Сенполія (Фіалка)

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем bilo4ka, 6 Травень 2012.

1. Mriynytsya

Mriynytsya New Member

Відповідь: Сенполія (Фіалка)

Дівчата, дякую за поради! Спробую замовити цей Klasmann

2. Кіцюня

Кіцюня New Member

можливо щось трошки не мудре напишу, але якщо в мене є круглий горщик висотою (10см)і шириною (приблизно 40 см) чи можна в ньому розсадити фіалочки? чи вони обов'язково мають бути окремо?

3. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

золоте правило для тих хто вирощує фіалки -розмір горшка повинен дорівнювати 1/3 від розміру розетки. У великих горшках можливе перезволоження, тому коріння почне загнивати. Оптимальний розмір горшка для дорослих фіалок -9см в діаметрі. Виключення фіалки-трейлери.
    [​IMG] У мене був широкий горшечок і там росло 3 розетки фіалки.

4. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

а земля повинна бути спеціально для фіалок чи й універсальна підійде?

5. Roxie

Roxie Галицька панянка

що таке трейлери? не смійтесь - я в фіалках зовсім "зелена" )))

6. Кіцюня

Кіцюня New Member

Велике дякую, після того як я по розсаджую всіх діток то мене з хати вижене чоловік)))))),бо в мене їх трошки назбиралось

---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

але не буду сама, а з квіточками))))))

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

мене також цікавлять що то таке ті трейлери))))

7. bilo4ka

Ви собі лишіть по одній дітці кожного сорту, а решта подіріть, або обміняйтеся з кимсь)
    До трейлерних відносять фіалки. які мають подовжене стебло і дуже багато точок росту "пасинків", в пазухах листків.
    [​IMG]Фото з інтернету)

8. soilik

soilik Member

Дякую за темку і маю купу питань, бо не спец у вирощуванні фіалок.
    Маю однин сорт фіалки, подарували восени, а коли включили опалення, то вона перестала цвісти. Знову почала цвісти лише тепер. Весною, правда, я її пересадила, але вибрала вузький подовгасти горщик і помістила туди три кущики. Виходить, мені треба розсаджувати їх, якщо вони добре виглядають і цвітуть, то не рухати?
    Друге, що мене цікавить, це світлі плями на деяких листочках
    [​IMG] ось такі.
    Це якась хвороба, чи потрапляє сонячне проміння (вони у мене на підвіконнику, де сонце лише зранку до години 10).
    І нарешті, прошу поділитись досвідом тих, хто влітку їде кудись на довго, як вирішити справу з поливанням. Бо ми на місяць збираємося їхати до родичів, а квітки шкода.
    Допоможіть квітоводу-початківцю.

9. bilo4ka

це не від опалення залежить, а від світлового дня. Зимою фіалки рідше цвітуть ніж літом.
    шикарно виглядає.:girl_tender:
    не рухайте, їм і так бачу добре. Одна з причин, що садять в окремі горщики, то щоб розетка була рівненька, бо якщо так як у вас, то листя одної фіалки мішає листю іншої, і в обох воно викривляється в різні сторони.
    це швидше всього, що на листя капнула вода, або зимою з відкритого вікна дунуло холодне повітря. В мене так зимою обмерзла неодна фіалка.
    Знаю поміщають в поліетеленові пакети і забирають з підвіконня. Два тижні точно з фіалкою нічого не буде.

10. LuBimaya

LuBimaya New Member

о, то ще старі! певно радянські. відрила на дачі в свекрухи аж 4 таких.

Щодо цвіту - друга не фото цвіте фіолетовим (повна), перша - синя, але з серединкою порожньою.

11. Cuore innamorato

Cuore innamorato New Member

Дiвчатка, усiм привiт! Теж страшенно люблю фiалочки, у мене вже за 3 роки зiбралась чимала колекцiя.
    Roxie, на мою думку у тебе на попереднiй сторiнцi другий сорт (бiло-фiолетовий) - Melodie Kimi , дуже схоже

12. Roxie

Roxie Галицька панянка

Дякую!! Таки він, опис точно зійшовся
    Піду підпишу )))
    Він справді простенький, нічого особливого, але таке гарне поєднання кольорів, що неможливо пройти повз нього, не глянувши.

13. Cuore innamorato

Так, простенький сорт і дуже гарний, років зо два тому всі фіалочники на цей сорт захворіли, і в нас, і в Росії всі його шукали))

14. Roxie

Roxie Галицька панянка

а я десь якраз півтора роки назад купила його відцвівшим на розпродажі за 10 грн. Причому квітів вже не було і навіть не знала як буде цвісти. Ота рожева фіалочка теж тоді була куплена і теж без квіток.. Правда, тоді ще з магазину на них принесла слимака, добре що вчасно пересадила і побачила його. Погриз би мені всі листки.

15. MYR

MYR Member

Після створення цієї теми я теж захотіла багато фіалок (до того були кактуси). Зараз маю 2 посаджені (одна промислова а іншу покажу бо не знаю який сорт) 1 листочок вкорінюється, і 2 обіцяла дати мама, так що я вже майже фіалкоман.:girl_tender:

16. Cuore innamorato

о, то в цiй справi варто лише почати) вони самi вас знайдуть))

17. Mriynytsya

Mriynytsya New Member

Відпишу стосовно пошуку грунту, можливо комусь буде цікаво...
    Поки шукала Klassman TS1 познаходила ще й інші пропозиції наприклад terracult, але всі вони великого фасування. Зрештою знайшла жіночку, яка фасує меншими об'ємами і пересилає куди треба - взяла суміш Laflora, Klassman теж був. Доставка мені вийшла правда майже так само як і сама суміш, але я задоволена. Якщо комусь потрібно, можу дати контакти.
    Тепер сподіваюся всі мої листочки пустять діток.:girl_curtsey:

18. Roxie

Roxie Галицька панянка

Листочки рожевої фіалочки, яка була на фото зверху (невідома) випускають діток ))) Ото радість!! Треба пошукати хоч приблизно її сорт.

---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:12 ----------

по опису дуже подібна на Lyon`s Party Dress.. Хоча, можливо й не вона.. В попередньому цвітінні була видна вузенька біла кайма..

---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 14:47 ----------

Знайшла минулорічні фото
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Подібний на Lyon`s Party Dress? Як кажете? Тільки не памятаю щодо краю квітки - чи був він зеленкуватого відтінку, чи не був.. На фото не видно.. А цього року білого краю майже зовсім не видно.. Хм... може й не вона..

19. olya_d

olya_d Well-Known Member

В мене листочки, поставлені в воду, почали в"янути. В чому може бути причина?

20. Cuore innamorato

хтозна, може їм вода не сподобалась абощо...а ви не пробували зразу в землю саджати? в мене так набагато менше проблем з вкоріненням.

зара розцвіла красунька Playful Kisses

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1