шрам - прикраса чи проблема?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Alonka, 16 Квітень 2010.

1. Milongera

Milongera Well-Known Member

Відповідь: шрам - прикраса чи проблема?

А я маю слід від вітрянки на обличчі. Теж про нього майже не згадую, хіба хтось із нових знайомих може спитати шо це. Але якби знала що його можна відносно легко і недорого забрати, то б ризикнула - все-таки фейс:girl_cool:.

2. kristas

kristas Well-Known Member

і у мене не обійшлось без шрамів:girl_in_dreams:, один на пальці руки, колиць дверима у машині придушили, він у формі зірочки і практично не замітний:girl_cool:.А інший отримала десь у другому класі, на великій перерві на площадці біля школи впала і прямо на розбите дно розбитої пляшки від шампанського...оскільки стінки там грубі, то відповідно і рана була веееллииччеееззннааа, залишився шрам на 5 швів, на коліні розміром 7 на 1,5см (у найширшому місці):girl_cray:...незнаю як зашили, чи добре чи погано, але через те що він на коліні, яке постійно згинається то і вийшов трохи широкуватий.Але прошло уже немало років і він з червонувато-фіолетового перетворився набіий(синіє тілики тоді, коли мерзну в ногу):girl_haha:...ніколи не комплексувала на рахунок нього, навпаки-це моя гордість:girl_cool:...і чесно кажучи він так давно у мене, що я просте не пам"ятаю себе без нього, тай вже і не уявляю:girl_wink:

3. odree

odree Well-Known Member

прочитала назву теми пригадалася одна весела пісенька
    "тонкий шрам на твоей круглой попе - рваная рана на моей душе! :)
    Тонкий шрам на любимой попе

а якщо по темі, то маю шрамів купу, і післяопераційних, і травматичних, але звиклася з ними і не роблю з того проблем

4. Biryza

Biryza New Member

а в мене шрамік через всю щоку, ще коли в колисці лежала царапнулась нігтем, якщо не приглядатись то його не помітно. я ніколи не переживала на рахунок цього, а от мій тато йойкає по сьогоднішній день :girl_haha:

5. martinkadp

martinkadp жаба-мандрівниця

особливо помітних шрамів не маю, та й ті шо є не заважають. на обличчі є один - під бровою, кіт колись заліпив, років так 17-18 тому :) але його видно хіба якщо пальцем брову підтягти вгору.
    є один більший на стопі - напоролася на залізяку в пилюці, то там страшне було - шкіра на всій стопі замінилася, той шрам кривий і певно якісь судини там погнуті, бо перших років три сильно пульсувало, якщо довго стояти... зара вже не відчуваю зовсім. а на погоду трошки нагадують про себе два місця - двічі протягом одного місяця підбите коліно і післяопераційна дірка в кістці верхньої щелепи...

6. Alonka

Alonka New Member

повезло вам(якщо можна так сказати) і лікарю спасибі, що акуратно шиє. А мій дуже помітний, ну і лікар ше то б*дло попалось.
    А я задумуюсь, але...може теж тих технологій почекати:girl_haha:?
    Знаєте, мій чоловік проти усяких тату, пірсенгу, шрамування...але навіть він зацінив. А потім каже "а як друге кесарське? тож весь малюнок спортять!":xaxa:
    і ми таким займались, наруці маю теж слід:)
    Та я не то щоб комплексую, і це не смертельна проблема. Я маю ще купку шрамів (про які не згадала), і жити не мішають. І від шраму після кесарського теж плюс є, легше дитині пояснити звідки вона взялася, бо я довго допитувалась "як мене з животика витягнули?":girl_wink:
    А от прикрити це можна, але от гардероб міняти...
    Можна і так, та просто дискомфортно якось...дуже в очі кидається. І купальник... а я так закриті не люблю...а шрам посто так заштопали, я інших багато бачила, і в мене просто жаххх.

А ще цікаво чи хтось виводив, чим саме, і чи помогло, скільки сеансів, кіко коштує? Бо мене гінеколог порадував, що в мому випадку(якийсь там рубець) наврядчи щось поможе, але попробувати можеш. От і цікаво як воно насправді.

7. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ось вичитала про видалення шрамів
    http://gazeta.ua/articles/health-newspaper/378621

8. Музик

Музик Мартуська

і я маю кілька. найцікавіший - на чолі у формі куба - в років 5-6, коли будували церкву Володимира і Ольги, ми з сестрою там бавились, і я запорола бузьою в купку каміння... крові було... але його видно, лише коли я злюся, і то якщо людям сказати, що він в мене є, а ні - то не помітять.
    проблем з тим не маю, видаляти не планую

9. zaderyshka

zaderyshka Member

І я маю великий шрам на нозі, головне його ніякою одежинкою фактично не прикриєш, бо в такому місці, де чобітки ще не дістають, а спіднички вже не дістають. А ще він досить синюватий. То була велика дірка від фурункула, а поряд трошки збоку інша, щоправда вже набагато світліша.
    Проблеми собі з того не роблю, як вже є, то хай собі буде.

10. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

А я зараз теж не знаю як ставитись до рубця від кесаревого (від пупчика і донизу). Звичайно, це не найгірша біда - і я б сама хотіла, щоб вона була найгіршою.....Але не можу змусити себе одягати свої старі футболки і купальники - купатися ходила в парео :sad:
    Чоловік каже що то мене не псує - і я вірю що це для нього так :) ...але все одно в голові вавка..І не знаю, чи мине.

11. Molecule

Molecule New Member

В мене рубець в ділянці попереку,у вигляді чайки :) Колись в дитинстві була в мене гемангіома,після видалення її залишився акуратний маленький рубець. Пропонували мені зробити тату на ньому,але я відмовилася, і так красиво :)

12. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Мене дуже цікавить видалення шрамів. Радили хірургічне відділення косметологічної лікарні на Чорновола. Але не знаю, до кого там варто звернутися, - хочеться потрапити до хорошого лікаря.

Чула про видалення шрамів лазером. Може, хтось знає з власного досвіду, наскільки воно результативне, і де є у Львові. Дуже потребую Вашої поради.

13. roma roma

roma roma Member

Шрами на тілі

В мене така проблема, маю два досить помітні шрами на ногах, може хтось знає як того позбутись, буду вдячна.

14. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Дівчата, я хтось з вас чув про силіконові пластирі та силіконові мазі для розсмоктування шрамів?
    Щось мій рубець від маститу, 5-річної давнини почав свербіти і здається трохи змінилась форма. Може доберусь до лікаря, хотілось би переконатись, що він не переростає в келоїдний.

На рахунок силіконових пластирів дуже цікаво, але бачу що дуже дорого і тільки в інтернет магазинах. Є якийсь дерматікс гель силіконовий, написано його мажеш, а після висихання 4-5 хв, він може накриватись одягом і продовжує свою дію.

Ще читала про "срібні місточки", в інтернеті багато відгуків хороших. Можна змайструвати самому, на пластир треба наклеїти полоски фольги, а тоді на шрам. Тут щось спільне з китайською медициною і їхніми мідними пластинами. Типу перерізані енергетичні меридіани з"єднуються металом, і так шрам гоїться.
    Я пробувала клеїти на шрам від кесарева і на той що від маститу також. Той що КР він свіжіший бо старий від першого КР висікали. Виходить тому що КР - 3 роки. Там пишуть, що розсмоктуються навіть спайки і внутрішні рубці, не знаю чи це правда, але перші дні що я ходила з тим стрібним місточком, у мене буквально зразу після наклеювання дуже нив низ живота, як при місячних. Носила десь днів 5, потім закинула. Потім знову пару днів носила, але такого ниття як спочатку вже не було. Не знаю, може варто попробувати знову. Шрам від КР здається став тоншим і еластичнішим. А от на рахунок того, що від маститу, то не знаю, в суммі я напевно носила на груді його з тижнів 3, якщо скласти всі дні. Може толку більше якщо без перерви, але у мене так не виходило.

Думаю, що силікон діє подібно до срібних місточків. Виробники силіконових пластирів і самі пишуть, що толком не відомо чого вони помагають. А може електропровідність у них схожа з нашим тілом і він діє на подобі металічних місточків?

А що ви думаєте про це?

15. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

я про такий пластир не чула, але моя сестра шрам виводила за допомогою лазера.

• Подобається Подобається x 1
  16. Kandya

Kandya Well-Known Member

В мене таке питання. У вересні доця (найменша, тоді їй 1,3 р. було) вдарилась об бордюр і розсікла чоло -- вверху біля лінії волосся, приблизно над оком. То така малесенька смужка може 6-7 мм (міліметрів - не сантиметів!) і глибина того поізу десь була 2-3 мм -- багато крові не було, тому ми нічого не зашивали, до лікаря не ходили. Рана давно зажила, але мені постійно здається, що під тим місцем є якась випуклість. Не м"яка, а тверда, такий бугорок. Я ще припускаю, що то просто може бути "вічний синяк" -- бо вона любить влупитись чолом в двері, а оскільки той шрам трошки виступає -- то це місце швидше від лівої частини чола потрапляє під удар. Короче, може щось бути небезпечне під тим шрамом? чи я себе накручую?
    --- дописи об"єднано, 6 Квітень 2016 ---
    чи то так той шрам випирає?

17. ohmyglobe

ohmyglobe New Member

В мене багацько шрамів :girl_sad: Найбільший на лівому плечі. Ще у дитинстві перевернула на себе горнятко з окропом. Але я помітила що частіш за все мої шрами помічаю тільки я. Мій хлопец помітив його лише через півроку сумісного проживання, і то коли я звернула на нього увагу

18. solana rok

solana rok Well-Known Member

Швидше всього просто так зрослося, в мого малого таке на чолі

Ну і про шрами. В мене якась манія обпікатися тому шрамів багато, дрібних штук 10, на шиї, руках, бедрах, і два великі на нозі 3х4см від мотоцикла. Не комплексую, хіба трошки нервує на загорілих ногах різниця в кольорі.
    Щастя вам

19. Mashulia

Mashulia Well-Known Member

В мене багато шрамів. Два з них великих - один під коліном, другий на руці, після відкритого перелома. Дуже великий дискомфорт через них. Якщо той що на руці можна прикрити годинником і браслетом, то той, що на нозі не сховаєш :-( Літом часто питають, що то таке зі мною - невже в дитинстві по деревах лазила (що є правдою), кажуть, я не схожа на дівчину, яка може мати такі шрами.

20. Divchyna vesna

Divchyna vesna Юна фіялка

В мене шрами в інтимних місцях. Майже. Один - після операції на апендиксі, але лишились тільки крапочки. А інший - в тому місці, де закінчується копчик :girl_haha:. В дитинстві, років в 5, з'їхала по спинці ліжка, кант спинки припав якраз на копчик