Тандемне годування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Irus'ka, 31 Липень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

не бійся перестаратись, якщо що то Натанчик поможе ну і як Мелася зможе їсти сама, то я підозрюю, що апетит буде ого-го! І все природним чином внормується.

тойво лімфовузли не можна холодити...

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Тандемне годування

Ото наше тандемне. :girl_blush2:

3. natorella

natorella Well-Known Member

саша від 1 липня не просив цицю
    в селі не мав коли
    по родичах їздили - не до неї було
    до львова приїхали - повертались до міського режиму

нині юрко не схотів цицятись (занятий дуже) і права грудь набрала немилосердно, аж затвердла
    мусіла просити сашу шоб під*їв, бо юра вперто втікає
    10 хв висів. файно виїв

а бабусі так тішились шо дитину *відвернуло*

4. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

В Мене було дуже мало молока під час вагітності, але Я привчила донечку , що циця рано і ввечері(але вона була ще мацьопа - в Мене різниця між дітьми 1рік).

5. Holly

Holly Moderator

я пробувала, не виходить. ЇЇ нічим не відволікти, буде ходити і нити "нямня".
    А мене немилосердно болять груди :sad: Як казала Ліля - періодами. Деякий час просто болять, а потім печуть/болять, доторкнутись не можливо. В такі моменти готова вити і рвати на собі коси. Як то перетерпіти?

6. Liliyah Romanova

Я брала айпод або книжку, аби відволікатися під час годування.

7. Holly

Holly Moderator

та я і за ноутом сиджу часом, чи з кіндлом - не можу відволіктись. Болить страшно. Вона мені вночі так ті соски натягне, що я зранку майку не можу переодягнути, чи помитись нормально :sad: Відлучати якось не хочеться, але наразі іншого виходу не бачу :sad:

8. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Попробуйте давати Малій більше рідини, (Я тепер кажу Донечці, що ще не прибуло молоко, але можеш поставити ручку, а Мама буде пити чай, потім буде молоко і стараюся Її переключити, бо годую ще Синочка, то непросто) а Собі позмащуйте соски Вітаміном А (купляла в аптеці в розчині, бо після пологів дуже болючі були). Вартує протриматися, бо потім не буде потреби зціджувати молоко і після пологів не буде болів , коли матка скорочується...

9. Liliyah Romanova

Ну не знаю. У мене після третіх пологів боліло гірше, як під час. І годувала двох. Першу добу брала знеболюючі, бо не могла витримати.
    Я нераз просто втікала в іншу кімнату спати. Допомагало.
    Зараз малий почав цицятися як двомісячний. Майже не їсть, тільки на грудях висить, аби лиш сестричка поїла й заснула. То вночі я погодую його трохи, а коли вже просто тримає й починає бавитися, лягаю на живіт. Він тоді засинає набагато швидше.

10. Holly

Holly Moderator

Та Оленка спить в іншій кімнаті на своєму ліжку. І п"є вона багато. І саме головне, що і в ночі і вдень вона практично не їсть, просто тримається за сосок. Бо не чути, щоб вона ковтала. А під ранок, година 5-6 цицяється близько години. В мене аж бік терпне. Забираю груди, починаються плачі. Отак 10хв поплаче і засинає сама ще на годину.

11. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

а ви попробуйте щоб дитина хоча б у вашій кімнаті спала. Тоді зменшиться тривожність яка годинами заставляє бути біля грудей. А потім щоб не було ревності, що одна дитина буде більше з вами, а їй ви менше будете приділяти уваги.

12. Holly

Holly Moderator

Вона з нами від народження спала, без проблем перейшла на своє ліжко в іншу кімнату. Я не думаю, що це пов"язане саме зі спанням нарізно. Ми он були на дачі к-ка днів, то вона спала там зі мною - те саме. Все списую на те, що з вагітністю стало менше молока - вона так сильно тягне і нервується, кричить "ма"

13. Liliyah Romanova

Таню, у нас малий спав на нашому ліжку під час моєї вагітності. І все одно цицявся рано годину-півтори, тому я не впевнена, що то залежить від того, чи разом чи не разом з батьками спить дитина. Я часто не спала потому ще годину-півтори після тих зависань.
    Потім (коли мала в лікарні була) ми йому ліжечко поставили зі сторони чоловіка (якраз був час дитині звикнути до нового ліжка), то він тепер там засинає ввечері, а рано все одно до нас приходить. Правда, як ще малої не було, то їв о 3-ій ночі теж, і коли вже почали до ліжечка привчати. Від часу, як вона спить з мого боку, він уже не приходить уночі на перекус, але рано зависають на мені по черзі. :wacko1:

14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

У нас з Михайликом тандем був 6 місяців, тепер бачу знов буде тандем. Марко хоч в своєму ліжечку вже спав як Михась народився, але після народження почав смоктвти в режимі немовляти.. Михась спить з нами досі і без циці не засне ніяк. Виходь що годую вже без перерви 5,5 років і ще мабуть мінімум 2,5 буду.. Залежність вже

15. Liliyah Romanova

Опишу, як у нас зараз є.
    Натусик, відколи з'явилося молоко й народилася манюня, перейшов на годування, як у два місяці. Уночі їсть двічі, вранці, в обід, увечері. На щастя, не так часто, як Мелася, але їсти звичайну їжу майже перестав. Я просто терпеливо чекаю, коли то мине.
    Найважче уночі, бо обоє плаксиві, як прокинуться. Якщо по черзі будяться, то це чудово, от якщо одночасно чи майже одночасно, то це трохи важко. Мені тоді чоловік допомагає. Бере манюню в іншу кімнату поносити трошки, я малого присипляю буквально за 3-5 хвилин і йду до неї. То зазвичай о 5-ій ранку відбувається. Так що до 8-ї ранку ми з нею разом лежимо на канапі й вона собі прикладається, скільки хоче.
    Удень малий терпеливо чекає аж до часу, коли Мелася засне. Прикладається, правда, радше для заспокоєння.
    Іноді годую одночасно, але то дуже зрідка буває й зазвичай увечері, коли він уже дуже стомлений і не може чекати.
    До речі, аби йому не було важко чекати й не чувся, що його "посунули", ми вивчаємо на Меласі частини тіла. :xaxa: Ось рука, а де в тебе рука? Очко, а де в тебе очко? і т.д.

16. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

Шановні мамусі! Хочу попросити у Вас поради. Моєму синочкові 10 місяців, і я успішно годую його грудьми. Приблизно у 7 міс. він почас отримувати прикорм, але молочко залишається основним продуктом харчування, вночі він може вставати до циці по 3-5 разів.
    А недавно ми дізналися, що чекаємо другу дитинку. Я для себе вирішила не припиняти годувати синочка і так роблю. Але в мене, як і під час першої вагітності, почався досить сильний токсикоз. Я вже начиталася, що ГВ під час токсикозу може нашкодити старшій дитині, оскільки вона разом із молоком отримує якісь токсини.
    Чи правда це і як бути в такій ситуації?

17. natorella

ні, не зашкодить
    я годувала і *тошнилась*
    все було ок
    а де ви таке читали?

18. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

В кількох статтях в інтернеті згадувалось, що нема перешкод для ГВ під час вагітності, хіба як токсикоз, то не варто.

Дякую Вам за відповідь! )

19. natorella

то не ті статті ви читали
    в б-я розумних статтях пишуть, шо молоко в груді чисте, фактично фільроване (хехе, на хлопський розум)

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Дівчата, питання таке.
    Дмитро давно відлучений, Сергійчик чисто грудний. Чи є для Дмитра користь в моєму молоці, якби зараз він його пив з ложечки-скляночки-чашечки? Наприклад, підчас хвороби. Чи просто для зміцнення імунітету...
    Не знаю, чому, але саме зараз відчуваю якусь майже фізичну потребу зцідити йому молочка. Навіть груди би дала понямкати, але він вже давно не вміє смоктати.