Відповідь: Сенполія (Фіалка) Можна я буду першою в черзі? Так мене ті фіалки полонили, що хочу ще якісь. Сортів не знаю, але оті махрові, з такими кучерявими пелюсточками - це казка. Маю таку білу (від вас, Женя) і ще світло-фіолетову (в школі листочок смикнула), то вже обидві так цвітуть Фото не знаю чи зроблю, бо чоловік забрав прилад для фотографування на роботу
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Без питань, тільки нагадаєте)) Поки що дітки ще дрібні, рано розсаджувати, але в деяких стаканчиках їм вже місця бракує (((
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Треба було мені чимось заняти голову і руки, щоб відволіктись від політики. Вирішила пересадити фіалки і поставити частину на "самополив". Купила капронові шкарпетки, порізала їх на такі полосочки: Одну таку полоску запихаю через дірочку в дні горщика, залишивши знизу "хвостик": Далі насипаю трохи грунту і по колу чи по діагоналі розкладаю полоску: Потім ще раз так, тоді зверху саджу фіалку. В якусь ємність наливаю воду, і ставлю зверху горщик з фіалкою, "хвостик" капронової полоски (але не дно горщика!) має бути в воді. На перший раз поливаю квітку, а далі вона буде "пити" сама. Раз на тиждень-два доливаю воду.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) у мене теж такий полив , але я не ставлю у воду так надовго , просто наливаю воду що 4 дня в тарілочки де вони стоять, якщо суха погода то випивають скоро, а якщо зимно, то хватає на довше..Це набагато зручніше , ніж намагатись залісти поміж листків.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Оля їх не ставить у воду взагалі. Вода з нижнього стаканчика не торкається горщика з фіалкою, горщик стоїть над поверхнею води. Вода до горщика з фіалкою подається через капронову смужку. При самополиві відсутній ризик перезволоження, навіть у зимовий період. Бо такий полив, про який Ви говорите - то є один із способів звичайного поливу. Земля швидко впитує всю вологу з тарілочки і якщо вода в тарілочці буде стояти постійно - то фіалка зігниє. А якщо буде поливатись по капроновій смужці - все буде ок.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Gorbywka , Роксі все правильно написала. В мене ж написано, ще й з підкресленням, що дно горщика не має доторкатись до води. Коли фіалки на такому поливі, можна спокійно їхати у відпустку. Шкода, що це не можна застосувати до всіх квітів
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Я не сперечаюсь ,що вона не правильно робить, я написала як у мене .Я пересаджувала так: в горщик протягнула капронову нитку , на дно шар гальки десь в 2,5-3 см , тоді зверху вклала шурочок , і шар землі . В тарілочку наливаю воду (не глибока.)Для мене такий спосіб естетичніше виглядає , бо стоїть лише горщик , не плюблю пластикових стаканів, а шар камінців не дає загнивати, бо дає простір між землею і водою.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) клас, тепер я знатиму шо то таке і нащо воно. А то як була в оранжереї в Ланьцуті то там таке теж бачила, але не розуміла призначення і техніки. Тепер просвітилась А в мене Роксин листочок випустив дві дітки і вони вже з пупянками. Я їх не планувала відсаджувати поки не перецвітуть і трохи підростуть ще. То неправильно? Їх мус пересадити? Чи краще дати фото?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Також давно хотіла спробувати поставити фіалки на "самополив", а то як не стараєшся їх поливати по трошки, тільки по краях горщика, грушею, всеодно час від часу в фіалок починають гнити корінчики і цілий рік пересаджую фіалки, то одну, то другу, то третю і т.д. Хочу спробувати зараз ці фіалочки в яких почали гнити корінчики поставити на самополив і маю запитання. В мене ці фіалочки які потребують пересадки вже мають більші розетки і посаджені в горщиках діаметром 8 см, якщо ставити їх на самополив, то виходить немаю в що поставити такий горщик. Знайшла ніби підходящий стаканчик і тут виникло запитання, яка максимальна відстань має бути від дна горщика до дна стаканчика, щоб та фіалка могла повноцінно пити воду? А також чи буде достатньо в горщику однієї дирки з якої буде висіти капронка? Скільки води потрібно налити в стаканчик? В мене виглядає ось так:
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Думаю, нема значення, яка відстань. Достатньо, бо ж фіалка буде пити не через дирочки, а по нитці. Я наливаю десь на 1-2 см нижче дна горщика
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Оля, ще скажіть чи потрібен дренаж в горщику? Ще покажу фіалочки які у мене зараз цвітуть: поки тільки одна квіточка
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Хтось пише в порадах, що треба, хтось - не треба. Я зараз взагалі перестала давати дренаж
Відповідь: Сенполія (Фіалка) все вірно! А друга то Яворини, правда квітів вже побільшало , бо фотографувала ще 2 тижні тому, все ніяк не могла викласти. А решта малюток порозсаджувала , ще маленькі не цвітуть.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Рожеву з плямками мені якраз і дала Яворина. Листочки. Однак в мене ще вона не цвіла.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) В мене вона теж дуже гарно квітне, наразі цвіте тільки декілька фіалочок, решта підростають, маю десь по 5 малюків від купи фіалок, частково розсаджених (з виставки фіалок та від форумлянок), тож скоро буду їх якось роздавати ))
Відповідь: Сенполія (Фіалка) я б хотіла якусь гарну рожеву. Можу поміняти на: 1. фіолетову темну; 2. фіолетову іншого відтінку типу Поль Баньян; 3. Арапаха; 4. ніжно-бузкову; 5. відростки глоксинії (насадила листочків і всі попускали діток, в них не корінці, а бульбочки)