Читальний зал

У світі дитячої літератури. Дитино, читай, може є щось цікаве неподалік?

Posted by Bogdanka on 31 Березень 2011 відповідей - 946
  1. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Недавно, десь от-от буквально кілька днів тому Уляна Дідич, більш відома форумлянам як Ука, опублікувала у своєму жж http://uka-didych.livejournal.com/ пост з віршами Марійки Підгірянки, скромно описавши його

Вірші дуже гарні. Марійку Підгірянку я знаю з малесенької дитини. Мама і бабця дуже любили нам читати її вірші з книги "Ростіть великі".
    Зокрема, власне її вірш про маму, я пам'ятаю з дитинству сьогодні як одне з найгарнішого, що навчила вдома мамуся.
    Коментуючи пост Уки, я дописала їй до її підбірки віршів і свій, знайомий мені з дитинства.

Снилось мені ясне сонце,
    Що в небі світило.
    А то на мене рідна ненька
    Дивилася мило.

Снився мені легкий вітрик,
    Що пестить колосся,
    А то мені моя мама
    Гладила волосся.

Снилась мені ягідочка,
    Як мед солоденька,
    А то мене цілувала
    Мама дорогенька.

Снились мені ангелики,
    Що в рай мене несли,
    А то мами ніжні ручки,
    До серця притисли.

прокоментувала Уляна.

Далі ми ще спілкувались, і от що в кінці написала Ука, яку зацікавило те, що я писала куплет оригіналу про ангеликів.
    Я просто дуже горджуся тим, що я знайома з внучкою Марійки Підгірянки, поезію котрої читала своїй Софії ще коли вона була в материнській утробі. І так інколи нам життя підносить такі чи інші невеличкі сюрпризи, хотілося би частіше бути так приємно здивованою, хоч час від часу, навіть коли це доволі рідко, це дуже і дуже приємно.

До чого я це все написала?

Давайте ділитись в цій темі, що ми читаємо діткам на ніч, чим цікавляться наші діти, якими саме письменниками, поетами, що їм дається з радістю, як взагалі Ви привчаєте дитину до книжки, як розвиваєте любов до літератури і книги як таку. Адже в нашому зварйованому світі усе вже так перейшло на компютерно-технічний лад, що інколи здається, що дітям не так багато перепадає книгодрукованої продукції. Не знаю, як кому, а мені книжка дуже важлива, і у нас вдома дуже велика домашня бібліотека.

Ось такий настрій мала на створення теми, навіяний несподівано виявленим знайомством із правнучкою Марійки Підгірянки.

Більше віршів Марійки Підгірянки тут.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Відповідь: У світі дитячої літератури. Дитино, читай, може є щось цікаве неподалік?

позаду оперного, поруч із взуттєвим магазином Екко є книжковий магазин - там великий вибір книжечок про Каю

3. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

Відповідь: У світі дитячої літератури. Дитино, читай, може є щось цікаве неподалік?

хочу порекомендувати оцю чудову "Червону книжечку" (вид. Основи)

поліграфія шикарна, малюнки суперові. шкода, шо трохи мало сторінок (для мене)
    + сподобалось, що є розділ "як допомогти довкіллю"

4. Masja

Masja Well-Known Member

В оцій книжечці - невеличкі оповідання релігійної тематики про важливість і силу молитви, Божу допомогу. Написано простенько і цікаво, гарні ілюстрації
    В цій - теж невеликі оповіданнячка повчального змісту щодо поведінки діточок.

5. kolobok

kolobok Member

Похвалюсь нашими останніми вдалими придбаннями:

1. "Азбука Екології" видавництва Пелікан. Ми зібрали вже практично всю серію цих азбук, про деякі вже писала тут раніше. В цій книжці короткі оповідання, написані від імені ведмежатка, яке разом із своїм другом професором поспішають на допомогу природі. Вчить дитину дбайливого ставлення до довкілля. Дуже гарні, "добрі" ілюстрації. Історії трошки по- дитячому наївні, тому швидше для дошкільнят.

2. "Не цілуй жаб" видавництва Країна мрій. Смішні, сучасні оповідання про незвичайних принцес. Ілюстрації теж оригінальні. Доні сподобалось, бо про принцес і мені, бо оповідання з гумором, а не просто принцесно-рожеві.

3. Книга творчості "принцеси" від Махаона. Містить оригінальні завдання на логіку, фантазію і дт. Якісний друк, папір. Як на мене, правда, трохи задорога, але дитина, як взяла в руки, то вже не хоіла віддавати :)

Ще пригледіла кілька цікавих новинок від Країни Мрій, але відпишусь, вже як "потестуємо"

6. Krosha

Krosha Well-Known Member

Купила там 2 книжечки про Каю "Я тебе люблю" і "На добраніч"
    [​IMG][​IMG]
    Мала щось зовсім не в захваті, при тому що мультфільм про Каю - один із її улюблених. А мене здивувало, як погано поклеєні сторінки (клей повилазив і посклеював сторінки до пошкодження малюнків...). Побачити до покупки того не могла, бо книга запакована.

Зараз в нас книга-фаворит "Знаешь, как я тебя люблю?" Сэм Макбратни
    Ввечері перед сном читається мінімум 2 рази, а деколи ще й зранку. Але таку книгу читати малій приємно :)

7. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Хтось має книжки "100 казок" від "абабигаламаги"? Там є три томи. Мені б хоча б якийсь 1 том, але цікавить, які там казки є. Може, хто має або знає, то хоча б приблизно зорієнтує мене в наповненні.

8. Муська

Муська Well-Known Member

Маю три томи, дуже люблю ці книжки. В неті знайшла зміст :

9. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Дякую, я вже теж знайшла. Мабуть, на початок краще взяти перший том, там класичні українські казки.

10. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Як на мене 1 і 2 томи найкраще підходять малятам, третій том для діточок трохи старших, малому він наразі нецікавий. Але маємо всі три і я насолоджуюсь - то мастхев для всього сімейства.
    А вже поки я тут, похвалю Буквар від Країни мрій:
    Він нормальний, без запльотів і вивертів :)

11. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

ЗАВТРА
    IV Гаражний Розпродаж «Книги за життя»
    16 серпня 2014, 12:00
    Дворик Старого Лева (вул. Лемківська, 15а)
    Гаражний розпродаж «Книги за життя» організовується, щоб допомогти тим, хто воює за нашу країну, спробувати захистити їх. На розпродажі ви зможете придбати книги «Видавництва Старого Лева», зокрема наші найсвіжіші новинки.

Зібрані кошти організатори перекажуть ГО «Допомога Армії». Також на розпродажі буде скриня з «вільними книжками». Кожен може принести книги з власної бібліотеки, з якими готовий розлучитися заради доброї справи. Ці книги можна буде придбати за суму, розмір якої покупець визначить на свій розсуд. Усі зібрані кошти підуть на потреби армії.

Традиційно під час Гаражного Розпродажу від Старого Лева відбудеться низка майстер-класів для дітей за мотивами книжок видавництва. Буде організований і куточок, де діти та їхні батьки зможуть написати листа воякам, які щодня ризикують життям заради нас. Адже для них надзвичайно важлива наша підтримка. Ми потурбуємося, щоб ці листи дійшли до адресатів.

Розклад майстер-класів для дітей:
    12:00-13:00 – майстер-клас за мотивами книжки «Антоміми» творчої майстерні «Аґрафка».
    13:00-14:00 – майстер-клас від художниці Наталки Гайди за мотивами збірки «Татусева книга» В. Вакуленка-К.
    14:00-15:00 – майстер-клас від Каті Паньків (арт-студія «Жовті ножиці») за мотивами книжки «Про кита» Оксани Лущевської.
    15:00-16:00 – майстер-клас за мотивами книжки «Карти» Александри і Даніеля Мізелінських.
    16:00-17:00 – майстер-клас від Каті Паньків (арт-студія «Жовті ножиці») за мотивами книг Туве Янссон про Мумі-тролів

12. Сяночка

Сяночка Active Member

Порадьте якісь цікаві книжки для хлопчика 4,5 роки, але щоб вміру тексту було і гарні малюнки. Наразі любить щось таке простеньке і не велике, Пригоди ведмедика та його друзів від Пелікан( я вже змучилась 100 раз її читати), Мед для мами Абабагаламаги, Улюблені вірші Абабагаламаги, купила Азбуку здоров"я від Пелікан, не хоче слухати..., не знаю чого.

13. Burberry

Burberry Well-Known Member

14. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Ярка побачила в новинах і плаче - мама, що не буде продовження "Пригод у лісовій школі?"
    "Країна сонячних зайчиків" - моя перша самостійно прочитана книга, "Тореадори" улюблена, зачитана до дірок, зараз читає моя донька...
    Геніальний дитячий письменник...Вічна память...

15. Aelita

Aelita Well-Known Member

16. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

В нас довго-довго була улюбленою книжечка"Найкращі казки малюкам" [​IMG]видавництво так одразу і не згадаю. Ілюстрації просто чудові, правда, місцями трохи "рашн-стайл", ну і віршик "Кішчин дім" - переклад досить слабенький. А так казки прості, цікаві і довго не набридають.
    Дівчата, може я не зовсім в ту тему, але тут якось більше пишуть про дитячі книжечки. Взяли собі на сейлі помилково не ту книжку Бодо Шефера - "Кіра і таємниця бублика" (це про формування характеру). А треба було "Пес на ім"я Мані, або Абетка грошей", бо якраз гроші і економна економіка Павлика зараз дуже цікавлять. "Про бублик" книжка написана як продовження Абетки грошей, тому якщо Абетка вам вже не потрібна, є пропозиція помінятися :) Буду дуже вдячна. Або просто куплю.

17. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Моя читала коли я якраз народила молодшу. То перший місяць коли в основному була біля маленької - перечитувала цю книжку, і тихенько так сміялась до упаду. Ніби і доросла тітка, а цікаво.
    Це правда...

18. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Хочу похвалитися нашою покупкою - нова книжка від Видавництва старого лева "Про кита" - супер книжечка для найменших читачів.
    В мене Влад - просто фанат книжок. Навіть іграшок не треба - як тільки бачить книжку - кидає все :girl_crazy:

А тепер маємо нову улюблену книжку - читаємо по колу 3 рази. Там такі гарні малюнки і класні звуки у віршиках "чап-чап", "тра-та-та", "бульк-бульк", "ла-ла", "виль-виль" - Владу дуууже подобається то все за мною повторювати. Книжечка не дешева, але така вже гарна :girl_tender:

19. нталька

нталька Well-Known Member

Направду, класнючі віршики для малявок! Дякую, що поділилися!
    Я ще купила "Абсолютно білу книгу" - біла ламінована книга, на якій можна писати маркером і витирати. Ніби й нічого особливого, але син зацінив - вже написав свою історію з малюнками. :) Якось просто у зошиті чи на листочках він би й не взявся щось писати, а тут так солідно - книга. ))

20. Nelpis

Nelpis New Member

Дівчата, я тут зацікавилася.... ось існують міфи древньоъ Греціъ чи Эгипту. А може хтось зустрічав міфи древньоъ Украъни, чи словян, але, власне, для дітей? У вигляді казок?

21. agatha

agatha Member

"Легенди Львова" Винничука. Мій малий в 11 років читав, трохи було незнайомих слів, але сподобалось.