Смажимо на олії. Якій?

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ука, 14 Листопад 2008.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    Я смажу лише на олійковій олії або маслі або суміші олія+масло.
    Якщо пампухи, то вони найкраще на смальці але використовую і лляну для цього.
    Отже в мене в обіході або оливкова олія або лляна.
    Нажаль соняшниковою і кукурузною не користуюсь. Не люблю їх запаху.
     
  2. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    Нінусь, так нам Австрії не треба у нас тут свої є. Спокійно можна купити пательню за 200 дольців. Ну але як я таку куплю, то точно на ній смажити не буду. Поставлю її і буду дивитись на ню як на картінку. :lol::p

    Он я знайшла, покупай падєшевєло било рубль стало два! ($402.38)
    http://www.ablekitchen.com/ProductDetails.asp?ProductCode=PWC-45314-30&Click=2642

    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 16 Січень 2009
  3. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?


    Але ж наприклад той жe бeргоф чи вiнцeр пишуть що баняки це лише харчова високоi якості сталь, без сплаву. Чи брeшуть :-/ ? :scare:
     
  4. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    У пeршому дописi Ука дала посилання, дe пишуть що рафінована шкiдлива для смаження, а тут навпаки . Чи може я щось погано прочитала?:scare:
     
  5. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    Я колись мала проект на Майолі. Бачила як та олія робиться. Після того рафіновану олію намагаюся не вживати. А нерафіновану Майолу їмо. Ще Чумак купую
     
  6. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    Я не беруся судити. За що купила, за те і продаю.
    Людина серйозно підходить до вивчення будь-якою речі і не шкодує ні часу, ні грошей (він робить дослідження за свій кошт, не знаю більше людей, які так беруться за вивчення питання). Я йому довіряю на 100%.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    Почитала я трохи жж по посиланню Уки з 1-го допису i висновок такий: смажити варто на ghee - 'топлeнноe' i процiджeнe вeршковe масло.
    Кому цiкаво чому i як отe ghee робити, ось лiнк:
    http://xenia-mikhailov.livejournal.com/477378.html#cutid1
     
  8. Mira_SH

    Mira_SH Well-Known Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    А мені пампухи смажені на смальці добрі поки теплі, а потім смалець застигає і вони твердіють.

    Смажу на Олейні, рафіновані, до салатів- оливкову використовую.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    А я пампухи смажу на кулінарному жирі, на олії взагалі не виношу), а на смальці то навіть не пробувала...
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    Може бути... в мене просто ніколи не виходить аби ті пампухи залишались на довше. Знаєте коли арава з 25 чоловік і кожен хоче хоча б по-два з*їсти, а я роблю стандарт на пів кільо муки... то воно не виживає довго.
    Я он на щедрий вечір вже зробила в два рази більше пампухів як звичайно, і посмажила на кулінарному жирі, а ті пампухи всеодно зникли за 5 хвилин. Якби м не вирвала від них одного приховати для чоловіка, то він б навіть і не знав бідний що в нас були пампухи.:scare:
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    А чому ви на оливковiй eхtrа vergine нe смажитe, а тiльки в салати/кашу? Бо вона дорога? Чи ще чомусь?
     
  12. Комарик

    Комарик New Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    А де ви берете кулінарний жир??? Бо ми вдома для смаження використовуємо рафіновану Чумак, а до салатів я недавно викупила олію розторопші :rolleyes: і комбіную її з нерафінованою Чумаком або Щедрим даром
     
  13. Luсky

    Luсky миється в бані

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    А хтось знає з чим використовувати арахісову олію?
     
  14. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    гм, а куди віднести сметану? тушкування на сметані теж виділяє канцероген?
     
  15. Un.Known

    Un.Known Well-Known Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    Часто використовується в азійській кухні.

    Я додаю до sweet&sour і до салатів. Знайомі на ньому опікають м’ясо.
     
  16. DarkNess

    DarkNess New Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    Арахісова олія чудово підходить для будь-якої жарки, оскільки має високу "точку згорання", а токож для заправки салатів та приготування соусів. Я смажу на ній, мені подобається.
    Я, наприклад, смажу на оливковій олії і яєшню, і деруни, і оладки, і м"яско і т.і. (Звичайно, яєшня найкраще виходить на вершковому маслі) А оладки, смажені на оливковій олії, не мають гіркуватого присмаку на другий день), вона підсилює смак самої страви, і не дає гіркоти як соняшникова.
    Добре для жарки ще підходить кукурудзяна (не містить канцерогенів, не піниться і не пригорає), пшенична(або із сумішів ше якихось злаків, точно не пам"ятаю) і смородинова олії (правда її я ше не пробувала).
     
  17. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    А де ви її купляли?
     
  18. pelagiya

    pelagiya New Member

    Відповідь: Смажимо на олії. Якій?

    Ви щось плутаєте. рафінована олія - це очищена олія, а не пересмажена.