Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільки

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Adriasia, 9 Серпень 2011.

?

Я

1. власник собаки і повністю дотримуюся правил вигулу собак

15,1%
  2. власник собаки і вигулюю як хочу і де хочу

2,0%
  3. не маю собаки, але мені чужі не заважають навіть на дитячому майданчику

2,4%
  4. не маю собаки, але не проти чужих собак, якщо їх господарі дотримуються правил вигулу

80,0%
  5. кицька в мене, а собакам - собачу смерть!

0,5%
  1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільк

Не зовсім про дитячі майданчик, та все ж. Ми живемо в старому будинку в центрі, з внутрішнім двориком. Про те, щоб я вийшла туди з дитиною погуляти (щоб він на велосипеді покатався чи побігав), навіть мови нема, бо сильно мудрі і грамотні сусіди взялись на спосіб випускати своїх псів, а самим сидіти на балконі і зверху давати собаці вказівки і настанови. Сказитись можна. Ну чисто на дистанційному управлінні песики. І навіть в під"їзд зайти страшно, бо ті пси легко можуть з двору забігти в під"їзд , доволі неочікувано. А я собак в принципі боюсь (за що велике дякую власникам тих собак, які в моєму ранньому дитинстві вискочили мені на плечі, бо ж були без повідка), а після кількох неочікуваних вискакувань в під"їзд, і неочікуваного зльоту по сходовій клітці, різкого гавкання і т.д. мій малий вже теж не в захваті і починає кричати істерично. На зауваження реакції нуль, або шедевральне "Возьмите ребенка на руки, если боится" (то нічого, що "ребенок" має 16 кіля, а в мене живота не помітити нереально). Ну просто живий куточок, а не під"їзд - голуби, коти, а тепер ще й новий спосіб вигулу собак. І я тим всім маю страшно тішитись і всіх розуміти. Часом маю непереборне логічне бажання позичити в когось на пару днів крокодила (ну або щось з тої опери) :girl_crazy:

2. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільк

А Ви разок зателефонуйте в ЛКП "Лев" і скажіть, що по Вашому подвір’ї гасають на вигляд зовсім не здорові пси і вони без господарів. Або в міліцію з аналогічним дзвінком. Думаю, господарі надалі будуть відповідальнішими.

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Та ну, більшість людей, які тримають собаку, зовсім не одинокі.

Люди тут про тенденцію говорять, а ви про крайнощі. Багато знаєте собак-поводирів? А ті, які лікують психічні захворювання?
    Я не проти собак. Але мають ж бути якісь пріоритети. Діти - перш за все. Якщо самотня людина тримає собаку і любить її як дитину, то вона її пильнуватиме і доглядатиме за нею. Але тут люди обуруються на інше - на пофігістичне ставлення до малих дітей, до місць вигулу і до правил тримання собак. Не дитина чи її батьки мають боятися собак, а господар собаки має переживати, щоб та нічого не накоїла. А виходить навпаки, а ми ще потім жаліємося, що діти бояться собак.

4. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Направду, може я не там гуляю з дитиною, або собак-людожерів не помічаю, але таких жахів, про які тут пишуть не бачила. Серед знайомих, які мають собак, навіть пекінеси гуляють на повідочку (щоправда без намордника), свою дитину я просто навчила, що до чужих собак підходити не можна, але і втікати від них не треба.
    Багато писала, але витерла, бо розуміння все одно не буде.

5. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

ну значить Вам або повезло, або мало гуляєте..
    тільки от чогось мені думається, що як колись стикнетися із тих "жахом", то вже будете "по іншу сторону барикад" писати)))
    так, я висловлююся категорично проти, але
    бо дууже часто із тими нахабами стикаюся на Левандівці, нажаль. Можливо в інших р-нах міста більш виховані власники собак, та мені про це наразі невідомо із власного досвіду.
    І повірте, що мені було дуже приємно бачити того мужчику, що вигулював свою собаку на повідку та в наморднику, та таких одиниці.
    І ще я стараюся якомога менше ( навіть в обід) гуляти з дитиною в лісі нашому, бо знаю, що там купа тих собак і навіть безпритульних, та коли приходиш на загаджений дит.майданчик з купою собак, то це особисто мене обурює....

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

два роки тому мого малого вкусив сусідський кокер-спаніель. І сталося це не на вулиці,не на подвір ї, а банально у під їзді: ми виходили з ліфту, а сусідка стояла з кокером по ту сторону. Чого прийшло в голову тому кокеру при відкритті дверей ліфту одразу кинутися - для мене питання. Кокер був на повідку ( довгому) , але без намордника. Сусідка довго вибачалася і запевняла, що то у них така "активна собачка". Добре, що малий мій був у джинсах і відбувся лише синцем із слідами зубів, а не рваною раною. Але вже два роки він просто панічно боїться будь-яких собак ( а пацану вже 10 рік і до того він спокійно реагував на вуличних песиків і не боявся навіть підходити до них чи погладити). Зараз- як тільки чує гавкіт собаки поблизу, у нього просто приступ паніки починається і він намагається кудись сховатися. Реакція у собачників зажди одна: "такий великий хлопець, а так собак боїться. Не зачепить тебе наша собака". І що , пояснювати кожному, що вже колись "зачепила", навіть у той момент, коли цього навіть ніхто і сподіватися не міг? Тепер щодо інших сусідів, які тримають собачок: двоє з нашого під їзду ну дуже свідомі господарі - вигулюють собак не на подвір ї, де діти бавляться, а йдуть далі; песики на повідках, у ліфт з іншими сусідами із песиком не заходять- чекають і в під їзді узагалі своїх песиків беруть на руки ( там спаніелька і болонка). А ще є варант сусіда , у якого у самого маленькі діти і тим не менше, той песик вигулюється без повідка і на дитячому майданчику. І мені якось трохи не по собі, коли бачу, що тут же песик в туалет сходив, а поруч діти ковдрочки розстелили і ляльками бавляться на тому ж п ятачку...

однозначно: тримає господар собаку, хай вигулює її на повідку, з намордником і не під під їздом чи на території дитячих майданчиків. У моєї сестри теж є собака. Але за територію особняка її не випускають. А якщо і випускають, то лише поряд з господарем і зі всіма атрибутами.

7. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Біля мене шкільний стадіон, з якого під час толоки тоннами вивозяться пляшки і шприци використані. І ще дещо) Охоронці школи навіть і не думають озиватися до компаній, які постійно пиячать на території навчального закладу. Наркомани - це, взагалі, окрема тема. Ця вся шушера почувається, як риба у воді, безнаказанна.
    Показовий випадок був раз у парку. Виходжу зі своїм маленьким песиком, він на поводку, якийсь чоловік робить зауваження: ви бачили, шо тут вигул заборонений? Я: звісно, маєте рацію. Показую на групу мужчин з великими собаками, без поводків і намордників: ось там з бійцівськими псами, зробіть їм зауваження, прошу вас. Зразу як води в рота набрав, розвернувся і пішов.
    Дуже просто ганяти жінок з цуциками, а от з татуйованим хлопом плюс стафф впридачу щось ніхто бажання не має поспілкуватися. Я зацікавлена у дотриманні порядку і законів, але не таких, "як дишло" - на кого повернув, так і вийшло. А то ведуть якогось спанієля - то візьміть на поводок. А кане-корсо/піт-булі - нічого, хай бігають.
    ПС. Завжди і я, і всі знайомі собачники маєм кульки для прибирання за собаками.

8. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

ну реально міліція має цим займатись: і наркоманами, і собаками

9. ViTanya

ViTanya Member

пісяєм-какаєм в іншому місці. На рахунок алергії - якраз якщо гуляти зимою чи в дощ - то ми алергією діткам не загрожуємо. В мого сина алергія на собачу шерсть, тому і породу вибрала короткошерстну, гладкошерстну, без підшерстка, практично не линяє - тому не алергічна. Зате собаця мерзне, тому зимою чи в дощ гуляємо в курточці.

10. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Або на гарячу лінію міста, вони виклик не знімають, поки вам не віддзвонять

11. Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільк

Зразу скажу : живу в особняку .Маємо милу невелику собачку хатню .З вигулом проблеми нема ,територія своя і немаленька ,прибираємо самі .Собачка дуже симпатична,ми її любимо ,але на чужих кидається без попередження ,причому кусається.На брамі маємо відповідну табличку ,брама закрита на ключ. Коли приходять гості ,ми собаку просто закриваєм.

Дуже дивуюсь тим господарям ,які вигулюють собак без повідка і без на мордника,на дитячих майданчиках . А маленькі миленькі песики так само боляче кусаються ,як і великі .

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

13. terezka

terezka котяка-вишивака

і я про що, і дуже шкода, що власники отих малих псів навіть не думають брати їх на повідки, вчити хоч-чомусь. Нещодавно бачила у супермаркеті - щось типу пінчера пробувало на "зуб" м"ясо на поличках холодильника, доки господиня обирала що купити:girl_impossible:

14. Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільк

Як уже писала ,на брамі відповідна табличка ,дзвінок .Деякі розумники не зважають ні на що,пхаються на подаір*я без дзвінка (пса ж невидно .А ДВОРОВИЙ НА ЛАНЦЮГУ ) Наша мила Реся ,яка знає окружну дорогу до брами ,заходить тихенько з тилу і з диким гавкотом (вона ж на посту )нападає ,індивідум ,дивлячись на мале дзявкало ,махає ногою --коронний номер -- прокушена нога .Фініта .Тепер тримаємо браму на замку,дзвінок працює.Я в хаті .Одному індивідуму треба було мого чоловіка.Перелазить через браму (бо ніхто не виходить),вискакує собака ,він відмахується ,собака кусає...На шум вискакую я ,пострадалий збирається бити собаку .Я кажу : "Попробуй вдар -сама загризу ! Табличка Є? Брама закрита ? Дзвінок Є ? подзвони ,я закрию собаку,відкрию браму ."

Мораль сєй басні - таблИці треба читати ,а те ,що пса не видно ,не означає ,що його НЕМА !!!

15. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Йду сьогодні по Сихову з своїм песьом - на короткому повідку і команді "Поруч". Посередині тротуару жіночка одною рукою тримає телефон і повідок собаки, іншою - щось шукає в сумці. Проходимо мимо, її собацюра приблизно такої породи кидається з риком на мого, мій пробує втекти, вона - чудом його зупиняє і, як ні чого і не було, йде собі далі і триндить по телефону. Я не витримую і кажу їй, що її собака є бійцівська і має бути в наморднику. Відповідь "а ачєму ета тєбя валнуєт??"... Про те, що вона - рагуль, я їй сказала. І закликаю всіх не мовчати. Може з часом до таких людей і дійде.
    П.с. Дане дійство було за 20м від дитячого майданчика.

16. Holly

Holly Moderator

Мене вже просто дістали собаки, які вільно бігають по тротуарах, біля магазинів і т.д. І слова - "та не бійтесь, він маленький, він не кусає". Як я маю в секунді пояснити дитині, щоб вона не боялась? А пес в той час летить на дитину. Складається враження, що люди ніколи не навчаться поважити інших людей.

17. AilataN

AilataN жива

Я вже готова починати якусь акцію протесту.
    Чувак, який має собаку який вжер мого песю і далі ходить вже зі своїми двома псами без повідків. Робила йому зауваження ( м"яко кажучи), питала чи йому повідок подарувати ( м"яко кажучи), тупо ухмиляється і щось там вякає , на своїй рагульській мові. Але став гуляти з ними в інший час, і ми постійно з підвищеною увагою.

18. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Я за. Берем своїх улюбленців на повідки (в кого більший пес, то і в намордник), декілька міліціонерів з витягом з законодавства, роздруківку порід собак, яких заборонено вигулювати без намордника і повідка, в ідеалі - парочку журналістів і робим рейд по Сихову, центру і в місцях скупчення таких мудрагелів.

Ще можна замовити декілька білбордів з дотепними гаслами...:girl_feminist:

Останнє редагування: 21 Липень 2013
  19. Siania

Siania Love Life

20. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

http://kopandcom.com/ukraine/inform...e-u-misti-vidileni-mistsini-dlia-vigulu-sobak
    Цікавий момент про місце вигулу собак)) Ті, хто живе біля Краківського ринку, повинні вигулювати свою собачку за адресою вул. Винниця (під лісом);. Це ЇХАТИ машиною хвилин 20.

---------- Додано в 17:23 ---------- Попередній допис був написаний в 17:20 ----------

Зовсім не так само. Великий може покалічити, може загризти до смерті.

---------- Додано в 17:26 ---------- Попередній допис був написаний в 17:23 ----------

Це рідкісний випадок. Постійно бачу, як біжать такі псиська перед господарями. А ще є вівчарки, в принципі, я їх менше боюся, але коли пес без поводка і прямо на нас (а мій загавкає 100 про), я кричу господареві - візьміть собаку на поводок! - а він навіть не дивиться в мою сторону, то стрес потім такий, що до самого дому руки трусяться.