Супермаркет чи базар?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Редвумен, 16 Січень 2010.

1. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Відповідь: Супермаркет чи базар?

Я ще додам...

http://unian.net/ukr/news/news-264408.html#1

http://news.finance.ua/ua/~/2/70/all/2008/08/06/133680

2. Chereshka

Chereshka New Member

в мене всьо залеже від настрою. Буває таке, що хочу піти по базарі, пощупати, поторгуватися, обійти всьо, взіти те що душі припало, ще побалякати з продавщицею.

А буває таке, нащо мені та бацьканина, нащо то всьо, зайшов в супермаркет всьо купив, що тре, не шукаєш і не лазиш далеко, пішов оплатив всьо за разом і не витягуєш по сто раз кошельок, малі шанси, що тебе обкрадуть.

тощо питання супермаркету чи базару я рішаю всьо своїм настроєм.

3. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

згідна! ми теж майже цілком відмовились від ковбаси, від сосисок і сардельок, від шинки. Єдине - деколи в знайомого продавця кусочок шинки або полядвиці. Тут я теж не особливо маю віру, що це корисно їсти, просто деколи хочеться :) І все те, що Unknown написала - чиста правда, і мені від того страшно!!!! Ну, але без ковбаси і сосиски ще ніхто не вмер, я вважаю.
    теж згідна. в мене знайомі в нашому селі годують свиней преміксами.
    А оцього я не знала, і трохи мене це засмутило...
    О, Молокія рулить!!!!! Якщо не встигли купити домашнього молока, беремо їхнє Казкове, а сметана - тільки їхня, і масло теж від них люблю. А от йогуртів ми не купуємо взагалі, сирків в шоколаді теж, і я не розумію тих мамочок, які це дають своїм дітям. Особливо тих, що мають доступ до інтернету. Як вже на то пішло, замість йогурта можна взяти наріне...
    ну... не всі... я думаю, не всі, точно. +ці корми ще не по кишені багатьом бабулькам.
    Редвумен, дякую за тему, для мене дуже цікаво і корисно. Дуже чекаю на нові дописи!

Останнє редагування: 16 Січень 2010
  4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я закуповуюсь в основному на базарчику під новим цумом або в Сільпо. На базарчику в мене вже є кілька бабусь в яких я вже років 6 купую картоплю, моркву, капусту, в общєм те що росте на городі.....
    Аналогічно з яйцями, мьясом, ковбасою копченою, творогом.... на тому ж базарі тих самих років 6 постійно беру в одних і тих же продавців (творог, ковбаси і копченості купую домашні). Вони мене вже знають і навіть радять що свіжіше і що не варто брати а прийти скажімо через пару днів. Курку ніколи не їла домашню - тому беру "нашу рябу", "Гаврилівське курча" чи в Сільпо - там без назви. Яйця деколи нам від прабабці передають домашні - але то пару разів на рік. Варені ковбаси і сосиски не їмо. Часто мьясо закуповуєм на Шуварі. Молоко домашнє не беру - виключно тернопільське Молокію - Казкове. Йогурти любимо Галичину в пляшках і напевно все. З фруктів літом є домашні з дачі чи з базару, зимою купую лише банани та апельсини. Яблука їмо постійно, польські, наш тато їх розмитнює, регулярно додому приносить. До речі я б не скзала що вони дуже хімічні. Наша мала як була маленька, то від багатьох продуктів які я їла, мала алергію.. а ті яблука я в любому вигляді іла - і абсолютно нічого в малої не було, ні животик не турбував ні висипки не було. І вся їх фірма їсть.....ящиками, і дітям своїм дає... і все гуд. Може також польське-польському рознь.

Останнє редагування: 16 Січень 2010
  5. Bonka

Bonka Well-Known Member

В мене все порівну дещо купую на базарі, краківському: домашнє молочне, яйця, овочі, фрукти, деяку рибу.
    А дещо в сільпо в скрині: олію, крупи, сир, рибу.
    Чоловіка батьки мають дачу, тому нам інколи перепадають різні овочі :girl_smile:
    Я м"ясо не їм, а чоловіку найчастіше готую телятину (купую на шуварі) або домашню курку. Ковбаси він не любить.
    Ще помітила що літом хожу частіше на базар, а зимою в супермаркет.

6. Halina

Halina Well-Known Member

Звичайно, що не всі. А на рахунок коштів то вирощувати дуже по кишені тими кормами. І це тільки бабуськи продають, а вирощують то їх діти чи внуки. Дуже рідко самі бабці вирощують і продають. А вирощувати натуральними кормами це велика праця і великі гроші, тому що потрібно і картопельку зварити і пшеничку мати (купити її теж не дешево, бо сумніваюсь що бабці самі вирощують пшеницю) і кукурузу мати і хлібом покормити, а літом замішувати кропиву з картоплею і перемеленою пшеницею. А ще кисле молоко давати. От і порахуйте скільки то все буде коштувати.
    А корм купив, жменьку кинув раз на день води налив і все.

7. LILY

LILY Well-Known Member

я закупляюсь в сільпо, мясне на базарі беру вже декілька років в однієї жінки, фрукти і овочі особливо зимою купую в сільпо, там хоть неперемерзлі, літом можу і на базарі але тоже в провірених точках, бакалію закуповую в метро

8. Dobra

Dobra Well-Known Member

Іду по базару Краківському, причому я "глубоко беременная", питаюсь бабусю - ваш мак хороший? А вона мені - так, так дитинцю, файний. А потім побачила що я вагітна, і каже, ой, почекай, маю ще файніший, і залізла під прилавок за клуночком.
    Так смішно - корупція і аферизм прокрались у всі сфери. Я люблю звикати і купляти в тих самих людей на базарі, щоб була персоніфікована відповідальність. У супермаркетах свої переваги - умови зберігання примхливих продуктів, чого напевно не завжди дотримуються на базарі. Не знаю чи це правда, але кажуть що ринок Привокзальний на ніч відключають від світла. А як же ті всі холодильники? І що з тими сирочками і маслами, що цілий день на прилавку перекидаються? А майонез, який на сонці цілий день париться?

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Хоча я на Привокзальному ніколи нічого не купую...... але саме по причині можливо неналежних умов зберігання... на ринку купую те що мало б зберігатись в холодильниках лише зимою, бо і без холодильника холодно і продукти не зіпсуються, да і то не завжди. Літом виключно в супермаркеті.

10. billuy

billuy New Member

цікаво було це все перчитати. багато чого читав з посмішкою. хоч сам я чоловік і здавалося в мало що маю зкухнею. ну невже жінки які більшість часу проводять на кухні і в пошуках продуктів ще не навчилися розрізняти натуральне від наколотого. мені особисто вистачає тільки глянути на товар. НУ ПО НЬОМУ Ж ВИДНО!!!! за які супермаркети ви говорете там 100% "штучне" на ринку 60-70% а може і більше. нормальна домашня курка ніколи не буде з біленьким мясом. вона або синя і маленька або трошки більша і має обовязково жовтий жир а не білий і вариться вона мінімум годину. так само і свинина. я вже не пишу за говядину. на рахунок ковбаси не їжте ніякої- трутка. невже так тяжко купити кишку надіти насадку на масорубку нарізати і замаринувати мясо і напхати ним ковбаси а потім спекти в духовці. якщо немає змоги на димі. відразу чується різниця. ще раз вернуся до мяса. колись сам возив його з польші і здавав по базарах. ввозять його на україну 100 а може 1000 тон що дня. питання польша має стільки свиней? ні його везуть з китаю кораблями в балтику звідти тірами на україну а що лишається в росію з штампом зроблено в україні бо наше краще для росіян ніж китай. а польська ковбаса є кращою ніж наша бо в польші самий підлий фарш коштує приблизно 3.20 на наші гр. і їм не вигідно пхато сою чи муку бо вона дорожче буде. так що вибір за вами. дякую.

11. Редвумен

Редвумен Active Member

а ще не важко завести корову, доглядати за нею, робити самостійно сир, сметану, масло, йогурти і ітд. А ще взяти 2-3 га городу і вирощувати овочі і фрукти. А жити коли? :) Ні, звичайно, можна робити щось з цього. І багато сімей роблять - хтось пече хліб, хтось торти, хтось робить дома шинку чи кефір. Але все робити, то не для сучасного темпу життя. Тому ми тут і ділимось знаннями про те, де краще купувати якісну їжу.

12. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

От люблю я супермаркети....Зайшла, а там простір , музика грає, все саме в руку лізе, возик собі ковзає (руки не відпадають)...Ах. А щодо якості товарів я не експерт, але вважаю що всюди можуть під руку щось зіпсуте підсунути. А усе в дома робити це точно не для мене. Люблю комфорт і більше вільного часу))))

13. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Овочі, фрукти та м"ясо намагаюся купувати на ринку.
    хіба що погода не дуже, для того, щоб з малим по ринку ходити, йду за цими продуктами до СМ.
    Побутову хімію лише у СМ.
    Все інше не має значення де.

14. redfox

redfox New Member

имею мнение, что если за фруктами и овощами можно сходить на рынок, то все остальное нужно покупать в магазине - хоть какая то гарантия, что там не подделка и не просрочено, а если случайно и просрочено, то есть к кому претензию предъявить:girl_spruce_up:

15. Candygirl

Candygirl New Member

Найкраще купувати товар в упаковках в супермаркетах, там і дату подивишся і склад почитаєш. А от щодо фруктів, і продуктів на вагу то дешевше буває на базарі, хоча раз на раз не приходиться.
    Недавно сосус на базарі купляла, так вона мені просрочений всунула, ще й доказувала що він нормальний:girl_devil: А тут і черга, і сумки, й ще попробуй за датами вгледіти:girl_sad: В супермаркеті в тому плані легше:girl_spruce_up:

16. TanyaB

TanyaB New Member

Купила там недавно ковбаску "На дровах" називається,дешевше на 6грн ніж коло мене на
    базарі,питаю продавця чи свіжа ,запевнив що так,а виявилось що ні.Неприємно, ковбаса зовсім не дешева.:girl_sad:
    Ще там купляла масло за 48грн,підсунули маргарин.:girl_sad:
    Тому вирішила для себе,краще не економити,а купляти у знайомих продавців,які
    мене знають як постійного покупця.

17. Candygirl

Candygirl New Member

А що пробувати не давали?

18. Рибка

Рибка Well-Known Member

На рахунок дати, в супермаркетах часто відклеюють стару наліпку і міняють на нову з сьогоднішньою датою. А якщо є заводська наліпка, то прямо на неї наклеюють свою, з набагато пізнішим терміном. Так що тут теж не вгадаєш.
    Я теж майже все купляю в супермаркеті (Сільпо), бо близько до дому. Так як часто заходжу, практично через день, то практично знаю, що було на полицях і прилавках вчора, а що доставили сьогодні, тобто що воно є свіже ( найбільше це стосується риби і м"яса).

19. Diana

Diana мрійниця

а ми все купуєм на базарі( сумермакету в нашому р-ні нема), задоволена, маєм своїх постйних продавців на мясі, овочах-фруктах, молочних продукціях і ін., які знають що я з малою, тому кажуть ту печінку ліпше дитині не бери, прийдеш завтра, або я тобі залишу свіжу, або нехватає грошей, то на другий день приношу. Одна незручність - потім то все додому тащити разом з малою на руках.

20. SniganaN

SniganaN New Member

Недавно з чоловіком завели тему на рахунок продуктів і дійшли висновку, що нормальну їжу в нас купити майже нереально. Знаю, що в Києві є магазини з натуральною, екологічно чистою продукцією і на яку, і відповідні ціни. А от у Львові про такі ще не чула.
    Ми на кожен продукт маєм свою точку. От, наприклад, за молоком, сметаною, яйцями, курочкою і кроликом їздимо спеціально в одне село до жіночки, яку шукали через знайомих і таки знайшли таку(чистоплотну):tanksmile:. На базарі молоко продають у пласмасових пляшках і невідомо хто з них перед тим пив. Бульбу, моркву, буряк теж, щоб не були підсипані. Такі дрібнички як часник, хрін, селеру і такого роду- на базарі в бабусь.
    А от крупи ТМ"Жменька" в Метро, ділимось з батьками, бо там по 5 пачок. З мясом проблема, бо я могла б обійтись, а от чоловік кричить "Мяса давай!":girl_cray:, ну то ж мужик, не буде він на морквочці сидіти. Його також купую на базарі в однієї жіночки, тільки телятину, хоча і теж нема гарантії звідки воно. Рибу вирощують десь за с.Страдч, там і коптять.
    Побутову хімію в Метро і ДЦ. В супермаркеті докупляю всякі дрібниці.