Ванна кімната від А до Я

Discussion in 'Хатні клопоти' started by Лідочка, Jul 22, 2011.

1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Починаємо робити ванну кімнату, точніше то буде обєднаний санвузол.
    в цій темі хотілося б почути поради щодо дизайну, вибору плитки, сантехніки. Також хотілося б почути вашу думку щодо питання, що ж краще ванна чи душ, чи те і те:girl_wink:? Якщо душ - то що обирати: душову кабіну чи гідробокс?
    Яким піддонам ви надаєте перевагу? Виробникам?
    Ванна - акрил, сталь, чавун? Переваги та недоліки.
    Унітази - виробники, якість, що слід враховувати?

Ну і взагалі, чекаю тут фото ваших ванних кімнат або тих, які вам подобаються, які б ви хотіли мати.:girl_tender:

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Ванна кімната від А до Я

У нас в минулій квартирі була сушка з автозмоткою.
    Обирали саме таку бо думали - от висохне шось і ми її змотаєм щоб шнурків видно не було. На практиці виявилсоь що ми її не змотуваи взагалі.
    Сирості не було, запаху також ніякого не було.

Сушки з опускаючимися планочками якось як варіант не розглядати. Але бачила кілька разів такі на сусідських балконах. То в декого, мабуть через те що ті трубочки були довгі а на них вішали щось важке, прогинались до низу і такими вже прогнутими вниз залишались. що виглядає не естетично дуже.

Зараз мені здається що змієвика щоб висушити рушник цілком достатньо для ванни, ніяких сушок додатково не хочеться. А на одному з балконів спочатку просила чоловіка натягнути мені знурочки щоб білизну сушити. А він все щось ніяк то не робив. Я псіханула і купила розкладну сушилку напольну.
    І то така класна річ - не натішусь. Влітку все моментально сохло на балконі і при цьому балкон не виглядав завішаним бо то все не видно, і світло не заслоняє перед вікном. Зараз зимою - хочу морозиться та потрошки сохне на балконі. Хочу швиденько висушити, затягую ту раскладушку в якусь з кімнат. Дуже зручно, а головне як нічого сушити не потрібно то взагалі склав і поставив десь непомітно.
    Тепер навіть ні про які шнурки від стін навіть думати не хочу.

---------- Додано в 21:59 ---------- Попередній допис був написаний в 21:54 ----------

ще як будете купувати ,перед купівлею пару разів її порозкручуйте/позкручуйте. Бо в нас вона з часом почала заїдати і щось погано змотуватись.
    ну але загалом, якщо інших варіантів немає, якщо стеля досить висока, якщо у ванній непогана вентиляція, досить зручно.
    Якщо ще не забувати її скручувати коли вона не потрібна то і естетичний вигляд не страждає.

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Хм, цікаво, ми на балкон собі таку причепили через ряд причин, за пів року трубки ще не провисли, хоча що тільки там не сушила...але матиму на увазі, раз стільки саме таких відгуків.

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

напевно залежить не тільки що сушити але і як сушити, і як довго той девайс юзати.
    Ті штуки в декого на балконах були прогнуті вниз, і коли їх піднімали доверху то вони такими вже гнутими і залишась, не як колесо звичайно, але і не рівненькі.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

напевно залежить не тільки що сушити але і як сушити, і як довго той девайс юзати.
    Ті штуки в декого на балконах були прогнуті вниз, і коли їх піднімали доверху то вони такими вже гнутими і залишась, не як колесо звичайно, але і не рівненькі.

6. kati

kati Well-Known Member

Выд постілі ті трубки не прогнуться:) Я на минулій квартирі погнула ті трубки коли сушила влітку шуби/дублянки...понавішала з вішаками півтонни от і погнула. Зараз рік користуюсь -все гуд

7. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

так активно "ремонтні" теми запрацювали на ДП, тому питаю,поки є азарт (хоч це не першочергове наше завдання "доробити" в квартирі:girl_wink:)...кілька сторінок назад питали мене,де в нас будуть рильно/брильні..я таки не знала..маю 2 варіанти..зробити ось так
    але той високий підвісний креденс в нас виходить дуже вузький..ну і невпевнена, що то буде зручно, бо там ж унітаз за кілька см
    ось тут показувала-

або вчіпити прості настінні полиці справа - 2 шт..на рівні швів плитки
    щось такого плану...
    [​IMG][​IMG]

але тоді не знаю,що придумати з полицею/полицями в районі ванни

8. Huculka

Huculka Member

Виглядає такий комплект класно. Але зважте, що темний колір у маленькому просторі виглядатиме не так, як на фото, може ще зменшити простір. І добре поміряйте, чи повноцінно відкриватиметься той пенал (у нас схожа ситуація), але ми в запасі теж лишили 40 см на відкриття дверок. А наскільки вузький?

9. Уляночка

на жаль,місця нема..доведеться давати полиці..ті що я показала з IKEA, задовгі...є ще 30-сантиметрові..нам підходять,але їх товщина - 5 см....не будуть вони робити надто важкими ту стіну (візуально, звичайно)?

п.с. надалі в пошуках аксесуарів чорного кольору..таких,щоб кріпилися на стіну..нема ніде...
    2 варіанти виходу з ситуації:
    1. брати білі і не вимахуватися;
    2.брати чорні пластикові (не навісні,але їх хоч діти не розіб"ють об вмивальник) і теж не вимахуватися....:girl_in_dreams:

10. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Уляночка, на одній з ваших фоток побачила якусь класну щтучку у місці де ванна прилягає до стіни (кутничок чи що). Що то таке? Бо у мене в тих місцях просто пофуговано,ну і та фуга майже постійно мокра. А у вас так гарно зроблено.

http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=68903&page=163

11. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

беріть білі і помалюйте в чорний аерозольним балончиком :girl_crazy:. або прозорі матові, то певно універсальний варіант і витирати їх менше треба буде.

12. Vandamovna

Vandamovna New Member

То, скоріш за все, білий силікон. Він є різний, навіть із антибактеріальними компонентами.

13. Corena

не схоже. силіконом так акуратно не вдасться зробити. то більш подібно на внутрішній кутник.

14. Kasia

Kasia Well-Known Member

так і є. силікон санітарний

15. madchen

madchen Member

Доречі, також каласна річ. В моїх висить вже більше 3 років. Все гуд. Нічого не прогнулось.
    Мабуть

16. Уляночка

то силікон....якщо маєте на вазі від стіни до ванни

17. Huculka

Huculka Member

Мені теж здається, що товщина 5 см для вашої ванної трохи забагато, ще й чорного кольору. Тому справді можна купити білі потрібної довжини і товщини і пофарбувати. Аерозольним балончиком теоретично можна малювати, але не знаю, як вийде. А от чорною акриловою фарбою можна (нею фасади на кухню малюють). Ця фарба вологостійка.
    Пластмасові полки, як на мій смак, трохи підпсують враження від вашої гарної ванни.
    Але так би вам пасував той пенал, невже зовсім місця мало?

---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

Дівчата, поділіться, яке в кого освітлення у ваннах на стелі? Ми хотіли б підвісну стелю із вбудованими світильниками точковими. Якщо площа нашої ванни 190 х 170 см, то скільки б оптимально було тих світильників брати? Чи є ще якісь варіанти?

18. Уляночка

дякую...але писала я "не вимахуватися" про мильницю, кубок для зубних щіток і пасту і т.д....а стосовно полиць, то згідна з Вами , що 5 см-то занадто...
    а не підкажете,де можна звичайні дсп-шні полиці чоного кольору зомовити..бо я вже про чорне скло подумую,бо вчора на кухню тумби замовляли,то там і чорне було

19. Corena

ну там само шукайте, де до кухні замовляли фасади і корпус.

20. Vandamovna

Vandamovna New Member

У нас дуже подібна площа - 150х250 см і мені сподобалося таке вирішення стельового освітлення: над кожною сантехнічною зоною монтується галогенка. У нас чотири такі точки: ванна, умивальник, унітаз та пралка. Крім того, таке освітлення візуально додає простору.

21. Котя

Котя Оптимістка :-)

У нас десь 2Х2, то маєм 6 точок і ще додатково над зеркалом.
    Вирішила показати свій кусочок ванни:d23:. Спеціально забрала всі банно-ванні примочки, щоб краще було видно всю картину. Отже для мене цей варіант дуже практичний, і насправді дуже задоволена, що зробили саме так, бо внизу зробили купейну систему, де маєм одне відділення для рушників + шуфлядку для косметики і т.д..В другій секції корзина для білизни і різна хімія. Єдине що система мала закривати і ПМ, але нажаль ми не дорахувались двох сантиментрів, які нам не дозволили зробити систему на всю ширину:girl_sad: Дуже мені важко було з тим змиритись, але вже за 3 роки заспокоїлась:girl_crazy: