Відповідь: Сенполія (Фіалка) Друге цвітіння мого "бруснічного сиропу" - цього разу квіточок більше, але тільки одна така з білим вкрапленням, інші однотонно рожеві.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) В мене зацвіла сенполія Astonishing спорт, розеточка ще зовсім маленька 10-12см в діаметрі, я лишила одну квітку, щоб глянути що буде, решта бутончиків з цвітоноса відщипнула, але бачу там ще з`являються цвітоноси, що робити??? Мені здається, що ще зарано квіточці цвісти , хто більше розуміється підкажіть будь ласка як правильно зробити.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Моя Морозна Вишня набрала кольору і тепер стала така як і повинна бути, цвіте вже мінімум 3 місяці ще одна дітка залишилась, можу продати - вже має бутони, скоро зацвіте Optimara Millenia Невідомий сорт, якщо хтось може - допоможіть визначити хоч приблизно який то сорт.. На сонці деякі квітки вигоріли - всі пелюстки тверденькі, не вянуть, а колір зблід..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Підрум"янилась Вишенька! Гарнюня. А Оптімарка завжди радує, цвіте шапочками. Top-Olya, я своїм маленьким відриваю квітоноси, щоб не виснажувались. Одну квітку залишаю, просто щоб подивитися, але згодом і її відриваю.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) О, тепер я знаю, що в мене є Морозна Вишня Правда , на пелюстках частково сухі ділянки є. Маю таки підозру, що хтось їх під*їдає Але слідів шкідників не бачу..... ---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ---------- Надивилась фотографій і захотілось мені урізноманітнити свою фіалкову поляну Дівчата, підкажіть, куди краще податись, щоб придбати різні види фіалки? І ще, якого діаметру у вас горщики для фіалок?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) І я похвалюся своєю мініатюркою. Дуже чекала щоб зацвіла моя Optimara Little Cheyenne. Це перше цвітіння, спочатку квітки були зовсім білі, а після притінення появилося більше синього кольору.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Найбільший вибір - в колекціонерів, але вони, зазвичай, по 10-15 грн продають лиш один/два листочки (який ще треба самому вкорінити). Або на форумах у любителів фіалок - в них дешевше (я купувала листочки по 3 грн).. А якщо нема різниці сортова чи не сортова - на розпродажах в супермаркетах по 10-15 грн за відцвівшу (можна деколи листочок щипнути і розвести ). В супермаркетах сорти не пишуть, потім можна лише приблизно визначити і написати "Подібна на такий-то сорт". У мене 8-12 см, залежно від розмірів розетки.. Якщо не знаю яка буде розетка - саджу в 10 см, а там дивлюсь чи треба пересаджувати чи ні.. Але я не знаю чи правильно підбираю горщики.. в мене все "на око" і по стану рослинки ))
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Є фіалочки не дорогі на тій квітковій гуртівні, що біля автовокзалу. Кума купила гарнющий рожевий кущ (певно промислова) за 16 грн. Але казала, що там було купа різних. І орхи там, між іншим по 50-90 грн. Дорослі, великі, квітучі, такі ж, як в кіосках продають, можна і на подарунок взяти.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Потребую поради: з'явився шкідник, на вигляд маленький білий павучок, листочкам ніби нічого на разі, а квіточки сохнуть . Чим його знищити і як вберегти інші фіалки?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Маю кілька вкорінених листочків сорту Арапаха. Зголошуйтеся, хто хоче. І ще таке питання - чи хтось підживлює фіалки? Бо сусідка каже, що можна будь-яким добривом для квітучих. Я маю тільки плантпол для пеларгоній і не впевнена, що воно підійде.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Підкажіть, може хто знає, що сталось з моїми фіалками. Листочки пожовтіли, але не в"януть, не облітають, а квіти сохнуть? Може їм сонця забагато і тепла?бо вікна виходять на захід і після обіду дуже спекотно.Дякую.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Valensia, може бути забагато сонця, спробуйте поставити в тінь.. і слідкуйте за поливом, фіалки люблять, щоб грунт добре просихав.. Щоб не стояли постійно мокрі..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Дякую, сховала в тінь, а з жовтими листочками що робити, відірвати, чи нехай ростуть?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) дивіться по ситуації.. не знаю що порадити, бо в мене такого не було.. рослині вони, мабуть, не заважають, тому я би почекала поки всохнуть..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) дівчата, а я щось трохи в шоці з своїх фіалок. Після цвітіння вони в мене стають якісь чахлики... нижні листочки м*якнуть і в*януть, гнилі нема, грунт сухий, після поливу тургор не відновлюється. Що з ними?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Скоріше за все, ви їх переливаєте. Коли листки просто в"януть, а грунт вологий - скоріше всього був перелив, корінці загнили. Може задовго стояли сухі, а потім забагато води влили. Спробуйте поставити в тепличку, але не на сонці, щоб швидше наростили нові корінці. А ще краще взагалі пересадити в свіжий грунт.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) та ні точно фіалки, куплені здебільшого у дівчат на форумі... так зробила, але не знаю як її тепер підливати, щоб і не зачасто,бо грунт висихає дуже швидко і не замало?...Десь чула про методику поливу по столовій ложці щодня, що думаєте про такий полив? І ще дівчата ви як поливаєте свої фіалки зверху чи в тарілочку? Бо я зимою підливала знизу, а зараз і верхній шар грунту так пересихає, що деколи і зверху зволожую, то і не можу зрозуміти, що квіточкам більше подобається.