Сенполія (Фіалка)

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем bilo4ka, 6 Травень 2012.

1. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Відповідь: Сенполія (Фіалка)

у мене листки піднялись перед цвітіням, може і у вас так.

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Може, на одній з них є бутончики.
    А потім листочки мають опуститись?

3. Lynx

Lynx Member

у мене молоденькі фіалки, перші мої. сонця їм досить багато. і у всіх листки ростуть догори і дрібні якісь. а віддала подрузі, у неї теж доволі гаряче і сонячно на балконі, але листочки почали опускатись. для мене це теж загадка

4. Gorbywka

поки квітнуть не опустяться... ну принаймі у мене так.
    Маю питання , вирішила я їх скупати під душем, стояли сохли без сквозняка. І тепер виставила на вікно, та помітила що одна дістала рижий відтінок на одній стороні розетки , з половини листка до закінчення. Листок тверденький але.. напевно не варто їх мити.

5. Nespljushka

Nespljushka Active Member

У нас періодично ремонт, відповідно пилюка. Мила під душем декілька разів - все гаразд. Не уявляю, які б вони були без душу...

6. zorkas

zorkas Member

Збиралася пересадити своїх фіалок в більший горшок, та ніяк не знаходила часу. Стояли собі квіти чемно, поки перекинули їх котики, тепер пересаджую з прискоренням бо деякі листочки по середині поламались.:girl_cray:

7. Roxie

Roxie Галицька панянка

З власного досвіду скажу, що волохаті листки фіалок не люблять воду. Але, якщо є потреба їх скупати (н-д багато пилу і вигляд неестетичний) - можна під душ, тільки одразу по максимуму потрібно промокнути воду з листків паперовими серветками/туал. папером. Якщо вода довго залишається на листках - на тому місці утворюються світлі плями і вигляд листків псується. І рясного оприскування мої фіалки теж не люблять.

8. Gorbywka

Та от власне скупала, бо після ремонту ще літає біла пелюка , хоч і прибираю... якби я знала раніше:girl_cray:
    Я свої зовсім не оприскувала , а то треба чи можна і без того...?

9. Nespljushka

Nespljushka Active Member

тішусь своїми фіалочками:girl_in_love:

10. Gorbywka

Починають цвісти , [​IMG]
    а тут маю питання , з листка появилось дві дитинки ось такі, вже можна відділяти?[​IMG]

11. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Я б вже відділила. Але цікаво почути думку інших. :)

12. zorkas

zorkas Member

Можна відділяти, якщо цього не зробити то будуть листочки рости не рівними.

13. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Можна обережно відділити в окремі такі самі маленькі горщики, листок ще так само окремо можна лишити, якщо не засох, то ще будуть дітки наростати.

14. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Дівчата, в мене питання щодо фіалки. Я з роботи принесла одного загиблика, її там майже ніхто не поливав і вона просто сохла, лишилось тільки пару листочків. Я її ""відпоїла", а потім мама пересадила її в інший горщик. Справа в тому що той горщик набагато більший ніж був раніше. І тепер та фіалка нарощує листя і не цвіте. То через розмір горщика? Перевадити її в менший?

15. olya_d

olya_d Well-Known Member

Фіалка не буде цвісти, поки не наповнить корінням горщика і не наростить листя. Є правило, що діаметр горщика має дорівнювати 1/3 діаметру розетки фіалки. Тоді фіалка буде цвісти.

16. Jane

Jane вєчно в бєгах...

В мене зацвіла малютка від листочка К-Вояж, придбаного у нашої форумлянки. Має лише 4 листочки + 2 квіточки)))

17. olya_d

olya_d Well-Known Member

Ого! Як швидко. ттт, хай гарно росте. А квітки по сорту? Бо фантазійні фіалки часто дають спорти - тобто діток не по сорту

18. Gorbywka

Дякую ,за пораду , буду цим займатись на вихідних. Сподіваюсь нічого не поламаю.

19. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

В мене зацвіла ваша біла фіалочка з фіолетовою окантовочкою. Яка ж вона класна!

20. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Зараз я почитаю, що таке спорт, тоді вже буду знати. Але відкрила в гуглі - подібна, ще не повністю відкрилась, але цяточки фіолетові на рожевому вже трохи видно. До речі, листок від малюків я відсадила, там був ще зародок - то виліз 1 листочок зкручений, і 1 квітка!

Файно :) Я вже не можу дочекатися, поки мої зацвітуть, бо вікна виходять не дуже добре. В мами вже давно все цвіте, а в мене тільки бутончики з"являються.
    До речі, я десь ще трохи на початку з кольорами поплуталась, бо дала мамі "білу" фіалку, а вона зацвіла насиченим синім-синім ))) То вже зпереживалася, що я там форумлянкам повіддавала...
    Так що якщо раптом в кого буде не той колір - можу відміняти на діток сортових, якраз попідростають, я їх попідписувала, не буде плутанини. Ну і дивлюся деякі листки попускали стільки дітей, що буду теж роздавати по-повній, бо нема куди навіть ставити буде, треба стелаж)))

---------- Додано в 08:00 ---------- Попередній допис був написаний в 07:53 ----------

Подивилася в гуглі, не можу зрозуміти, якого основного кольору має бути К-Вояж, білого чи рожевого? В мене квітка рожева з фіолетовими крапками і смужками. Спорт чи сорт? Фото дам пізніше, як розкриється.