у накс сьогодні плачинди з гарбузом плануються.А ще гречка , печінка в сметані та салатик з помідорів, огірків.

7. Mariya

Mariya Well-Known Member

А в мене сьогодні - вареники з сиром. Оскільки в Техасі вареники з сиром їсти на самоті негоже - то і з гостями.

Пи.Си. Брат сказав, що налисники несолодкі вийшли. Після лекції про шкідливість цукру, я йому полила їх медом.

8. Дана

Дана Well-Known Member

9. pavuchok

pavuchok Well-Known Member

Ось що ми вчора готували запечена фарширована курка, запечена картопелька і салатик

10. Златка

Златка Well-Known Member

А ми вчора варили гарбузовий супчик з грибами, на друге готували картопельку пюре і печінкові тортики з майонезом і часничком - ням-ням :) Шкода, що так скоро "смачний" день минув :ninja:

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

а ми олів'є, борщ, пшоняна каша, штрудель.

12. Дана

Дана Well-Known Member

Ой як я давно олівьє їла:no:, я його практично не готую, шкода часу тратити,то їм тільки ви гостях, а в гостях я давно не була:xaxa: А штрудель в мене на суботу запланований, з яблуком, ананасом і ізюмом:)
    І у нас був борщ(вірніше ще є)

13. Дана

Дана Well-Known Member

Доречі про борщ, буквально сьогодні я натрапила в інтернеті на запеклі баталії щодо борща. У мене дома борщі готують різні, і літній і на свинині/ребрах/телятині/курятині, і з квасом і без, і пісний з вушками, і затовчений салом, зелений і білий(польский), підбиваний і питтєвий і взагалі без буряка миколаївський(той що на сході) варіант, замість оцту, я по можливості додаю лимонний сік , яблука-кислички, червону смородину, ревінь, аличу. В якості додатку може виступати фасолька, чорнослив, гриби. Буряк можу варити або тушкувати, запікати ще не пробувала, єдине що завще роблю то буряк - ріжу соломкою, і ніколи не тру на терку, ну але то моя мулька.
    А які борщі готують у вас дома?:)

14. Alias

Alias Well-Known Member

Ну і неправда , що на сході Якщо миколаївський, то скоріше на півдні)готується без буряка.:)Явже десь писала, що у нас буряк не тушкують, а кладуть у бульон сирим, нарізанний соломкою, коли вже він втратить колір, картоплю, капусту.., перчик свіжий болгарський.Зажарюють цибулею, морквою, перетертими помідорами , або соком томатним , а якщо нічого такого немає-томатною пастою
    Ще колись їла пісний борщ з рибною консервою в томаті.Звичайний борщ з квасолею, тільки в кінці додають консерву.В тому випадку були бички в томаті.

15. Cifalius

Особисто я варю борщик з вушками тільки на Різдво (така в нас традиція сімейна), холодний борщик - в жарке літо, а борщик на "кожен день" варю:
    - на копчених ребрах, або на звичайному мяску, якщо нема в хаті копченого. Додаю лимонну кислоту або оцет для кислоти, або лимонний сік. БУРЯК ВІДВАРЮЮ ОКРЕМО А ПОТІМ ЙОГО ТУШКУЮ З ТОМАТНОЮ ПАСТОЮ+ПОМІДОРКИ, можу додати фасольку, якщо тка є в хаті. А взагалі борщ виходить кожен раз по новому...бо скільки є господиньок стільки і рецептів борщу

16. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Я те ж з вушками готую лише на свят-вечір. У піст готую на грибно-квасольовому наварі, а так то з реберцями і теж люблю з копченими:).
    Крім того даю капусту, і помідори, картоплю. Буряк тру на дрібній терці, тушкую на копченому салі, або олії, коли потушкується додаю сметану, і помідори, як нема томатну пасту, і тушкую ще хвилин 5. Тоді в кастрюлю, і як закипить виключаю. Ні оцту, ні замінників не даю.
    Що правда борщ навчилася готувати певно, трохи менше року, спочатку варила і не пробувала, терпіти не можу бур"як, але коли завагітніла, так борщику захотілося:). Між іншим довго не виходив червоного кольору, але коли виявила, що то від кипіння, то вже ОК. Чоловік каже, що борщик в мене тепер супер. Готую не густий, бо любим більше ріденьке посьорбати.

Зелений борщ, то взагалі моя слабість, холодний, зі сметанкою, і яєчком:y:

А сьогодні, я згадала своє дефіцитне дитинство, і варю фанту:), компотик з морки, і мандаринів, мандарин ми тоді давали один, і то для запаху. Яке то добре пійло було.
    А ще хочу зварити пельмені, або вареники зі сиром, але чоловік, казав не заморочуватися, і не сидіти на кухні пів дня, то подивимся, то може макароном обійдемся;)

Останнє редагування: 6 Жовтень 2008
  17. Cifalius

Ні...ну ясно, що всі решта інгредієнтів ті самі що і у всіх: буряк, морква тушкована з цибулькою, капусточка...і т.д
    Варю...ФАНТУ???? Це шо, це як?? :eek::eek::eek::eek::eek:

18. Alias

Alias Well-Known Member

А у нас ніколи з вушками не готують, навіть не знають як його готувати:sad:

19. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Це дуже просто, варите компотик, в який на 5 л. води даєте 3 великі терті на грубій терці морквини, і який небудь цитрусовий, можна зо три, тоді настоюєте годин 5. Відфільтровуєте, додаєте цукор за смаком, якщо не кисле, то ще сік лимона. На смак і колір дуже подібне до фанти. В сусіда був, той апарат, що робив газировку, то ми дітьми до нього бігали загазовувати:), то така смакота була. Ну і головне ніякої хімії.

У нас це ріденький борщик, де замість м"яса, кладуть вушка, їх я роблю окремо, вушка дуже смачні, коли на молочці з яєчком, але можна на воді, тісто міситься як на домашню лапшу, розрізається трикутничками(по ідеї рівносторонього, довжина сторони 3-4см), в які загортаються грибочки, тушкова з морквою і цибулькою, а потім помелені. Варю їх окремо, і додаю у проціджений борщик, бо ми на вечерю, його п"ємо, вар"ю завчасно, зранку, щоб вушка пройшлися борщом, а ввечері підігріває, але не кип"ячу.

Останнє редагування: 6 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 3
  20. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Файний у вас чоловік! А я вчора простирчала на кухні майже день, зготувала голубців з картоплею і грибами, салатик морквяний з сиром, , пиріжків заварних з м"ясом насмажила та ще і штруделя з корицею закрутила. А він поїв і каже :"От би ще перців фаршированих з"їв би!". Ну так і захтілось тими голубцями запустити! Але ж собі гірше: і голубці пропадуть, і чоловіка не дай Бог покалічу каструлькою! А перці сьогодні фарширую, хоч вчора думала тиждень на голій юшці тримати...

Ой, цитату хтіла вставити і десь згубила. Хтось писав про чоловіка, який дружину не хоче по півдня на кухні тримати. Вибачайте.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.