Швейна машинка

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Oduvashka, 6 Травень 2011.

1. slio

slio Member

Яку швейну машину купити?

Порадьте, будь-ласка, яку вибрати швейну машинку для дому. Зараз машинок є величезний вибір і з дуже різними цінами. Мене цікавить оптимальне співвідношення ціна-якість. Є машинки з функцією оверлока. Чи треба брати овверлок окремо? І де у Львові краще купувати машинку.

2. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Відповідь: Яку швейну машину купити?

Коли я вирішила купувати машинку, то звернулась до знайомого, який мав швейну фабрику. Він підібрав мені стареньку німецьку машинку не вельми відомої марки. З функцій має всього навсього різні види стібків. Про сучасні, типу Бразер, сказав, що зараз вони виробляються всі в Китаї і якість їхня погіршилась, більшість внутрішніх деталей пластикові.
    Про оверлок, наскільки я знаю, краще мати окремо. Але то краще спеціалісти порадять, я не є професійна кравчиня :)

3. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Відповідь: Швейна машинка

в мене бразер стар- 50, служить мені біля 10 років.. дуже хотіла джаноме.. не було їх ще тоді у Львові...
    вибирала б з цих двох фірм, великий вибір джаноме є в швейному світі на івана франка, а бразерів на личаківській...
    джукі і сінгер я б не рекомендувала.. подружки купляли то плювались від них...

резинки- нитки мені найзручніш пришивати зиг-загом, зверху-знизу звичайна нитка, просто натягую резинку і пристрочую її...

4. New look

New look Well-Known Member

Якщо суто для дому, то я знову ж таки радила б Джаноме Ексель 18 або з цієї ж серії Janome MyExcel W23U . Машинка як танк. Шила на ній грубу шкіру в 2 слої і джинси (в місцях в 6 слоїв прошивала впевнено). Але таке шиття рідке. Я на новій комп,ютерній Джаноме взагалі не могла собі джинси підробити, таке витворяла що ну... прийшлось діставати стареньку Ексель 18 (добре що я її не продала, як хотіла спочатку після придбання 2-ї). Зазвичай багато строчок і не використовуються в машинках де є їх багато. Взагалі дорощі комп,ютерні машинки більш вибагливі і ніжніші.

Оверлок як на мене краще окремо, якщо дозволяють фінанси раджу Janome MyLock 644D/714D. Трикотаж без оверлоку нікуди. Особливо, якщо багато шити для діток всякі трикотажні вироби.

Як і ГаЛоЧка я проти Зінгер і Джукі. Бразер мені також не сподобався, мала змогу недавно на ньому шити.
    В мене вже 3 роки ця машинка, шила на ній багато. Кілька раз закапувала масло і все. Працює як новенька. Мені подобається її металевий корпус, дає якусь впевненість )))
    І купити я б також радила у Швейному Світі на Франка. Там і пощупаєте, і спробуєте попрацювати, і Вас навчать як і що...

5. ГаЛоЧкА

а ще краще коверлок) щоб гарно підігнути трикотажні вироби, а взагалі якщо не планується шити трикотаж, то можна обійтись і звичайним зиг-загом в якості обметки..

6. New look

Вставлю ще свої 5 копійок):girl_blush2:
    Якщо коверлок, то мені особисто більше подобається оверлок і розпошивалка окремо.

7. LuBimaya

LuBimaya New Member

Підтримую! Колись один мудрий дядько сказав мені, що ніколи не можна вестися на всяке 2-3 в одному. Функціонально завжди краще, коли все працює за безпосереднім призначенням. Усі переобладнання рано чи пізно просто зіпсують машину.

8. terezka

terezka котяка-вишивака

тепер і я щаслива власниця швейної машинки, і маю кілька запитань від "чайника":
    порадьте що додаткового купити необхідно для початку (щось типу ножиць і т.д.?) і що не варто купляти

9. New look

Не раджу накуповувати відразу купу аксесуарів, бо будуть лежати без діла.
    Я б купила ось таку штучку [​IMG]
    + кравецькі ножнички.
    А там з часом все докупиться поступово. Нитки також будете купувати як підете за тканиною, той назбираєте.

10. Holly

Holly Moderator

Я спочатку докупила шпульки і коробочку до них. А пізніше побачила набір - шпульки в коробочці, то купила і його. З ниток купила чорну, білу і таку жовто-коричневу спеціально для джинсів. Голки були в комплекті, я купила лише для джинсу. Кравецькі ножиці. І от недавно докупила ящичок, щоб то все разом тримати.

11. LuBimaya

LuBimaya New Member

підтримую! незамінна річ!!!
    із необхідного:
    ножиці кравецькі, набір крейдочок для розмітки тканини, сантиметрова стрічка, кравецькі булавки (раджу без намистинок, а з петелькою, особливо Московського виробництва) та подушчка до них (можна зробити самій ;), зручно, коли вона має гумочку, і вдягається на руку ), розпорювач.
    Нитки з часом самі наберуться, в мене вже цілий ящик...

12. New look

Точно, а мені вилетіло з голови))
    Доречі за крейдочки, я більш люблю милом малювати, воно легко випирається. А от колись як починала, то шила молочну-шифонову блузку, і креслила лінії голубою крейдою. Коли зшила вже блузку, то крейда просвічувалась наскрізь і взагалі не випиралась. Ну ніяк. Спочатку пробувала у ваніші, взагалі нічого не дало. А потім 5 шматків тої тканини прала різними засобами, єдине що взяло- білоруське господарське мило)) Ох я тоді перелякалась, що блузці кінець)) Тому раджу на свілих тканинах бути обережним з кольоровими крейдами.
    А розпорювач є в наборі до машинки)

13. LuBimaya

LuBimaya New Member

А я маю таке милко, яке навіть прати не потрібно. Спеціальне кравецьке, зручної форми. Коли його наявність на тканині вже не потрібна, можна просто потерти рукою, і воно зникає. А з милами самостійно зробленими теж потрібно бути обережним. Часто вони лишають масний слід, який теж не відпирається. А деякими милами навіть малювати не можна. Тому, щоб вберегтися від неприємності, слід спробувати помалювати на маленькому клаптику тканинки, щоб подивитись, як змивається)

п.с. А розпорювача в мене не було в наборі до машинки) Але за два роки шиття я вже, певно, 10 штук поміняла. ;)

14. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

15. ГаЛоЧкА

а в когось є побутова вишивалка? яка модель і ваші відгуки щодо неї?:ed4d70def841dc74b57

16. Almariel

Almariel Well-Known Member

хочу машинку. мама каже "купуй Зінгер, купуй Зінгер". подивилась на ціну в Україні і в Німеччині - різниця десь 30%, в Німеччині дорожче. думаю зайти в магазин і запитати, де виготовлено. раптом, якщо в Європі, то варто брати Зінгер?
    і ще таке питання. я повний чайник в цьому - не розуміюсь зовсім. якщо, наприклад, шити велику ковдру, то як поміститься півковдри з правого боку від голки, під рукавом машинки? чи є якісь спеціальні хитрощі чи пристосування?
    навіщо треба верхній транспортер?

17. New look

Зінгер колись у наших бабусь був добрий. Зараз знаю, що це одні з найгірнших машинок. Колишня слава не підтверджується тепер аж ніяк(
    Транспортер потрібен, щоб верхня тканина відповідно до нижньої не зсувалась.

18. Almariel

а таке хтось знає? бо якраз хочу машинку взяти, щоб ковдру пошити.

19. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

З чого зробили такі висновки?
    Не все так однозначно. . В кожної фірми (чи то Бразер, чи Зінгер і т.д.) є вдалі і "не дуже" моделі. Тобто варто порівнювати і оцінювати конкретну модель машинки, шоб говорити про + і -

таке тоже знаю

якої товщини хочете шити ковдру? бо для пошиву ковдр є спеціальні промислові машини в яких йде збільшена робоча площа- тобто оцей рукав, збільшений шпульний комплект (бо і нитки товстіші використовуються), лапка транспортер...

20. Almariel

в мене тонесенька ковдра, але велика: 2,2 х 2,4 м. мама моя колись шила ковдру вдома, то по периметру прошивала скільки можна було, а центр вже трохи вручну зшивала.
    а нема такого, що низ машинки під рукавом знімається?
    а причина?