Відповідь: Свекруха-бабуся (2) в мене такий характер як у вашої свекрухи. Щоб подзвонити до когось і поцікавитись як там справи я мушу себе через мус заставити. Ну геть мені то не треба. Мама каже що я черства до всього....
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) О! І мені таке кажуть. Але я дзвоню питати як справи, і взагалі люблю говорити з людьми. Але видно замало, бо люди думають що я черства. Капець якийсь.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Дівчата пишете, що свекрухи не цікавляться, не допомагають. А в мене інша крайність - моя навпаки, якби іі воля, то забрала б у мене дітей і сама виховувала, бо вона вважає, що все знає краще. Дуже тішусь, що живе за 150 км. і бачимось раз на місяць-два. Частіше я б мабуть не витримала. У всьому має бути золота середина, бо і повна апатія зле, і надмірне бажання допомогти, все контролювати - теж.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) у мене так свекруха вчинила із внуками другого сина ( його сім я з нею живе). Причому не так з обома, як із внучкою. Фактично з року забрала її жити до себе в кімнату ( тоді якраз молодшенький ще народився) і все- повністю стала для нею "мамою". Ніц доброго з того не вийшло ( племінниці буде 7 років , а свекруха далі виконує для неї роль мами, бо от так вважає, що краще. Тобто виховання внуків- хлопців вона мамам довіряє, а от єдину внучку - "залишила для себе").
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) А в мене золота свекруха, і я то зрозуміла після того як ми прожили з нею разом рік, хоч до того в мене були притензії)) Щоправда, в нас побут зведений до мінімуму: в кожного свій холодилиник, посуда, пралка, кожен готує на свою сім'ю, прибираємо по черзі, посуду миємо тільки свою і т.д. Не лізе, куди не треба, внучкою цікавиться вміру, добре розуміє натяки , взагалі розумна жінка, є звичайно, свої нюанси, але все терпимо і поправимо. Дитину швидше залишу свекрусі, ніж своїй мамі. проте свекор у мене дуже-дуже вредний, і має велику проблему - ще вреднішу невістку а дитини мама де була, видно її таке влаштовує? Я ще досі важко переношу те, що дитині крім мене ще когось треба
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) О, і моя, я бачу, така! Більшість часу вона закордоном, але як приїхала, то тільки і носилася з малою - "Моя Соломієчка, моя ДОНЕЧКА"! От не ВНУЧЕЧКА, а саме донечка. В неї 2 сини. Я все розумію, але я мама тої дитини.... Плаче мала, бо хоче цицю/спати/памперс поміняти, то бігла з іншого кінця хати заспокоювати. І то при тому, що вона в мене на руках, або біля мене. А ще, коли МИ ще навіть не планували дітей, то ВОНА вже планувала, що піде в декрет сама, а я пошурую на роботу. Але сталось так, що в "декрет" вона вже немала звідки йти. І я дуже з того тішусь, бо спокійно це питання не вирішилося б. Ну, але і плюси в неї є - вона повністю підтримує наше ГВ, немає нічого проти педдогодовування і спання з дитиною. Але то після безлічі моїх лекцій. Ну і ще тільки початок виховування малятка, хтозна як буде далі....
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) мама там же. З другою меншою дитиною. Але якщо за тебе усе зроблять і вирішать, то зручно скористатися моментом. А потім- то затягується і переходить в норму
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Тьфу-тьфу , а у нас золота бабуся, я їй дитину більше довіряю чим своїй мамі і дзвонить щодень, по к-ка разів на тиждень приїжджає , бо ще працює і їсти мені привозить я готую собі сама і потреби у тому не має, але вона хоче їй то приємно, то хай, мені смакує,фото онучки у її кімнаті , у залі на каміні на самому видному місці.І дідусь теж саме, де потрібно завезе, дитину полюляє. Це все залежить від людей. Я з їх сином не одружена і дитина на нього не записана .Але Бог дав моїй дитині таку компенсацію у вигляді хороших бабусів-дідусів ,раз не склалось ні з татом для неї,ні з чоловіком для мене. Я їй відповідаю тим ж, мені не складно до неї прислухатись і в деяких моментах поступитись.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Клементіна, то ви в особняку живете чи як? Чи ви в квартирі вмудрилися прилаштувати дві пралки і два холодильники?
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Моя теж пару раз видавала "синочку", раз я промовчала, а вдома сказала соловіку, що мені таке звертання не подобається, і нехай так більше не каже. Бо я тоді не зрозуміло, хто я для дитини, і це мене розстроює... На другий раз, чоловік сам звернув на то увагу, і попросив малого називати "внучком чи внученям", а синочком ми називатимемо його самі! Але то все говорилось спокійним тоном, без претензій чи наїздів, ніби між ділом...
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Моя к-ка раз сказанула"-мій хлопчику" у мене дівчинка,що поробиш, згадує свого сина у дитинстві, я не звертаю на то уваги.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Ну, я тоді мовчала, не хотіла її ображати, бо вона дуже важко сприймає критику, а чоловік і поготів спокійно б з нею не говорив. Як таке продовжуватиметься, якось спокійно їй то скажу... Тай взагалі, раз звучала фраза - "якби це був внук, я б так не була рада".
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) І моя така, вона виховала чотирьох синів і сама такі лекціі проводити може Вона і грудьми вигодовувала, і педприкорм був, і спала з дітьми, в них ліжечок окремих навіть не було. Коли я народила і першого, і другого разу, вона брала відпустку, приіжджала і допомагала мені по початках. Вона хороша, але дуже перегинає палицю. Доходило до маразму: вночі встаю, несу дитину помити, а свекруха вбігає в ванну, забирає дитину і каже: "давай я помию"! То як, я вже і дитини помити нормально не можу?! Я розумію, що вона хоче допомогти, але ж не постійно крок в крок за мною ходити! А знов іі свекруха, чоловікова бабуся - то класичний персонаж злосних анекдотів про свекрух. Дуже вона іі все життя мучила і досі це робить, тому вона біля мене так бігає, боіться бути поганою свекрухою, але з тою допомогою в такі крайнощі переходить, що жах!
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Це вона так просто каже, любила б і хлопчика, може ще й більше, деколи не звертайте на то уваги і буде вам щастя.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) моя теж прямо так казала ще під час вагітності, що дівчатка - це так класно, а звістку про те, що буде хлопчик сприйняла "прохолодно" ( я це списала на те, що вона дійсно дуже хотіла дівчинку- у самої двоє синів і усі її племінники-теж хлопці) . І вже з появою внуків- думку не змінила. У неї наразі одна внучка і два внуки. То у внучці вона просто "розчинилася" вже який рік, а внуки- "ну є та і добре". Навіть показово, коли внук і внучка в одній хаті і від одного сина- різниця є.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Плюсуюсь, моя мама мала нас з сестрою, потім я дочку народила. Коли взнала, що другий хлопчик, то засмутилась навіть, казала, що хлопчик то не то. А тепер так його любить, як приходить з рук не спускає. Як дзвонить, то за дочку навіть не питає, тільки за сина, такий він в неі улюблений внук став.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) і моя свекруха перший час казала на Катрусю "він" бо в неї 2 сина і вона так звикла. але я спокійно до того віднеслася, вона ж не зі зла... а загалом добре, що свекри живуть далеко від нас. бо мене повчання\поради\питання "а чого так?"\фрази типу "вона вами маніпулює" ага, дитина 8місяців і тому подібне трохи нервують. а так, в ті нечасті зустрічі ми чудово ладнаємо))
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) В особняку Через скачки напруги, перемо тепер однією по черзі)) До того 3 роки знімали квартиру і я була ворогом народу для чоловікового тата, зараз ніби все нормально.. Ніколи поганого про свекруху не говорю, бо вона завжди старається згладити якийсь конфлікт, всіх примирити. Якщо є щось що мені не подобається, то говорю чоловікові, а він вже розмовляє з батьками. Доречі, вона теж мою донечку називає ДОЦЕЮ. Але я вже не звертаю уваги, головне, що вони обоє дуже любляться. Якщо я прошу чогось не давати дитині, то не дає, ніколи не повчає, навпаки, часто питається мою думку. Ідеальних людей не буває, і я про це пам'ятаю. З нами ще живе чоловікова сестра з чоловіком От тут я можу довго писати, але це вже інша тема.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) Бачте, не всі розуміють що люди різні бувають. І те що не звоните - не означає черствість. Зналиб ви скільки воні було через мій точно такий самий склад характеру. Досі гидко на душі. Ну але то най буде на совісті тих хто ваняв. А свекрухою я не знаю якою буду. Цікаво, як мінятимуться мої погляди з віком, але зараз маю переконання, що дітьми мають займатись батьки. Вони мають ростити, виховувати, бавити і годувати і нести врезультаті відповідальність за те, що виходить. Мені ніхто з моїми дітьми не допомагає, їх всі бояться, гг. Але я вважаю що наша сім'я від того більше в плюсі, ніж в мінусі. Так, це тяжче, бо покластись немає на кого, підстрахувати немає кому, але це стимулює нас з чоловіком до більшої самоорганізації, і ми більше встигаєм і досягаєм в результаті. Я знаю що він повністю покладається на мене а він знає, що відповідно - я на нього. І то якось ще більше нас зближує. В якійсь мірі я навіть горжусь тим, що ми то робимо вдвох, самостійно. Можна сказати, що наші діти, то наша самореалізація. Ну і діти вічно маленькими не будуть, внуками я вже настільки насолодитись не зможу, з ними не поваляєшся годинами в ліжку, не поносиш в слінгу, і ще багато не...Тому я розумію багатодітних батьків. Ті відчуття хочеться повторити знов і знов.
Відповідь: Свекруха-бабуся (2) то не до вас особисто, і може писатиму так, бо діток ще не маємо, але на мою думку таки дуже багато по відношенню до тих свекрух перебільшено. Звісно, не все, бувають екземпляри ще ті, але.. Мене бабця дуже часто називала "доця, доцінька, донечка". Я теж одна внучка, є ще 2 внуки.. і зараз так іноді називає) і від того маму я менше любити не стала, але від бабуськи своєї любимої то так ніжно і приємно чути!! Раніше я ніколи не надавала цьому великого значення, але ж стільки любові у неї до мене в цьому слові.. Правда, то мамина мама)) може тому так? Але тоді виходить, що ми самі теж робимо шалену різницю між своїми - рідними батьками та чоловіковими...