Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільки

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Adriasia, 9 Серпень 2011.

?

Я

1. власник собаки і повністю дотримуюся правил вигулу собак

15,1%
  2. власник собаки і вигулюю як хочу і де хочу

2,0%
  3. не маю собаки, але мені чужі не заважають навіть на дитячому майданчику

2,4%
  4. не маю собаки, але не проти чужих собак, якщо їх господарі дотримуються правил вигулу

80,0%
  5. кицька в мене, а собакам - собачу смерть!

0,5%
  1. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільк

Назвіть хоть одне місце де не може ступити нога дитини?
    Логічно випливає, що діти можуть бути всюди. Ти ж не знаєш чи за 50 метрів не вибіжить чиясь дитина, навіть в тому ж лісі. Висновок: пускати собаку без повідка тільки на балконі. Так безпечніше...

2. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільк

А відколи це вже ліс став майданчиком для дітей? Чи то вже не можна і там вигулювати собак!
    Зараз вимальовується така картина - собак, по ваших словам, взагалі не можна заводити, бо вони мішають всім!
    Не ображайте будь-ласка людей, це вже трішки занадто. Без образ.

Там і зараз вигулюють собак, але ж в кінці поставили дитячий майданчик, і скоро собачників звідти будуть виганяти!

3. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Еееемммммм.
    Якби вам пояснити...
    Ви пішли з дітьми на пікнічок до лісу.
    Не на дитячий майданчик, не на ігрову площадку, не в луна-парк, не в театр юного глядача - до лісу. Тобто до місця, в якому присутність дітей хоч і ненульова в принципі, але не має за замовчуванням враховуватися всіма, хто там перебуває.
    Тобто якщо та пані мала подумати "а може там будуть діти" і вигулювати собаку на повідку, то чому ви не мали б подумати "а може там будуть собаки?" і піти на пікнічок у якесь більш цивілізоване місце?

Знаєте, ви мені цією фразою нагадали гамерицький закон "Ні - значить ні". Суть закону в тому, що якщо панянка в процесі... емммм... виробницства дітей передумала і недвозначно про це заявила. то пан мусить все зразу припинити, інакше загримить за згвалтування. Тут так само. гуляєш з собакою, приходять діти - і ти мусиш моментально вшиватися. Нє? :)

4. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

А дітей на пікнік в ліс неможна водити? Чи то строго в резервації ,,дитячий майданчик,,
    Треба бути людьми і нести відповідальність. Якщо ви хочете гуляти з собакою в лісі то пильнуйте. В тій ситуації, що я вище описала, було чітко видно, що там діти ( то був вихідний день, там взагалі людей було багато) ну можна ж собаку до себе покликати?

5. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Та все можна. От тільки чомусь основні бажаючі загнати когось в резервації починають голосно обурюватися, лиш тільки забачивши літеру "р" :)

6. Bree van deKamp

А на дорослих собаки не нападають? Мою свекруху минулої осені покусав пес, якого випустили погуляти.

7. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Я люблю собак, але вигул собак без намордників по вулиці ( громадських місцях) вважаю неповагою до оточуючих, що повинна нести за собою суттєвий штраф....

8. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

В лісі?
    Гадське обмеження на кількість символів у дописі, на тобі, на! :)

9. Bree van deKamp

Практично. В парковій зоні. З найближчих особнячків комусь було впадло їти з собакою гуляти

10. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Я згідна, що люди є дуже різні, в тому числі і такі з якими неможливо покумунікувати, але ж навіщо Ви так до форумлянки? Вона безліч раз написала, що прибирає за своїм псом, що спускає тільки, якщо нікого не має і пильнує-пильнує улюбленця, а Ви так... Не рівняйте всіх! Є погані господарі, але ж не всі. І навіть якщо добрих є значно менше, не варто на нас всіх тут кричати. Так, дітки є перш за все, але не можна всіх хто має собаку змішувати з брудом.

11. Balu

Balu Member

От власне. Чого зациклились на собачниках? Згадався випадок. Йшла раз, дивлюсь, малий хлопчик (років 5-6) копав маленького цуцика, як футбольний м’ячик. Звісно, я почала з ним бесіду. Дитина щиро відповіла: а що тут такого? мені мама сказала, що нового купить. Рагулів виховують ті ж самі мами. Але тут не про те. Ми ж тут не починали говорити суто про неадекватних господарів, яких, нажаль, немало. Але й мамаш таких ціла купа, які гуляють з дітками, п’ють пиво, лишаючи все своє сміття в тому ж лісі. А бачили ви, скіко використанних памперсів в сихівському лісі валяється? Ото, певно, собачники лишають їх. Я сама гуляю і з дитиною, і з собакою. В мене немає ні часу, ні можливості вигулювати всіх по черзі. Тому, так вже склалось, що моя дитина не гуляє на майданчиках. Ми збираєм свою "банду", і йдем в ліс. Так, пси на майданчику дійсно зайві. Не раз сперечалась зі свою сусідкою. Вона свого йорка вигулює прямо поміж дитячих карусельок, гірок і т.д. Не в час, коли діти гуляють, але ситуації з какульками то не змінює. До слова, в мене ніколи не виникало конфліктів стосовно мого пса. А гуляю я його без повідка. Біля дому і в місцях скупчення народу беру на повідок. Мені зранку набагато простіше вибігти з дому з псом на повідку, пройти через натовп школярів і садочкових дітлахів, і прийти в ліс спокійно його спустити.
    Ще от думаю про майданчики для собак. Далеко не всі песики будуть дружно вигулюватись на одній закритій території. В мене, хоч пес і плюшева нянька, інших псів не любить (псіх-одіночка). І то на тому майданчику буде постійний гавкіт. І знов же знайдуться невдоволені, які і дитину спати не можуть покласти, і в яких діти лякаються від того.

12. Masja

Masja Well-Known Member

Тут вже кілька разів писали про офіційні місця вигулу собак. Так, вони є. На папері. Повторю те, що писала кілька сторінок назад: недалеко біля мене, на території житлового будинку, визначили територію для вигулу собак. Ні тобі таблички, ні попередження людей, які там мешкають.
    Так от, люди зробили для своїх дітей пісочницю і лавочки. Скажіть, ким я буду, коли приведу свою собаку туди гуляти, навіть, коли поприбираю його каки з пісочниці???? Але ж я маю право там гуляти офіційно, бо це - "територія для вигулу собак"))) Коли собачники пробували самі сказати людям, що там можна вигулювати собак, ті мало їх не з"їли... А чого??? Це ж офіційно, а ми всі - дуже правильні)))
    Трошки дальше від мене є інша територія для вигулу. То люди зробили собі через неї стежку і водять дітей зранку в садки і школи. А шо, нашо обходити???)))
    Тому ті території - то повна фігня)))
    Щодо дитячих майданчиків, то безпосередньо там ніколи не бачила собак домашніх з господарями.
    Зі своїм псом ніколи не гуляю біля дітей. Тому з мамами і дітьми кофліктів поки не було) Але на стадіоні гуляю: рано-ранесенько, коли діти ще сплять, коли лиє, і на стадіоні хіба я, також взимку, коли через холод там теж нікого нема. Не раз мій спанієль викатулявся на тому ж стадіоні в людських "не добіг". Мабуть, культурно відпочивали...
    В інші періоди, гуляю в такому місці, де любляча мама точно своїх дітей не поведе. Там гуляємо без повідка. Це не є територія для вигулу собак. Що видумаєте?? Вже не раз бачу там "правильних" мамусь з дітьми (здебільшого в калясках): в одній руці сигарета, в іншій - пиво. Крик до мене: "Забери пса, він своїм гавкотом заважає моїй дитині спати..." Вибачте за наглість, але я "імєла їх ввіду".

13. Bree van deKamp

Приходьте до нас на Володимира Великого 46, господар випускає двох шавок прямо з вікна першого пповерху...

14. Masja

Masja Well-Known Member

15. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Звичайно, порозуміння має бути з обох сторін.
    Ще один "конструктивний" діалог і мами погані, раз там гуляють, і пес винний (вірніше господарка), бо це не його місце, і діти не сплять, "і всі всіх імєлі ввіду" :8:
    Знаєте, а таких багато, що не обтяжують себе вигулом. Я вже писала раніше приклад, що і балконами обходяться ))

16. Masja

Masja Well-Known Member

Ви не бачили цього місця. Тому гуляння тих мам в тому місці з дітьми не вважаю нормальним.
    З адекватними людьми ніколи проблем не було)

17. terezka

terezka котяка-вишивака

у Львові то дуже поширено, коли на єдиній місцині, офіційній! для вигулу собак, ставлять спочатку хрест, тоді дитячий майданчик, потім там же ж починають засмагати пенсіонерки, а ветслужба розводить руками, міліція при цьому каже - маєте повне право вигулювати тут:)))

в Києві то все простіше - є місця для вигулу (їх досить мало, і там теж часто роблять пісочниці для дітей, якось так повелось. Зате є правило - якщо до місця вигулу собак відстань більша, ніж 400 метрів, то вигул собаки дозволений з технічного боку будинку (і прибирати там не треба), прибирати слід у всіх решту місцях, де собака "не донесла".
    Є ще і певні обмеження стосовно шкіл, майданчиків дитячих та садочків - відстань де гуляють собаку повинна бути не менша ніж 50 метрів (що не заваджає адміністрації під парканом садочку зробити офіційне місце для вигулу собак).

І, дівчата, ті, хто не має собак, не плутайте поняття "вигул" і "прохід". Ходити по місту-парку та вулицям собака мусить тільки на повідку та в наморднику (якщо у паспорті так пише, що треба намордник), ще й з паспортом з усіма щепленнями.

18. Siania

Siania Love Life

Дівчата, кидаю сюди своє особисте слайд-шоу, може раптом Ви зрозумієте що собаки є хороші, і їх дуже сильно люблять господарі, і не треба рівняти всіх під одну лінію. Бо є всюди безвідповідальні люди: собачники, водії, пішоходи, велосипедисти, мамочки, бабусі і дідусі, викладачі, студенти, список довгий.
    Будьмо взаємоввічливі, не опускайтесь до такого низького рівня обзивати людей рагулями якщо Ви їх навіть не знаєте.
    Всім побільше добра і любові.
    :girl_tender:
    https://www.youtube.com/watch?v=L9knM1205z0

19. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Не знаю, але думаю, що самі в кишеню вони собі не беруть (хоча ні за що не можна відповідати).
    Чому?
    Так можна сказати, що і під"їзд свій мешканці самі мають прибирати, бо живуть там.

20. Corena

Corena Кулінарна муза 2013