Відповідь: Сенполія (Фіалка) а від чого то може залежати? чого їй замало чи забагато? а може підгодовувати треба? може добрив? бо я так хотіла Морозну Вишню власне через червоний колір, а він тільки при розпуску квітки трохи є, а потім практично вся квітка стає біла.. тільки де-не-де червоне..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) мені здається через сонце. Бо саме зимою він в мене білуватим цвіте. А наприклад Бруснічний сироп зимою цвіте нормально, а на літо через жару запливає рожевим Кайми білої практично немає.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Зацвів мій пестристий трейлер А такі в нього дітки вилазять - практично білі
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Пишуть, що від високої температури можуть квітки запливати, а в прохолоді більше білого
Відповідь: Сенполія (Фіалка) ух.. я про температуру щось і не задумувалась.. Але Морозна вишня влітку цвіла вперше і теж була біла.. ну я поки списую на те, щ то є друге цвітіння - може далі краще піде..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) А хтось брав грунт для фіалок, фірми Rich Land? як він для фіалок, нормальний, чи ні, може то не вартує навіть пересаджувати їх в нього?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Я брала Rich Land для пальм - був хороший.. з кокосовим волокном і т.д. Для фіалок не пробувала, але загалом цю фірму радять..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) мені щось не дуже. Вчора ще купила Сад чудес, він мені сподобався! Правда ціна набагато дороща ніж інші грунти - 2,5л коштує 13,70грн ( в Епіцентрі)
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Ніби пересаджувала всі квіти в свіжу землю, а виявилось, що одну таки пропустила, тепер вона зацвіла. Ось порівняйте її цвітіння в свіжій землі і старій: В старому грунті квіти бліді, майже білі. Ось що значить: фіалка голодна! А ось мінічка Rob's Cool Fruit: розеточка - цукерочка, і без квітів мені подобається Кілька фіалочок збираються вперше цвісти, згодом покажу. А поки що кілька стрепсиків, які чудово себе почувають на моєму північному балконі: Bianka DS-Мистика, пахне, на одному кущі квіти різних кольорів Waterlemon wine UA-Арктика Морозные узоры DS-Мужская логика, пахне DS-Рождение тайфуна DS-Гавайская вечеринка
Відповідь: Сенполія (Фіалка) LuBimaya , дякую! Зараз вони всі на північному балконі ростуть і цвітуть. А зимою стоять на поличці навпроти вікна. amaretto, показуйте! Це перше цвітіння?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Перше цвітіння, квітка велика, колір насичений Наразі показати не можу бо живу в тата а вона цвіте в мене вдома, сестра зфотографувала, пізніше покажу Тішить що зацвіла одразу по приїзду
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Ось перше цвітіння моїх фіалочок, цвіту багацько... Ще б мені хтось сказав як цей сорт називається. Потрібно згодом розсадити, якщо хтось бажає можу помінятись на інший сорт.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Фіалки, куплені в магазинах, не мають назв, це звичайні промислові фіалки. Є один виняток - це серія Optimara, але в нас в магазинах переважно продають звичайні безіменні. А сортові фіалки можна придбати лише в колекціонерів. Навіть якщо ваша фіалка була придбана в колекціонера, то все одно назву сорту вам точно ніхто не скаже, можна тільки сказати, на кого вона може бути подібна.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Добрий день.Переглянула темку і вирішила розказати свою історію повязану з фіалочками.)) Одного разу блукаючи всесвітній павутині натрапила на колекціонерів фіалок, і настільки мені вони сподобалось що я також почала збирати різні сорти. І за 2 місяці в мому арсеналі опинилось близько 20 сортів))
Відповідь: Сенполія (Фіалка) забігла сьогодні до себе на квартиру, ще одна фіалочка починає цвисти, але навіть не встигла глянути яка. так шкода що вони там самі, добре що хоч сестра підливає І пересадити треба, а нема як Ці що брала минулого року не цвітуть, ті що брала тепер від Олі вже 2 зацвіли Таки треба пересадити(нечемна я)
Відповідь: Сенполія (Фіалка) вирішила я розвести собі фіалочки і тому потребую поради у досвідчених, ось такі у мене "деткі", чи можна їх вже пересажувати у горщики, чи ще хай постоють ( в пятницю тільки отримала посилкою ), поливаю їх два рази на тиждень по 1 ст.ложці відстояної води.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) там де менше ніж 4-5 листочків - я б не пересаджувала, а де більше 5 листочків - можна пересадити.. Але думаю, що то не "горить".. Ще можуть стояти поки прикупите їм гарненькі горщики..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) горщики вже купила, ще взяла субстрат для фіалок, а ще мені сказали що треба дренаж, а добрива якісь брати чи ні.