Торти: переписи, поради, питання

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

  1. Анута

    Анута Well-Known Member

    Перепис наданий вище (бісквіт Христусі) зустрічала давно і він, в принципі, ідеальний. Єдине, що ще радать дати 1-2ст.л.коньяку.

    Але я вже давно тим не заморочуюсь: 4 яйця, склянка цукру, склянка борошна.
    Яйця збити з цукром (10-15 хвилин точно не роблю. 2-3хв - рівномірно збилось, в об'ємі збільшилось.)
    Додаю муку і легенько перемішую, не взбиваю!
    Одразу не виймати, не остужати. Дати охолодитись повільно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Чому він у вас зверху пригорів?
    Не знаю, чи маєте ще охоту пекти, ну я би ще поекспериментувала, дала більше муки, плюс спершу пекла на більшому вогні коли бачите що пригоряє, а всередині сирий то зменшила вогонь хай би пропікся всередині....
    Просідає бісквіт і гливкий тоді коли він всередині сирий....
    Словом треба так пореголювати температуру так щоб виріс не пригорів зовні а потім пропікся зсередини....
    --- дописи об"єднано, 22 Червень 2015 ---
    ще додам, покрутіть його вже в духовці, бачите що ваша духовка не рівномірно пече, тільки не відкривайте широко духовку!!!!!
     
  3. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    перших 30 хв ніколи не відкриваю як печу бісквітні коржі
    потім повертаю
    печу на 180-200 40 хв в газовій, якщо великий бісквіт то можу ще скрутити газ до 160-180 і допекти-підсушити ще 20 хв
    в мене на 5 яєць 200 грам цукру 200 грам муки 6 гарм пор до печ і 5 ст л хол води+ білки збиваю окремо
    Ще жодного разу не невдався, і повірте духовка попередня моя була набагато гірш теперішньої
    --- дописи об"єднано, 22 Червень 2015 ---
    мені зі сторони виглядає
    -а) не вірний температурний режим, бо верх занадто препечений
    -б) занадто пористий, замало муки або забагато розпушувача
     
  4. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Бісквіт -- то моя гордість. Віднедавна. Взагалі-то рецепт мені дала сусідка ще 5 років тому і все чітко розказала: головне, дотримуватись нюансів. Я всі нюанси запам"ятала, але весь час намагалась зхалтурити. В результаті халтура ніколи не проходила: падав, не виростав, засихав....
    Але тепер я все роблю за рецептом (враховуючи нюанси) -- і все завжди ок.

    Отже я печу один на 7 яєць -- потім його розрізаю. Діаметр тортівниці? Зара поміряю. Ше б десь лінійку знайти...Ну може 26, а може 28... Ну о вже не дуже важливо.

    Скільки яєць -- стільки повних столових з чубком ложок муки і стільки ж без чубка ложок цукру.

    Нюанс намбер ван: муку треба просіяти. Причому не трясти її на яйцями, а наперід собі в мисочку насіяти і додати туди порошку до печива (півпачки даю).

    Білки відділила від жовтків (як хоч грам жовтка попадеться -- всьо до одного місця), тому нюанс намбер 2 : кожне яйце відділяю над мисочкою, а не над загальним баняком.

    От взбиваю більки хвилини 2 без цукру і ще 2 з цукром, цукор всипаю поволі (можна ще ванільний цукор дати).

    Жовтки я не збиваю -- просто розмішаю їх і помаленько вливаю в білки. От тут відразу 2 нюанси: мішати треба дерев"янною ложкою чи лопаткою (ну раз я мішала дитячою пластмасовою лопаткою))), аби не металічною... І наступний нюанс: помаленько вливати жовтки і мішати лише в один бік (ну кому як зручно -- хто за, хто проти годинникової стрілки, до речі це ж стосується взбивання білків). Ну потім
    так само за годинниковою стрілкою вмішуємо потрохи муку. І не мішаєм так сильно-сильно, а легенько, так знизу вверх перемішуємо...

    І ще важливо, що все-все з чим ви працюєте має бути ідеально сухе. Крапля води на міксері чи в баняку де будете збивати білки -- можете відразу в унітаз все вилити...

    От те все змішала, поклала на дно тортівниці папір для випічки (і нічим його не змащую, нічим не посипаю), влила -- і в духовку.

    Знач про духовку(якщо шо -- то в мене електрична) Нагрівати її я починаю тоді, коли починаю займатись із тістом -- тобто за 15 хвилин до всовування тортівниці. Нагріваю на 250 градусах, а в той момент, коли запихаю -- зкручую до 200 градусів. Печеться недовго -- 20-25 хвилин. У мене настільки сильно зверху припікає, що всю випічку бачу на вигляд: якщо верх гарний, рум"яний, то вєрняк, що і середина готова.

    Важливо! Поки печеться бісквіт вікна мають бути закриті. ніяких перетягів. Я раз запарилась, повідкривала -- і всьо... впало...

    Коли витягую, ставлю на дощечку, на якій мокра шмата лежить. Тоді хвилин через 15 виймаю, і той папірчик від шмати добре відпарився і легко злазить. Тоді я перевертаю догори ногами свій тортик і він в мене так пару годинок стоїть. Ну а далі вже кожна, як собі вміє. Якось так

    --- дописи об"єднано, 22 Червень 2015 ---
    у мене братова (двоюрідного брата) жінка шикарно пече. То вона все дає воду, каже, що їй тоді легше працювати із готовими виробами. А в мене від води нічо не виходить...
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Корисно Корисно x 1
  5. varschavcka

    varschavcka Well-Known Member

    І моя також. Завжди печу за цим рецептом Пекла і на 5 яєць і на 7, завжди виходить. Ніколи не падає. Духовка в мене електрична. Печу в великій квадратній бритванці. Знайшла таке фото, всередині бісквіт з фруктами і здається сметанковим кремом
     

    Вкладення:

    • IMG_5296.JPG
      IMG_5296.JPG
      Розмір файлу:
      79,5 КБ
      Переглядів:
      66
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    В мене духовка маленька електрична. припалився бо(підозрюю) заблизько верхній нагрів. Просто на нижній включити не можу - там лише з обдувом дозволяє, а то для бісквіта певно вбивство. За рецептом Христусі вийшов ліпший, але все одно зверху ну дуууужже румяний. Газова духовка в мене має градацію просто 123456789 і ніц не вказано яка цифра якій температурі відповідає. тому там боюся пекти. температуру ставила 200 градусів, здається норм. Хочу навчитися пекти спаравжній бісквіт без порошку до печива.
    мо в мене руці криві, але я двічі той бісквіт зіпсула, при чому пробувала і в газовій і в електричній пекти. другий раз вже покроково радилася з Кореною і ніц, усе одно не вийшов.
    --- дописи об"єднано, 25 Червень 2015 ---
    розпушувача не давала. пропорцію муки давала вище, в Чадєйки брала, ніби норм мало би бути
     
  7. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    про бісквіти.
    заготовлюю складники, вишиковую їх в порядку додавання (окремо білок і жовток)
    (тут вже відомий рецепт, який маю від бабці - 4 яйця, цукор, мука).

    Тоді міксером все збиваю:
    1. білки
    2. додаю цукор
    3. додаю жовток
    4. додаю муку
    Все перемішую міксером.

    Виливаю на підготовлену тортівницю
    В розігріту духовку (електрична, на 200)
    Слушно зауважували - ніяких перетягів в хаті, поки печеться бісквіт.
    Випікається приблизно 20 хв - відкривати духовку і заклядати до бісквіта не можна!
    Коли бачу (через скло), що вже румяний верх (майже такий, як треба - враховую, що він ще трошки припечеться після виключання духовки),
    і чути приємний запах печеного бісквіта, виключаю духовку.
    На хвилин пять-десять залишаю в духовці, аби "дійшов".
    Тільки через хвилин пять після вимкнення духовки можна відкривати дверки -
    трішки привідкрити спершу, потім вже відкрити.
    викладаю бісквіт на деревяну дощещку (можна на решітку).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. iragonzales

    iragonzales В декреті

    А
    А опустити сам корж на нижчий рівень?
     
  9. LAGIDNA

    LAGIDNA Active Member

    Накрийте форму фольгою, а через 20 хвилин- пергаментом для випічки (під фольгою бісвіт підніметься, через пергамент верх прорум"яниться, але не пригорить.) Все робити дуже обережно. Для бісквіту достатньо 160-180 градусів. В газовій духовці теж можна прекрасні бісквіти пекти, дивлячись, яка духовка, треба пробувати. А температуру можна приблизно вирахувати, якщо зазвичай найменша температура 50 а найбільна 350 градусів.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Корисно Корисно x 1
  10. Popi

    Popi Well-Known Member

    Дівчата,в кого є перевірений рецепт литого спартака? Киньте будь ласка.
     
  11. Caramel ka

    Caramel ka Well-Known Member

    Дівчатка як гарно зробити торт з желейним верхом
     
  12. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Я застеляла торт фруктами, гарно їх викладала, а тоді поливала желе, правда брала желе таке в маленьких пакетиках спеціально для заливки торту, дуже гарно виглядало, застивало моментально
     
  13. Бісквіт-мій коронний номер.Відділяю білки від жовтків.Збиваю білки на круту піну,додаю по столовій ложці цукор( на ложку більше,чим яєць) не перестаючи збивати,далі додаю по жовтку,потім по столовій ложці додаю борошно і порошок(борошна на 1 ст ложку менше,чим яєць).Випікаю в середньо нагрітій духовці 40 хв.Тортівниця у мене 28 см діаметром,змазую маргарином і посипаю борошном.Печу на 4-5 яєць,в залежності від того,якої товщини коржі я хочу.Розрізаю спечений корж надвоє.Люблю посипати тортівницю горіхами,зверху залити тістом.Тоді після розрізання маю горіховий і звичайний коржі.У мене плита Гореніє,там поділки теж цифрові.Колись пекла на 4,5,а при теперішньому газі 5,5(зразу не могла допетрати,чому духовка виключається,а вона не могла заданої температури набрати).
    --- дописи об"єднано, 8 Липень 2015 ---
    Пропорції лишаються незмінні при любій кількості яєць! Цукру на ложку більше,борошна ---на ложку менше !
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Звичайне таке желе?

    На скільки мл. розводили з окропом?
    Бо я на днях пробувала, то в мене рідина впитувалась в бісквіт і протікала на низ коржа. Дуже намучилась з тим желе. Чекала поки желе в холодильнику не дійде консистенції розтопленого холодця і аж потім заливала, бо по -іншому нічого не виходило і ще добавляла звичайного желатину щоб швидше загустало.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Ні, ось таке у мене, купувала в Метро.
    ImageUploadedByTapatalk1436358083.613894.jpg
    Розводила так як пише взаді того пакетика
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  16. Wanderlust

    Wanderlust Well-Known Member

    1. Де у Львові занйти коробки для транспортування торта? (пластикові чи картонні)
    2. Чи бачили знову ж у Львові кільця для формування тортів? Бажано високі
     
  17. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Дівчата, напишіть рецепт десерту, який робиться з сиру,желе та фруктів, по типу холодного тортика. Дякую
     
  18. Arctica

    Arctica Енергійна жіночка

    Дівчата, потребую поради.
    Маю намір спекти торт Прагу, але маю питання щодо згущеного молока, в тісто і в крем необхідно давати згущене молоко, давати сирим чи перед додавання згущене молоко зварити?
     
  19. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    в тісто сире, в крем варене.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. APR

    APR Well-Known Member

    я даю сире в крем (такий рецеп)
     
    • Подобається Подобається x 1