Сенполія (Фіалка)

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем bilo4ka, 6 Травень 2012.

1. APR

APR Well-Known Member

Відповідь: Сенполія (Фіалка)

Які у вас всі гарні фіалочки,підкажіть ви їх чимось підживляєте,щоб вони зацвіли.В мене цвіли тільки куплені,а потім не зацвітають, скільки часу потрібно чекати?

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

в мене є одна фіалка, куплена 2 роки назад і з того часу теж не цвіла ні разу.. напевно треба вкорінити листок і щоб нова виросла..

---------- Додано в 15:43 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

на попередніх сторінкках дівчата питались де можна купити різні сорти фіалок, випадково натрапила на сайт де продають листочки .. але ж багато гарних сортів.. правда трохи дорогувато (10-15 грн за якийсь там листочок, який ще невідомо чи прийметься).. мені найбільше подобаються сорти селекціонера Sorano - такі вони пишні і гарні!

3. APR

APR Well-Known Member

Яка краса на тому сайті фіалок,але не знаю чи зможу виростити з листочка,це напевно довгий процес?

4. Roxie

Roxie Галицька панянка

Листочок вкорінюється +/- місяць часу.. Дітка зацвітає +/- за рік, часто швидше.. Але воно того вартує )))

5. LuBimaya

LuBimaya New Member

я, наприклад, посадила 18.09 листочок з корінчиками - вже є дітки і такі ніврочку. на де-яких ще зовсім мацьопки, але теж є.

6. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Приймайте в ряди колекціонерів)
    Прикупила 15 видів діток і тепер ждю коли будуть цвісти.
    А взагалі маю бажання купити ще і ще.
    Навіть не знала що фіалки такі гарні бувають

---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

я про таке мрію

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ----------

це як?(можна в пп)

7. Roxie

Roxie Галицька панянка

ото Вас накрило :girl_impossible:

діліться місцями де купували і чи файні приїхали

8. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

купляла на посиденьках-все приїхало супер
    а багато так бо не знаю чи всі виживуть і щоб з Винник декілька раз за ними не їхати.
    Дівчата я в пошуках великої цвітучої фіалки. Може хтось має на продаж пишіть в пп або знає де можна купити.

9. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

швидше всього у вашої фіалки Коренева гниль. таке часто буває в зимовий період. Рятуте здорові листки:girl_impossible:

10. Roxie

Roxie Галицька панянка

і в моїх таке сталось.. якщо нічим не обробляти - само не пройде?

одна стояла біля самої шибки, напевно змерзла, і крайні листочки обмякли, але в центрі розетки покищо тримаються..

і сохнуть вони з краю листочка, а не з черешка..

Останнє редагування: 6 Грудень 2012
  11. soilik

soilik Member

Мої фіалки відцвіли і виглядають пригніченими, листочки також м"якнуть. А ще їм трохи тісно у горщику (він подовгастий і там три кущі в ряд). Чи можна їх розсадити зараз (або витягнути середню рослинку), чи на зиму краще не чіпати?

12. bilo4ka

навіть якщо обробляти, може не пройти. Єдиний спосіб переукорінити фіалку. Обрізаєте стовбур фіалки (до зеленого(білого), очищаєте його як моркву і ставите у воду, щоб пустив корінці. [​IMG] Потім садите в невеликий горщик.

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:28 ----------

Я пересаджую цілий рік, крім літа, коли особливо жарко. Якщо вашим фіалкам вже погано, то до весни вони можуть не дожити(

13. bilo4ka

Скачала з інтернету цікаві, на мою думку, сорти фіалок.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

14. bilo4ka

Деякі поради для вирощування фіалок, правда на рос. мові. Надіюся стане у пригоді, як для початківців, так для тих, що вже давно вирощує фіалки.

Полив холодной водой.
    При поливе холодной водой у фиалки, да и у любого другого растения затормаживаются все процессы развития. Не поглощаются питательные вещества из почвы. Чаще всего именно из-за полива холодной водой происходит загнивание корневой системы, которое к сожалению мы замечаем слишком поздно, когда уже поздно спасать растение. Зимой, когда растения стоят на холодном подоконнике старайтесь подкладывать под горшочки ткань или деревянные бруски и не поливайте растения на ночь.
    (Дотепер я навіть незнала, що не потрібно поливати фіалки ввечері)

Крупный горшочек.
    Фиалки любят тесную посуду, в ней они обильней и охотней зацветают. При слишком обьемном горшочке неосвоенная корнями земля закисает, становится воздухонепроницаемой и при этом загнивают корешки. А если при этом почва слишком тяжелая, то это неизбежная гибель для фиалки.

Огородная земля или почва из-под балкона
    .
    Конечно в городских условиях не так уж и легко найти хорошую почву для своих цветочков. Но если Вы решили вырастить достойный восхищения экземпляр, то о почве надо позаботится. Если при поливе почва как бы цементируется и вода стоит на поверхности, то этот земляной субстрат не пригоден для фиалок, да и для любого другого растения. Земляной субстрат должен быть воздухопроницаем. Для улучшения качества почвы в субстрат надо добавить рыжий крупноволокнистый торф, крупный речной песок, мелкий наоборот цементирует почву и со временем стекает вниз горшка.

Посадка маленькой, только что отделенной детки в обьемный горшок.
    Часто можно увидеть, как совсем еще маленькая детка высажена на вырост в крупный горшочек. Это не допустимо и скорей всего приведет к загниванию корешков и гибели. Не торопитесь, маленькой детке лучше будет в 5см горшочке, она может там расти вплоть до первого зацветания. В природе фиалки растут в маленьком объеме земли.

Слишком частый полив.
    Часто можно услышать: "Я её отливала-отливала, но она все равно погибла". Некоторые цветоводы считают, что растения пьют воду. На самом деле при поливе питательные вещества из почвы становятся доступны растению. Если же растение (любое, не обязательно фиалка, ну может кроме циперуса) стоит в воде постоянно, не подсыхая между поливами, то почва закисает и корневая система загнивает. Поэтому обязательно между поливами нужно просушивать почву. Поливайте только подсохшие растения. Чаще же бывает мы поливаем сразу все растения, не обращая внимания на их почву и состояние.

15. MYR

MYR Member

А я тільки ввечері і поливала, тепер не буду.
    Хочу похвалитися своїми красунями, сортів не знаю, можливо то всі промислові

Останнє редагування: 17 Грудень 2012
  16. bilo4ka

Друга і третя промислові, перша схожа на мoю Patty

17. Roxie

Roxie Галицька панянка

мені перша більше нагадує Blue Nymph

18. MYR

MYR Member

По опису мені більше подібна на
    але по кольору вона не зовсім Blue, і більше нагадує
    А це моя найбільша радість, РС-Точний удар, перше цвітіння

19. bilo4ka

зацвіла моя ЕК-Александра)
    Buckeye Blushing (P. Hancock )

20. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

дівчатка, може знаєте, що то таке) купив чоловік мені фіалочку, а я надибала там павутинку і ..гусеницю (хоч прозора, але багатоніжка, і трошки волохата). звичайно що забрала, але чи вона могла би там відкладати яйця і як довго мені тримати квітку на карантині?