Шото про фото...

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Niferttiti, 11 Березень 2009.

1. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Відповідь: Шото про фото...

А може б ваше фото хоч в якусь гілочку а ?

2. sviatko

sviatko Well-Known Member

Ну, батьківщина, якнеяк

3. enigma

enigma Well-Known Member

це так класно звісно, але не буде молода знову витрачати гроші на зачіску і макіяж, купляти букет, який "підустане" за весілля тощо. А якшо взяти до уваги, що сукня може бути з прокату і її відповідно треба повернути. На день весілля познімати приготування, трохи гостей, шлюб (щоб не замордовувати молодих), а потім ще раз заплатити фотографу за інший день зйомки. Взагальному, це все м"яко кажучи небюджетно.

• Подобається Подобається x 2
  4. Neverland

Neverland Well-Known Member

Мені особисто мало взагалі які фото подобались з тих які я бачила весільних. Було кілька дуже цікавих, при чому всі ті цікаві без вимахонів типу фотошопівських колажів готових, там рамочок. Найбільше мені подобаються звичайні гарно зняті мінімально оброблені (кольорокорекцію не рахую) фото. З весілля подруги просто жах фото були. Якось несуразно оброблені, ракурси жахливі, що таке кольорокорекція фотограф мабуть не знає:girl_crazy: Зато рамочки і бантики там грали основну роль. Найбільше мене вбивали ефекти фото "вставленого в газету":girl_crazy: То взагалі було курам на сміх то як то фотограф зробив:girl_crazy: На жаль не маю як ті фото показати:girl_sad: Відео взагалі мене чогось не пре, жодне. Не подобається мені чогось коли знімають як наречена малюється, ну і всі ті прибамбаси. Якщо відео - то гарні слайдшоу з фото, ну можна якісь елементи відео. Знайомий фотограф показува мені свої роботи з відео, то перше що мені впало в очі це отой початок там де пишуть: батьки, наречена, то все було на фоні якогось діснеєвського замку) Не занаю, я достойного відео ще не бачила, хоча я їх багато і не дивилась за життя:girl_smile:

• Подобається Подобається x 3
  5. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Кому небюджетно той і мусить терпіти креативні знущання біля болота з лебедями (жартую).
    Наспровді все це крайнощі, і якщо нормально все спланувати і працювати з хорошими спеціалістами (фото-відео-тощо), то день вийде легкий і веселий. На все буде час і на все буде бажання. І спогади будуть тільки приємні, і гарний альбом, і гарне кіно, і гості задоволені.

Ага, такі "суперспецефекти" ще живуть і довго будуть жити :)

Я колись давав лінки на класне відео - не подобалось? наприклад http://art-studio.tv/

Круто сказано! А де дивилися? На МайВеді або ТУТ бачили щось?
    Є таке. Лінк в мене в підписі.

6. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

А я ось не розумію, чому ви dimalozz так не "любите" той стрийський парк. Як на мене там гарно (і я думаю багато хто зі мною погодиться) і є де пофотографуватися. Кожна пара є особлива і якщо відчувати настрій і характер пари, то і фотографії виходять різні для всіх. Я бачила багато дійсно гарних фотографій в цьому парку, а не всі одинакові.
    П.с. не подумайте що я маю щось проти ваших робіт. Дуже!!! мені подобаються ваші світлини.

7. sviatko

На рахунок "не бюджетно" - спірно. Витратити кілька (десятків) тисяч на весілля і потім згадувати, як ти втомилась, як тобі вже танцюватись набридло, бо поки до залу дійшла у 30 місцях ТРЕБА було побувати. Та ні. В день весілля - жити один для одного. Це Ваш день. Це Ваші почуття. Із цього потрібно виходити. Фотограф, оператор та інші повинні зробити свою справу так, щоб не затьмарювати собою цей день. Зйомка має бути легкою і невимушеною. Бо часто бачу картини, коли оператор, чи фотограф кричить на переляканих наречених - "стояти, хто дозволивйти", "чого повільно сунешся, ану ворушись". В легкому і невимушеному стані виходять і найцікавіші фото, але хто ЛЮБИТЬ попрацювати на камеру, то може собі зробити це у інший день. Та звісно це, як порада. Кожен вирішує по своєму. Кажу ж - дехто навіть задоволення отримує, коли оператор (фотограф, чи ще хтось) на весіллі керує ними, як хоче.

• Подобається Подобається x 3
  8. dimalozz

Я не проти нашого чудового парку (де ви таке почули?). В мене в портфоліо багато робіт знятих там, правда ви ніколи про це не здогодаєтесь — в тому й вся суть, як ви правильно кажете, — місць багато там. Просто він (а точніше не сам парк, а болото з лебедями) уже в народі працює таким собі образом (кліше), який застосовують коли говорять про стандартні фотографії, які тут дівчата описали недавно, коли кілька метрів одна від одної лежать на траві наречені в однакових позах і тому подібне з тої ж опери, що "наречена на долоні".
    А сам парк гарний. І якщо піти туди, де мало люду, то можна гарно погуляти і гарного назнімати.

Останнє редагування: 14 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  9. sviatko

Та в кожного є місця від яких відвертає :). Та суть, мабуть не в тому, що там не виходять гарні фото, а в тому, що зазвичай, туди йдуть початкуючі фотографи, які в інших побачили "ось таку" фотку і йдуть на те ж місце, повторити те саме фото. Більшість фотографів не люблять стрийський, в першу тим, що там величезна хмара наречених, з якими дуже важко розминутись. І, в цілому, це не вартує тих зусиль, що потрібно затратити, щоб зробити гарні фото. Ще й, швидше за все, ці фото за місяць розійдуться по всіх "молодих" фотографах, які намагатимуться в тому ж місці зняти таке ж саме фото, щоправда не звертаючи увагу ні на емоції наречених, ні на світло, ні на інші речі, що власне і визначають хороше фото чи ні. І не приємно потім і нареченим, і фотографу дивитись на ті сотні пародій. Тому й поюбляють більш безлюдні місця, де не потрібно вистоювати у чергах до "цього" куща, де світло цікавіше. де нареченим легше бути собою не перебуваючи під поглядом десятків інших наречених, фотографів і решти людей.

трохи спізнився :sad:

10. dimalozz

Ото ж бо! Хоч і не всюди людно, але до "безлюдно" треба довго топати ніжками..

Останнє редагування: 14 Серпень 2009
  11. UnLikE

UnLikE Фотограф

Я хочу бути фотографом у майбутньому і хотіла би пофоткати якусь пару, або щоб мене пофоткав хтось в якомусь закинутому будинку, з замазаними стінами або обмальованими графіті, з котиком на руках, дуже брудним і нещасним, то би було круто! і всьо в таких сірих тонах, але не ч/б... Або момент коли ми з моїм майбутнім нареченим обнімаємося, типу ззаду, щоб було видно тільки 1 щасливе лице... або десь на коліїї...або в поїзді, типу наречений стоїть внизу а вона їде в поїзді і з сумом махає йому ручкою...м...було би класно. (с)

• Подобається Подобається x 5
  12. Neverland

Dimalozz, тими фотами і відео ви мене приємно обламали. Я насправді ніколи не дивилась робіт львівських фотографіф професійних, а ті роботи які бачила ну просто жах суцільний, при чому дуже багатьох фотографів. А якщо врахувати що мені фотографи приносять фотки з яких я маю дизайни робити, я мало того що з ракурсів матюкаюсь і самої композиції, то ще сиджу в фотошопі ті фотки приводжу до ладу, то логічно що в мене таке враження. Тепер хч буду знати де гарні фоти можна знайти. Але якщо порахувати кількість непрофесійних фотографів і ті які дійсно роблять щось путнє, то другі - мізерна частина. Принаймні мені з такими роботами на практиці довелось стикатися тільки 3 рази( Оце вже сумно

13. dimalozz

Не дивуйтесь, що не стикались, просто тим фотографам дизайнери не потрібні зазвичай. Там весь дизайн — то самі фотографії. А якщо халтурщик вже сам вкурсі, що та халтура слабо конкурує, то починає шукати виходи. А виходів два: або мізерно низька ціна, або дати дизайнеру хай помучиться, і, в міру можливості, зробить з того цукерку.. або принаймні завуалізує, щоб не так брак кидався в очі.
    Також молодята спочатку економлять на фотографі, а потім шукають хто ті фотографії доведе до пуття. Таке життя.

14. svistak

svistak Active Member

не, ви не праві, всім подобається стрийський парк, наприклад верхня його частина де людей нема...
    І до лебедів я регулярно ходжу, тільки не з клієнтами, а зі своїм сином, от йому вони подобаються...

навідь далеко не тре топати... метрів 200 від загсу, просто абалдений куточок парку ;-)

15. Neverland

Взагалі не гарно наїздити за непрофесіоналізм чи невміня на молодих фотографів, бо всі ми колись нічого не вміли, і тільки довга і тяжка праця зробила з нас когось. Звісно ті, хто беруть за зйомку 100 у.є оцінюють себе як не найкращих, ну бо знають що вони ще не профі. І люди які замовляють таких мають то розуміти. Не у всіх є гроші там 1000 на фотографа. Просто я спотерігаю таку тенденцію зараз, що люди за 100 у.є хочуть мати шедевр, а фотографи молоді не хочуть розвиватися в правильному напрямі. Їм легше зализати фото фотошопівськими бантиками і колажами, ніж повчитися дійсно правильно коректувати колір і вибирати освітлення. Коли я побачила сайт на який дав посилання dimalozz, я була неприємно вражена. не вплані що мені фото не сподобались, дуже сподобались, але якщо порівняти ціни dimalozz і мого знайомого, то ціни однакові, а яксть небо і земля:girl_sad: Це я до того що роботи нашого форумлянина дійсно варті уваги і тих грошей, вони саме зроблені професійно, а от мій знайомий просто колажить в фотошопі і роздуває хвіст як павич:girl_sad: типу крутий папараци:girl_sad: Оце сумно. отак люди заплатять гроші, подумають що за ту ціну отримають щось вартісне, а тут опа облом.

16. dimalozz

Власне для цього і є цей форум: хто готується до весілля може наперед знати всі нюанси і знати де і як можна економити, на що звернути увагу, можливо навіть щось підказати своєму фотографу чи оператору. І вибір часто буває важким, а профі з роздутими цінами зазвичай тому, що мають купу клієнтів, у яких немає інтернету і доступу до широкої інформації та можливості порівняти роботи з іншими, їх замовляють через тітоньку в загсі, через агенцію, через газету з оголошеннями, рекомендації друзів яким "дуже-дуже-дуже сподобалось!", тощо.
    А кращі та гірші є у всіх цінових категоріях: 100-250, 300-400, 300-400, 500-800, 1000-2000.

• Подобається Подобається x 1
  17. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

так мені також було мало)) Але сили фотографуватися вже не було)

Це получається тому, що оператору заплатили 300 баксів і ще стіки ж фотографу (хоча це і так по мінімуму) і молоді панічно просто бояться щоб гроші не пропали, тому і не думають про те як гарно відпочити в цей день, а позувати позувати і ще раз позувати.. щоб "файні" фотки вийшли і відео. ))))

перший раз чую про дизайнера фотографій. Смішно...Фоткати навчився той фотограф, а обробляти не навчився.

Останнє редагування модератором: 17 Серпень 2009
  18. Mary

Mary Active Member

В мене весілля скоро в Олеському замку, тому проблема вибору місця для фото відпадає сама собою. Порадили мені там Вас, Вадим, але, на жаль, все було вже зайнято. Знайшли іншого фотографа, теж за рекомендацією. Побачимо що з того вийде

19. Megan

Megan Well-Known Member

То ви з Олеська?

20. Mary

Mary Active Member

Та ні, зі Львова, просто вирішили там святкувати