Відповідь: Сенполія (Фіалка) коли купувала балконні рослини в Плантполі, одразу купила в них моднячий німецький субстрат Hawita, засадила балконні ящики і трошки його лишилось то посадила фіалочки. І навіть не думала що буде така велика різниця! В цьому субстраті фіалки ростуть як на дріжджах.. І в мене тепер прохання - якщо б хтось раптом зібрався в Плантпол їхати - купіть мені 20 л універсального субстрату Hawita - гроші віддам ))) З мене чукуляда.. Бо я не маю чим туди їхати і мене зараз ніхто не має можливості відвезти.. Ех як жалію, що не взяла тоді 2 упаковки..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Покажу як в мене зараз зацвіло пару фіалок після зимового застою. Цю привезла з Сумщини, друге цвітіння: Купили в епіцентрі, теж друге цвітіння. Подобається мені, коли так шапочкою цвіте: А цю ще діткою дала мені форумлянка Bilo4ka, так чекала її цвіту, ось лише одна квіточка, зате яка красива! Інші фіалки мають ще тільки бутони, але як зацвітуть, то неодмінно покажу
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Дівчатка, маю кілька питань до вас отже розсадила я свою фіаочку, тобто не розсадила, а зрізала старий корінь і поставила в воду, щоб пустла молоде коріннячко, його вже наросло досить багато, - до якої величини має вирости коріннячко, щоб можна було пересадити в грунт? - що робити з листочками (з тих фіалочок що стоять в воді), які мають на собі плямки, обривати? від чого можуть бути плями? - і ще поставила в воду листочок і з нього теж вже росте коріннячко, то щоб отримати діток, то листочок потрібно посадити в грунт?, доки так в воді тримати? Вибачайте, можливо то простенькі запитання, але не знаю як краще зробити
Відповідь: Сенполія (Фіалка) пересаджували в свіжий грунт? удобрювали? сонця достатньо? і ще одне - який їхній вік? читала, що "старі" неохоче цвітуть, кожні 2-3 роки треба "омолоджувати" розеточку.. Але наразі в мене фіалки більше 3-х років не мають, тому на практиці не перевіряла.. а в мами Поль Баньян без пересадки років 5 цвів, а то й більше, і ніц не було йому, але він ж невибагливий.. Мама дуже дивувалась, що я вирішила його "омолодити".. по 0,5-1 см, приблизно.. можна й менше, то не принципово.. Основне - щоб корені хоч трошечки почали пробиватись, а не наклюнувся 1 мацюпенький і одразу в землю.. потрібно посадити.. тримати стільки, щоб виросли корінці.. опишіть плями.. плями різні ж бувають.. Якщо плями з світлішим кольором, або світло-коричневого (або білого) кольору, але сам листок в тому місці твердий - то не страшно, то від того, що на листок потрапила вода.. Якщо пляма суха, тобто пошкоджена тканина листка - може він на підвіконнику обпікся? але і то не є дуже страшно - листочок може спокійно встигнути дати нові корінці і нових діток, до того часу поки засохне сам.. не панікуйте - всьо ок.. почитайте ще основи догляду за фіалками на спеціальних квіткових форумах - там все пише..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) в старих фіалок треба: 1) обірвати старі, дуже великі нижні листки 2) зрізати ніжку, залишивши тільки 1,5-2 см, зачистити той кінчик ножиком, як моркву 3) дати підсохнути з півгодини 4) посадити в свіжий грунт, накрити обрізаною пластиковою пляшкою (в пляшці роблю трохи дірок для вентиляції, але небагато щоб не втікала волога) або 4) поставити у воду, щоб розетка пустила корені Мені краще вдається вкорінювати в грунті. Обірвані нижні листки можна не викидати, а теж, про всяк випадок, вкорінити будь-яким способом..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Останнім часом я захопилася ще й міні фіалочками: вони такі гарнюні! А місця як мало займають, можна багато сортів розвести всього на одному підвіконні Irish Flirt і Sassy Sister І хочу показати, як цвіте в моєї мами стрептокарпус:
Відповідь: Сенполія (Фіалка) зацвіли мої красуні верхній ряд зліва направо : Music Box Dancer (ще тільки з бутонами), біла з магазину, Морозная Вишня, Милая Сюзанна; нижній ряд: Edna Fisher, рожева махрова з магазину, Ян-Менует, Optimara Millenia (від olya_d просто неймовірна - зацвіла, хоч їй чуть більше півроку, а Irish Laughter від Олі має менше півроку і вже випускає бутони! Оля, в тебе чарівні квіточки! Направду, в мене так швидко ніколи дітки не зацвітали).
Відповідь: Сенполія (Фіалка) здайте секрет як так скоро і всі разом цвітуть фіалки я сьогодні свої пересадила, підживки в хаті не знайшла, хочу підживити і чекати допоки зацвітуть, в мене цвіте lemon kisses від Олі. Але чомусь одна квіточка і все. Так має бути чи догляд не правельний ---------- Додано в 15:55 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ---------- були б ви поближче, я б до вас частенько заходила)
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Якщо пересадили в свіжу землю, то місяць не треба підживляти. В мене якщо фіалка дає один квітонос, я його відриваю, це як стимуляція, щоб наступного разу було більше. Читала, як готують фіалки для виставок: протягом 2-2,5 місяців вищипують всі квітоноси, підживляють і отримують в результаті шапки квітів. ---------- Додано в 16:39 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ---------- та я не так вже й далеко живу.. До години часу машиною ---------- Додано в 16:40 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ---------- А може то в тебе чарівні ручки
Відповідь: Сенполія (Фіалка) чесно кажучи - само так вийшло, нічого спеціально не робила.. в мене так рідко буває..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Дівчата, хелп. Підливала щойно квіти, а там В квартирі на підвіконні живуть фіалки, за вікном торенії, які я носила пересаджувати в подвір*я. Можливо хтось з подвір*я на тореніях приїхав додому, за вікно, а потім через відкрите вікно перекочував на мої фіалки. Інших варіантів придумати не можу. Грунт з Зелеміні, для квітучих рослин. Хто це і що з ним робити, щоб врятувати фіалки?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) схоже на якусь личинку.. я так розумію воно погризло квіточку? треба ще оглянути чи листочки не погризені.. можна наразі нічим не травити, може то одинокий шкідник і ще не встиг зробити популяцію... я би кілька днів поспостерігала за фіалками, і якщо знов хтось зявиться - відразу травила б Актарою (продається в насіннєвих магазинчиках за кілька грн, розводиться водою, оприскувати бажано надворі/на балконі)..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) і прям зверху прискати? хробачок. погриз. Листочки виглядають як завжди. Буду спостерігати.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) так, зверху.. а потім долити відповідну кількість води і полити тим грунт, бо личинки можуть в грунті розмножуватись.. для прискання і кореневого поливу по-різному розводиться, тому треба дотриматись інструкції.. зазвичай для кореневого поливу розчин має бути зовсім слабенький..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) чи нормально, що моя фіалочка, після омолодження, як я її пересадила в грунт, зацвіла? пройшло десь 2-3 тижні, після того як посадженна в грунт. Хай цвіте, чи то ще зарано і обірвати цвіт?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Де ви таку дістали? Яка красуня! Виростили з листочка? ---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ---------- В мене хоч поки лише одна фіалочка, але вона радує мене вже п"ять місяців отакою пишною шапкою: