Тандемне годування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Irus'ka, 31 Липень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: Тандемне годування

То є зрозуміло. Наскільки я знаю гв до двох років мусить бути однозначно. В нашому випадку стояло питання психологічного комфорту в першу чергу дитини, а також мого. Який повірте є не менш важливим. Не вдаватимусь в деталі і не виправдовуватиму свого кроку. Я є дуже активним прихильником гв, але зрозуміла, що бувають ситуації коли стаєш перед вибором.
    так, але з власних спостережень буває по різному. Діти на гв мали і стоматити і розлади шлунку і т. д. ГВ однозначно мегаважливо, але не є панацеєю. Важливий комплексний підхід в догляді.
    Так, але це зовсім не означає, що дитина не хворітиме и хвороби переноситиме легше. Маю маленького сусіда, що був на гв до 4 років і є дуже слабкою і хворобливою дитиною

Я ЗА ГВ чим довше! Просто хотіла сказати, що таки бувать різні ситуації. І не можна всі проблеми чи переваги списувати лише на наявність чи відсутність гв.

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

мені то теж відомо, що діти гв-шники хворіють. і моя дитина хворіла, від мене заразилась взимку. але я все-таки переконана, що маючи гв вона ту болячку перенесла швидше і легше.

3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

4. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

ГВ на кожному етапі є важливим.
    Про те, що дитина на ГВ не буде хворіти мова не йде. Мова про те, що одна й та сама дитина на ГВ буде мати кращий імунітет, ніж без ГВ. Тому не варто порівнювати двох різних дітей.
    Тоді варто знати всі сторони і приймати свідоме рішення. На гормонах все здається таким рожевим :) Хоча впадати у відчай звісно теж не варто. Але, наразі, мова йде про свідоме планування.

7. Zara White

Zara White New Member

Дівчата дуже дякую за інформацію :girl_smile: цілий день ходжу зважую всі за і проти )))))

взагалі як добре що є Дівочі посиденьки......а то з родичами і лікарями точно не порадишся щодо цих питаннь )))

---------- Додано в 00:38 ---------- Попередній допис був написаний в 00:36 ----------

Цікаво, що дописи мамусь, які все таки мають діток і очікують з маленькою різницею у віці )))) Все таки гормони беруть верх над розумом!!!!!!! ))))))

8. Galya

Galya Well-Known Member

Я не пишу, бо не маю досвіду з малою різницею у віці і тому можу порадити тільки зі слів знайомих. В моїй ситуації - різниця 3 р. і 3 міс. - всім пораджу таку різницю:) Не менше 3 років, точно (якщо планувати, звісно ситуації бувають різні). Старша дитина вже може сама на горшок ходити, їсти, одягатись - це все дуже допомагає мамі. І на руки вже не т ак проситься і може вже зрозуміти, коли мама просить почекати. Та й, відверто кажучи, коли старша дитина вже САМА хоче братика чи сестричку і просить маму і тата (а це навряд чи відбудеться до 2 років), то вже буде легше з ревнощами, не буде слів "а я вас не просила про сестричку" і т.д. Ну і навіть адекватна допомога може бути (скільки раз мене Юля кликала, як Леся робить "шось не то":))
    Тому добре подумайте, чи варто так спішити. Гормони своє беруть, сама коли хотіла чим пошвидше другу дитину, але все ж чекала завершення ГВ. Коли побачила, що йде на спад, то вже тоді планували і на фоні вагітності годувала ше 1 місяць (але то вже було раз на добу не більше і мені не заважало). Третю дитину хочемо, але не раніше, ніж завершиться ГВ:)

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я нечемна вагітна. Малого носила весь час. І далі ношу. Кільця в нас постійно напоготові. Користуюся ними доволі часто. І в хаті часто піднімаю. І надворі. Правда, вдома мені легше, надворі волію саме кільцями користуватися. Дискомфорту нема.
    Лише раз у церкві собі потягнула правий бік. Дитина мала істерику від перевтоми, сам не знав чого хотів (то злізе з рук, то вже назад проситься) і я десь необережно його підняла. Через 5 днів біль минув і вже більше не вертався.
    У нас плачі дуже короткі. Дві хвилини коло циці, ще дві з цицею в ротику - і йдемо далі бавитися. Але в малого доволі дивна звичка виробилася: ліва циця на заспокоєння, а права - на засинання. Пробувала міняти - не працює. :dntknw:
    Мене то часом мучить, а часом не мучить. Якось воно періодами. Буває, що зуби стискаю, коли годую, буває, що без проблем. Я стараюся не звертати увагу. Беру айпод в руки і щось читаю, аби відволіктися від дискомфорту. ))) До речі, дуже добре розумію Пупсика. У мене теж часом думки про відлучення проскакують, особливо, коли малий раптом вночі цицяється дві години, я після тих двох годин ще годину не сплю й на добу перетворююся на суцільний згусток нервів. Якби таке відбувалося щоночі, я би точно подумала про відлучення, бо нащо сім'ї така нервова й нарвана мама?
    Але годувань у нас вже дуже мало. Фактично виходить десь 4 на добу: вранці любить поцицятися і після обіднього сну (якщо не треба йти Дарка забирати зі школи, а як треба, тоді беру в кільця й він собі тулиться до мене, тримаючи ручку на циці), в обід на сон (дуже коротко зазвичай), увечері перед сном (теж коротко) і вночі все рідше.
    Однак тандему я ще так і не уявила. І не впевнена, чи треба уявляти. Може, вистачить просто дочекатися, коли малятко з'явиться й уже тоді дивитися по ситуації? Різниця в нас буде в неповних два роки. Малому тоді буде 22 місяці.

10. natorella

natorella Well-Known Member

аня, ну куди спішити? я також так хотіла, так хотіла
    почала собі помалу планувати з сашиних 2 років, а реально завагітніла аж за місяців 10-11
    тобто на час зачаття саші було без пару місяців 3 роки
    а на момент народження юри - 3 роки і 7 місяців
    і то він такий пестьоха. нині на форумівці юрко собі повзає, а саша на колінах сидить

відлучати не думала, бо мали кишковий грип і тільки з ГВ вилізли
    та я не думала про те, а ганяла по львову
    а потім пошло-поєхало
    але оте як галя пише самообслуговування дуже важливе (хоч сашу треба зараз годувати як юру)
    та й носити/возити - то також важливо

11. Suzi

Моя порада тим, хто вже чекає дитину і готується до тандему - навчіть дитину і тата :), що на ніч можна засинати з татом під казочку чи просто в обіймах.
    Коли обидвоє дітей плачуть і хочуть мами і циці, бо хочуть спати і не можуть заснути, це непросто, м*яко кажучи. В нас бувало таке, що ми з чоловіком кілька разів мінялись, я брала того, кому більше треба, а чоловік або носив меншого і пробував вколисати, або заговорював зуби старшому. Але коли одне кричить і треба заколисати, а другому не треба ні казочки, ні мультика, ні печенька, а треба мами, бо він дууже хоче спати...Хотілось розірватись, щоб обом було добре.

12. Liliyah Romanova

За це найбільше переживаю, але чомусь думаю, що то неуникненно й час від часу таки буде. Ну бо то діти. )))
    Наш Натусько в принципі доволі гнучка дитина, тому почекати зі сном може без проблем. Так що дуже сподіваюся, що все буде гаразд, хоча б увечері. От удень - невідомо. А я з дітками буду сама, бо допомога не приїде, та й улітку всі знайомі в роз'їздах. Буду розриватися. :girl_crazy:

13. Suzi

Час від часу, то одне. В нас було перші кілька місяців майже кожен день ввечері. І вдень мені стало суттєво легше, коли старший звик, що циця перед сном, але засинати просто під боком в мене.

14. Ная

Ная Well-Known Member

Моя Софія ше до народження сестрички навчилася засинати без циці і спати безпробудно всю ніч, а от зранку мені було найважче, бо мами хотіли обидвоє і так шоб не разом) Таюся вперто не відпускала груди, а Софія істерила і загадувала мені всякі завдання, наприклад, шоб подати їй пиття, хоча горнятко від неї на відстані руки, а мені треба встати і підійти. Я вже потім завчасно обкладалася всім чого вона могла загадати але все одно знаходилася якась "причина" шоб Софія ридала щоранку. Або просто вимагала дати їй цицю і взяти на руки, коли я того зробити не могла. Коли то минулося-не пам"ятаю вже, але тривало десь кілька місяців. А вдень, ввечері ніяких проблем в нас не було.

15. Holly

Holly Moderator

Теми "вагітність і ГВ" не знайшла, тому питаю тут. Те, що груди шалено болять, то півбіди. Оленка тягне, нервується, кусає і кричить "ма", тобто нема. Може молоко "пропасти"?

16. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

17. Holly

Holly Moderator

для мене наразі це не варіант. Ще не було жодної ночі, щоб вона не просиналась їсти. Найменше - то було 2 рази за ніч. Та й на нічний сон, без грудей не засне. Але мене груди страшне як болять(((

18. Liliyah Romanova

У мене було, що малий перестав часто їсти. Смоктав десь 2 рази на день і то дуже коротко. І в мене тоді власне було враження, що молока нема, але його, здається, було просто менше. По якомусь часі то перейшло. Почав смоктати довше. Нещодавно з'явилося молозиво, то малий тепер часом влаштовує 2-годинні нічні годування. Удень його то не цікавить, а от уночі іноді мушу втекти на канапу спати, бо може і 3 години смоктати. Таке враження, що йому просто запах не дає заснути. Як я втікаю, спить безпробудно до ранку.

Ця проблема в мене то загострюється, то буває трохи легше. Воно якось періодами. Коли є період чутливості, то це ціла проблема, бо роблюся дуже нервова. Ціле щастя, що то чергується із періодами, коли боляче, але зовсім трохи.

19. Nata

Nata Well-Known Member

У мене Дмитро теж вночі нервувався і плакав, я терпіла скільки могла, а потім почала вночі давати води попити (він брав груди, смоктав-плакав-смоктав-плакав, потім забирала цицьку і дитина спокійно пила воду) так тривало десь місяць, потім малий перестав вночі прокидатися. Сумно було, але іншого виходу я не бачила. Груди теж шалено боліли, але десь в 15 тижнів то минуло.
    Денні годування і на нічний сон тривали як звично.

20. Liliyah Romanova

Натанчик теж п'є воду. Але в нього вода окремо, циця окремо.