Торти: переписи, поради, питання

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

  1. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    маю питання щодо "Балі Бея" - збити міксером чи вручну? хочу, щоб все вийшло, бо дуууже вже хочу того тортика :girl_blush2:
     
  2. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    не переживайте, тортик надзвичайно легкий і швидкий в приготуванні, всім вдається...
    найважчий момент для мене - зняти спечені коржі з пергаменту) інколи пристають трохи.

    а крем збивала міксером тільки перші рази, потім побачила, що і потреби аж такої немає, - він гарної потрібної консистенції і без збивання, то ж просто даю йому час для остигання, за який швидко печу коржі, і відразу ж перемащую.
     
  3. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    я власне про збивання тіста на коржі питала. чи то я шось не так зрозуміла і тісто на коржі треба просто вимішати?
    а перемащений тортик відразу в холодильник?думаю в суботу на неділю пекти, то ніч в холодильнику йому буде добре?
    буду намагатись зробити все правильно!
     
  4. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    от я неуважна, я думала ви про збивання крему, вибачте :girl_blush2:

    щодо тіста - я збиваю міксером, - не маю стільки терпіння, щоб руцями
    там головне, щоб білки були добре збиті "до піків" і вимішувати обережно.

    ставлю в холодильник не одразу ж, даю трішки настоятись-просочитись, але думаю то не так принципово
     
  5. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Мене цікавить чи потрібно чимось перемащувати коржі для торта Естерхазі від Аскорбінки? поділіться, хто вже пік його.
     
  6. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Дівчата, скільки потрібно яєць для бісквіта, щоб він вийшов високим на форму Д.26 см?
    Я маю перепис на 6 яєць, але він виходить не дуже високим і його можна поділити лише на 2 частини, а я б хотіла на 3.
     
  7. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Я колись робила з 10 яєць, то було в сам раз.
     
  8. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    не знаю, 10 явно забагато, якщо білки збиті на круті піки.
    тобто з 6 яєць він не виростає вам до країв форми?
     
  9. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    ні, трохи вище половини, на 3 поділити важкувато. Може, я щось не так роблю?
     
  10. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    -може білки недостатньо збиті (треба до твердих піків і цукор щоб не хрустів)
    -або яйця маленькі
    -порошок до печива може бути несвіжий
    -захолодна духовка спочатку
    -забагато борошна в тісті

    Можна подивитися на перепис за яким готуєте ?
     
  11. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    за таким рецептом:
    6 яєць
    6 ст.л. цукру
    6 ст.л. борошна.
    Окремо збивати жовтки від білків.
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Вона трошки пізніше написала, що робить сметанковий крем і дає тортикові настоятись добу. Але он я знаю, що сметанковий крем розмочує безе, тому якщо ви хочете щось на кшталт сухого безе, тоді вам треба буде брати масляний крем.

    ---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:10 ----------

    Я також за таким роблю, і виростає досить добре.

    Муку я підсипаю в самому кінці. Білки додаю по частинах, не всі зразу.
     
  13. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    попробуйте до борошна додати чайну ложечку порошку до печива (без чубка).
    і правильно, і я то знаю, і ніколи сметанковий крем до естерхазі не давала, під якою марою могла таке написати - ото не знаю. Прошу вибачення у тих, хто скористався такою порадою.
    Я до нього користаю заварний на яйцях і сметані (десь на початку теми давала перепис) + лимона побільше, подобається мені з кислинкою.

    у мене йдуть всі зразу,збиваю на піну, а потім цукор по ложці.
     
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Я мала на увазі вже збиті білки в жовтки додаю потрохи.

    Доречі, робила бісквіт на польський манер - збиваєш яйця з цукром а тоді по-одному додаєш білки. Вийшов дуже добрий. Правда такий сухенький, більше на цвібак схожий.

    ---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

    То просто я недочитала. Во що було написано про крем то Екстрахазі :)
     
  15. Freitag

    Freitag Active Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Ох, надумала і я пекти естерхазі, бо завжди не знаю де білки втулити.
    Питання щодо крему: буде добре якщо збити маскарпоне з пудрою, чи не псути продукти?..
     
  16. Ari

    Ari Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Дам рецептик ще сюди, можливо стане комусь до смаку
    Отже інгредієнти:
    8 білків
    1 скл. цукру
    1 скл. муки
    0,5 п. порошку до печива
    по бажанні 3 ст. л. маку.
    Білки збити на густо, дод. цукор, змішати муку з розпушувачем і маком. і все рівномірно вимішати.
    Випікати і корж розрізати на двоє.
    Крем: 200 гр. молока закип'ятити з 1 скл цукру, окремо збити 3 жовтки з 0,5 скл. цукру, дод 1 ст.л муки і 1 ст.л крохмалю, все добре збити та додоти 150 гр. молока, ще раз збиваємо і влити тонкою цівочкою в кипляче молоко, помішувати до повного загустіння.
    Коли остигне збити з маслом. Після того я даю до маси по чайній ложці заварену чорну міцну каву десь грам 50-70, після кожної доданої ложечки добре збиваю крем.
     
  17. zlatovlaska

    zlatovlaska Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    якась напасть. Збиваю вже хвилин 10, не можу збити на густо, не те щоб до піків. Запхала в морозилку на 5хв, попробую ще раз. Що то може бути? Яйця не альо чи що? Завжди все збивалось а тепер як на зло...(((
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Можливо, що були несвіжі, бо білки переважно збиваються. Хоч часами їм треба довше, але збиваються. Мені мама завжди казала, що якщо попаде кусочок жовтка, то не зіб’ються, але мені наразі збивались навіть з часточками жовтка.

    Може ви всипали цукор зашвидко? Тоді так, можуть і не збитись в піну.
     
  19. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    швидш за все.

    я білки завжди "рятую" дрібкою солі - додаю в процесі, якщо помічаю, що погано збиваються.
    Завжди-завжди мені такий метод допомагає.
     
  20. zlatovlaska

    zlatovlaska Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    не помогло (((
    сьогодні не мій день, явно.
    Вже два коржі в смітнику, не можу їх віддерти від пергаменту. Може затонкі коржі роблю? Рятуйте, хто робив балі-бей!!! з пергаменту гарячими знімати коржі чи таки дати вистигнути?